Stavanger Oilers

Klavestads forsmak på gull: – Deilig den er hos en back

Med 1-5-seier mot Ringerike i Schjongshallen lørdag ble det klart at Oilers kun trengte fire kamper for å ta seg videre fra første runde i sluttspillet.

Stavanger Oilers sendte Ringerike Panthers til sommerferie etter den fjerde strake seieren mot dem. Dermed fortsetter Oilers den sterke statistikken som ubeseiret i første runde av sluttspillet etter å ha vunnet serien.

En som har gjort det ekstra godt i løpet av den første runden i sluttspillet er Andreas Klavestad. Med gullhjelmen i første semifinale, som lagets beste poengplukker, blir det litt av en poengfangst å forsvare i fortsettelsen for Oilers-backen.

– Det er ikke noe jeg tenker så mye på, det handler om at laget skal vinne. Det er det viktigste, sier Klavestad til RA.

Han scoret ett mål og hadde to assister mot Ringerike lørdag. Det var like mange poeng som Ludvig Hoff i kampen, og backen fra Sarpsborg sikret seg det som ble den kampavgjørende scoringen.

– Hva har skjedd med produksjonen din, Andreas Klavestad?

– Mye spiller inn. Jeg føler jeg bare gjør det jeg alltid har gjort. Noen ganger er det stang inn, og det var det denne kvartfinaleserien, sier backen.

Gullhjelmen har han kun hatt én gang tidligere.

– Det var første gang forrige kamp. Det er kult. Deilig at den er hos en back, sier Klavestad.

Trener Todd Bjorkstrand er også godt fornøyd med det backen fra Sarpsborg har levert for Oilers i sluttspillet.

– Han har det i seg, og får en fordel av å være god på skøyter. Jeg håper han fortsetter å skyte pucken i resten av sluttspillet også, sier Bjorkstrand.

Tross åtte poeng på fire kamper har det heller ikke vært defensivt slurv fra 26-åringen. Klavestad har nemlig seks plusspoeng i pluss/minus-statistikken.

Sterk motstand tross 4–0 i kamper

Selv om Oilers gikk videre med fire strake seiere i den første sluttspillserien siden 2019 ga ikke motstanderen Ringerike opp før det var helt over. Med fire og et halvt minutt igjen av tredje periode tok deres trener Martin Boork timeout og prøvde på opphenting med 1–4 på tavlen. Det gjorde at Daniel Bøen Rokseth satte inn 1–5 og sikret avansement til semifinalene.

Klavestad var imponert over det som møtte Oilers i kvartfinalene, både av og på isen.

– Jeg synes de ga oss god kamp, men blir tatt på at vi har en bredere og bedre stall. De kunne nok stjålet en enkeltkamp, men heldigvis gjorde vi jobben på fire kamper. All honnør til Ringerike, sier Klavestad – og legger til:

– Schjongshallen er en kul hall å komme til. Bra trykk på tribunen. De er et friskt pust i norsk ishockey synes jeg.

Treneren var fornøyd med det Oilers leverte lørdag.

– Jeg synes vi spilte en god kamp. Det var solid, sier Bjorkstrand.

I lørdagens kamp ble det også ampert mellom Ringerikes Karl Markström og Oilers-ving Anders Tangen Henriksen. Like etter et forsøk på en knetakling fra Markström endte det med at de havnet sammen i slåsskamp. Begge ble sendt i dusjen med fem minutter og liten disiplinærstraff. Det gjør at Tangen Henriksen etter alt å dømme får spille første semifinale.

Planlegge semifinalene

Før den skal spilles i DNB Arena 28. mars blir det noen kampfrie dager. Først skal de andre kvartfinaleseriene avgjøres. Kampene er:

  • Stjernen – Lillehammer
  • Sparta – Frisk Asker
  • Vålerenga – Storhamar

Oilers får velge motstander blant de to lavest rangerte semifinalistene basert på plassering i Fjordkraft-ligaen 2021–22.

– Nå tipper jeg vi får et dager fri, så får vi ladet batteriene. Vi skal pleie kroppene. Jeg tipper det blir et par harde isøkter også, for det er ni dager mellom for vår del. Vi må holde det oppe, sier Klavestad.

– Nå skal vi hjem og sette opp en plan for hvordan vi skal være best mulig forberedt til semifinalene. Vi har tid til hvile, men som alltid vil vi bruke tiden på rett måte, sier Bjorkstrand – og lover dermed ikke spillerne noen ferie tross avansementet.

Dennis Sveum spilte sin kamp nummer 732 for Oilers, og er nå alene på toppen av adelskalenderen i klubben. Tangeringen av klubblegenden Christian Dahl-Andersen ble markert i forbindelse med torsdagens kvartfinale mot Ringerike.

---

Kampfakta

NM-kvartfinale kamp fire, ishockey.

Ringerike Panthers – Stavanger Oilers 1–5 (0-3, 1-0, 0-2), sammenlagt 0–4

Schjongshallen, 1171 tilskuere.

Mål:

1. periode: 0–1 (9.31) Greg Mauldin (Markus Søberg, Andreas Klavestad), 0–2 (11.45) Klavestad (Ludvig Hoff), 0–3 (17.59) Mauldin (Dennis Sveum, Klavestad).

2. periode: 1–3 (34.19) Dustin Weldon Erik Parks (Michael Söderberg, Petter Ellefsen).

3. periode: 1–4 (49.05) Hoff (Christoffer Karlsen), 1–5 (56.55) Daniel Bøen Rokseth (Hoff, Rob Bordson).

Utvisninger: Ringerike 6 x 2 min., Stavanger Oilers 9 x 2 min.

---


Mer fra Dagsavisen