Stavanger Oilers

Semifinaletap og utvisningsorgie: – Vi var drit dårlige

Det står 1-1 i kamper etter at Oilers rotet seg bort mot Sparta på borteis onsdag. Andreas Klavestad mener de bare har seg selv å takke etter et hett oppgjør hvor hele fem spillere ble sendt i dusjen.

Oilers fikk ikke en like god start som i den første semifinalen i DNB Arena. Niklas Roest sendte hjemmelaget i føringen etter fem minutter. Så tok Oilers stadig mer over.

Da Maksims Ponomarenko taklet Ludvig Hoff mot hodet fikk også Oilers muligheten i overtall i fem minutter – etter at backen korrekt ble sendt rett i dusjen med matchstraff.

Hoff sa følgende til TV2 etter situasjonen:

– Det ble litt svart der i noen sekunder. Jeg er egentlig bare glad for at jeg klarte å spille videre. Så får de som avgjør dette se på situasjonen.

Dessverre klarte ikke Oilers å utnytte det lange overtallet. Pucken gikk for tregt og sjansene kom aldri.

Scoringen kom likevel helt på tampen av perioden.

Dan Kissel fikk lirket inn 1–1 fra skrått hold like før den første pausen og da var det Oilers som hadde flyten.

Ingen skudd mot på 20 minutter

I midtperioden dominerte Oilers fullstendig. Faktisk fikk ikke Sparta et eneste skudd registrert mot Henrik Holm i hele perioden. Dermed klarte laget det de var nære å klare i åpningsperioden mandag.

Dessverre var ikke bortelaget like effektive foran mål. Den eneste som fikk hull på Jake Paterson i andre periode var Jarrett Burton med sin scoring etter 24 minutter. Ledelsen skulle definitivt vært større.

I den tredje perioden satt Sparta som ventet inn et massivt press og det var helt OK etter spill og sjanser at Eirik Børresen utlignet med en kanon fra midtsonen etter 49 minutter.

Avgjørelsen falt i realiteten da også Sander Hurrød fikk matchstraff for takling mot nakke eller hode. Sparta tok langt bedre vare på sine fem minutter med overtall og Hans Kristian Jakobsson ble matchvinner da han styrte inn 3–2 etter 56 minutter.

Andreas Klavestad var alt annet enn fornøyd med utfallet i sin gamle hjemmearena. Backen med gullhjelmen hos Oilers kalte en spade for en spade.

– Vi kan skylde på oss selv. Vi var drit dårlig, slo han fast overfor TV2.

Hvorfor det ble sånn var han ikke i tvil om.

– Vi tok dumme utvisninger og scoret ikke på sjansene våre. Så enkelt er det, slo han fast.

Samtidig klarte han ikke å la være å sende en klar melding til gamle venner fra Sarpsborg.

– Jeg er ikke bekymret for fredagens kamp. Vi kommer til å kjøre over dem, sa Klavestad.

Glad Sparta-kaptein

Veteran og Sparta-kaptein Niklas Roest var selvsagt smørblid etter at klubben hans skapte balanse i semifinaleregnskapet.

– Deilig! Vi gjorde en god tredjeperiode. Det var en del bra i andre også, men vi tok for mange utvisninger, sa han til TV2.

Roest mener de fant ut av Oilers i 3. periode.

– Vi justerte litt og det fungerte. Jeg vil ikke røpe hva. Da tilpasser Oilers seg bare på fredag.

Niklas Roest

Kampen ble for øvrig avsluttet med et durabelig slagsmål mellom Marcus Fagerudd og Jarrett Burton – hvor svært mange spillere blandet seg inn i møljen. Burton fikk etter kampen 20 minutter han også.

– Da signalet gikk kom det en stykk krysstakling fra Burton på Fagerudd. Så var forresten ikke slashingen fra ham i forkant pen heller. Men det er sluttspillhockey. Tøft og fair, sa Roest.

Det var heller ikke kampens eneste håndgemeng. Tidligere i ble Markus Søberg og Robin Soudsky begge sendt i dusjen med 20 minutter etter en batalje. Dermed ble totalt fem mann vist av isen. Både Sander Hurrød og Makims Ponomarenko vil automatisk ha minst karantene i fredagens kamp. De andre tre som ble sendt i dusjen med 20-minuttere slipper det.

Neste kamp i serien spilles fredag. Da i DNB Arena.

---

Ishockey, NM-sluttspillet menn onsdag, semifinale 2. kamp:

Sparta – Stavanger Oilers 3–2 (1-1, 0-1, 2-0), sammenlagt 1–1

Mål: 1. periode: 1–0 (5.23) Niklas Roest (Kristian Jakobsson, Emil Lundberg), 1–1 (19.32) Dan Kissel (Martin Lefebvre).

2. periode: 1–2 (23.53) Jarrett Burton (Kissel, Christoffer Karlsen).

3. periode: 2–2 (48.44) Eirik Børresen (Marcus Fagerudd, Calle Rune Spaberg Olsen), 3–2 (55.53) Jakobsson (Magnus Nilsen, Fagerudd).

Utvisninger: Sparta 2 x 2 min., 2 x 5 min. og 2 x 20 min., Stavanger Oilers 2 x 2 min., 2 x 5 min. og 2 x 20 min.

Skudd: 19–30