Ishockey

Breddeklubb tar nytt steg: – Vil løfte ishockeymiljøet

Stavanger Hockey fyller ti år, og snart skal daglig leder Ruben Smith styrke Norges største klubb med en ansettelse.

Stavanger — Breddeklubben Stavanger Hockey er ti år i 2022, og det feires med å gjøre en nyansettelse i klubben. Daglig leder Ruben Smith forteller at de nå skal ansette en sportssjef i full stilling.

– Vi gjør en satsing på sport. Jeg synes vi får mye ut av ressursene, men i lys av at vi er Norges klart største klubb skal vi også sikre at vi skal være den beste klubben. Det betyr ikke nødvendigvis at vi skal vinne alt i alle årskull, men at vi skal være best på utvikling og tilbud, sier Ruben Smith til RA – og legger til:

– Vi ønsker å løfte det sportslige tilbudet.

Det innebærer at Pål Gulbrandsen, som nå er deltidsansatt som sportssjef, vil gå over i en rolle som trenerutvikler. U16-landslagssjefen er mest kjent fra tiden som Oilers-trener, men skal nå jobbe med å være trenernes trener eller lærernes læremester. Han skal nemlig fortsette å kombinere ishockeyjobben med en stilling som lærer.

– Det er en tanke om at han skal legge til rette for foreldretrenere, samtidig som våre betalte trenere kan jobbe med ham, sier Smith.

Han ser på det som en investering i de frivillige trenerne, som vil få tett oppfølging fra Gulbrandsen.

Foreløpig har ikke Stavanger Hockey ansatt en ny sportssjef, så klubben vil nå lete i markedet etter riktig kandidat.

Må være full stilling

Det skal også jobbes videre med å skape en «gul og svart tråd» for hvordan det skal være i Stavanger Hockey på et sportslig plan. Smith sier at klubben skal ha to tanker i hodet samtidig. De skal både levere spillere videre til Oilers’ juniorakademi, samtidig skal de som ikke satser på å gjøre ishockey til et levebrød ha et tilbud lengst mulig.

For å ivareta alles interesser mener den tidligere landslagskeeperen at det vil være viktig å få på plass en sportssjef i full stilling.

– Nå er vi Norges soleklart største klubb, og da trenger vi at ressursen som sportssjef er 100 prosent. Jeg har troen på at dette skal bli veldig bra. Jeg tror vi skal holde den posisjonen vi har som Norges største klubb, og hver dag jobbe for å være best, sier Smith – og legger til:

– Jeg ønsker at vi skal være best på holdningsarbeid, kultur, miljø, spillerutvikling og tilbud. Vi skal tilby noe til alle, samtidig som vi skal ha en tråd for dem som vil drive mye med ishockey.

Han er fortsatt inne i sin første sesong som daglig leder, men det er klart for ham at det er en nødvendig ansettelse.

– Vi trenger å satse på det sportslige for å drive det framover.

Ti år siden sammenslåingen

Det er nå blitt ti år siden breddeklubbene i Stavanger ble slått sammen til Stavanger Hockey. I Smiths oppvekst som ishockeyspiller var det flere klubber som konkurrerte om de samme istidene, nå er hele barne- og ungdomsaktiviteten samlet i én klubb. Nå ønsker han at klubben skal ta en nytt steg, og da er det ikke krangel om istider som er den mest nærliggende løsningen – slik det var i gamle dager. Den daglige lederen ønsker et reelt kompetanseløft for ishockeysporten i Stavanger.

– Det har aldri vært bedre, men det betyr ikke at vi er i mål, sier Ruben Smith.

Klubben har en utstrakt virksomhet med blant annet akademi, hockeyfritidsordning (HFO) og camper.







Mer fra Dagsavisen