Stavanger Oilers

Sparta-spiller innrapportert: – Helt rett

Tross to matchstraffer mellom Oilers og Sparta onsdag ble også en tredje sak rapportert inn til disiplinærutvalget.

Oilers-ving Sander Hurrød og Sparta-back Max Ponomarenko ble sendt i dusjen med matchstraff etter forskjellige hendelser i onsdagens andre semifinale mellom Sparta og Oilers. Sarpsborg-laget utlignet til 1–1 i kamper, men etter kampen tok det fullstendig fyr på isen. Jarrett Burton sendte Marcus Fagerudd i isen, og fikk etterpå Sparta-kaptein Niklas Roest på nakken.

Sparta-kapteinens krysstaklinger mot Burton, som var på vei ned i isen, er nå innrapportert til disiplinærutvalget av Player Safety-utvalget til Norges Ishockeyforbund. Det får RA bekreftet.

Sportsdirektør i Oilers, Pål Haukali Higson, er tilbake i DNB Arena etter flyturen hjem fra Østlandet. Han skal nå svare disiplinærutvalget om de tre aktuelle sakene.

– Hva tenker du om at Niklas Roest er innrapportert til DISU for krysstaklingene mot Jarrett Burton?

– Det tenker jeg er helt rett. Nå får DISU sett på saken, så får vi se hva som skjer. Etter min mening er det den klareste av de tre sakene, sier Higson til RA.

Han legger til at de kommer med sine tilsvar i de tre aktuelle sakene i løpet av torsdag formiddag.

Jarrett Burton fikk selv liten disiplinærstraff for slashingen han utførte på Marcus Fagerudd i forkant av krysstaklingen fra Roest. Han er ikke innrapportert for den til DISU. Det er heller ikke Markus Søberg og Robin André Soudsky som ble sendt i dusjen for roughing etter knuffing på isen.

Tilsvarene Oilers skal skrive er basert på spillernes forklaringer. I Fjordkraft-ligaen er det ofte gode TV-bilder tilgjengelig for vurderingen.

Lagene møtes til den tredje semifinalen fredag klokken 19.00. Den spilles i DNB Arena.



Mer fra Dagsavisen