Stavanger Oilers

Forbannet etter å ha blitt historisk

Det han mente var skitne triks fra Ringerike - og en meget svak kamp fra Oilers - gjorde at Dennis Sveum (35) slet med å glede seg over å ha intatt toppen av adelskalenderen.

Stavanger — Oilers vant riktignok 2-1, men de måtte grave langt dypere i den tredje kampen av kvartfinaleserien mot Ringerike enn i de to første kampene. De endte 6–0 og 7–0. Torsdag lå faktisk et famlende Oilers under med 1–0 og fikk ikke mål.

Etter sin kamp nummer 731 for Oilers, og delt førsteplass på adelskalenderen med Christian Dahl-Andersen, skulle en tro Dennis Sveum skulle være glad. Slik var det overhodet ikke.

Dennis Sveum

Han mente nemlig at Oilers bare hadde seg selv å takke for at de måtte slite så lenge mot Ringerike. Det handlet fint lite om at motstanderen hevet seg.

– Det var kun oss i dag. Hele dagen føltes flat. Vi kunne merke det på morgentreningen også, sier Sveum til RA.

Han er klar på at de gjorde hva de skulle på isen, men at energien til å trykke inn puckene manglet. Det var ikke hett nok foran mål.

– Vi var energiløse og ventet på at det skulle bli avgjort. Så tok vi også for mange utvisninger – selv om jeg mener vi ikke var i nærheten av å få det vi burde ha fått av overtall igjen. Så viste vi styrke da vi kjørte over dem i 3. periode.

Whitney avgjorde

Det avgjørende målet ble til slutt satt inn av Steve Whitney med ni minutter igjen.

– Vi vant droppen og det kom et raskt skudd som traff køllen min, sier han om vinnermålet.

Steven Whitney

Whitney er ikke helt enig med Sveum i hvorfor det ble som det ble. Han mener det handlet om en kombinasjon av at Oilers var flate og at Ringerike var ganske mye mer på.

– Og det skal de ha kreditt for. De ga aldri opp. Keeperen deres var også meget god. Noen ganger får du sånne kamper hvor pucken ikke spretter inn.

Whitney og Oilers kan avgjøre kvartfinalen på kun fire kamper lørdag.

– Så vil Ringerike neppe slippe oss til lett for å klare det. En god start er nok nøkkelen, mener han.

Kontroverser med Kristiansen

Selv om kampen torsdag kun hadde tre scoringer, og ikke var spesielt severdig, var det kontroverser mot slutten av kampen.

Dennis Sveum var fly forbannet på motstanderen etter det han mener var et overfall på Tommy Kristiansen – som fikk en solid trøkk – mot slutten.

Kristiansen selv ønsket ikke å kommentere det som skjedde etterpå.

Tommy Kristiansen

Rekordmannen og kapteinen synes lite om Ringerikes generelle oppførsel – blant annet i form av å yppe før kampstart i de to første kampene.

– Hvorfor de sklir bort til Daniel Bøen Rokset, for å krysstakle ham før første kamp, må du spørre dem om. Jeg har opplevd slik et par ganger før, men det er absolutt ikke vanlig oppførsel, sier Sveum.

Han lover en helt annen innsats fra Oilers lørdag. Da skal Ringerike få merke at de har pirket en gang for mye i bjørnen.

– Det er et naturlig mål å avgjøre serien da – selv om det ikke er livsviktig å vinne for oss. Både for egen selvtillit – og på grunn av den ampre stemningen, skal vi gi dem inn.

At han ble historisk torsdag innrømmer han at kom helt i annen rekke.

– Dette er sikkert noe jeg kan reflektere over etterpå, men jeg har blikket en helt annen plass nå. Slik hadde det nok vært også om jeg ikke var forbannet, slår Sveum fast.

---

FAKTA

Ishockey, NM-sluttspillet. Kvartfinale 3. kamp (Oilers leder 3–0 i kamper)

Oilers-Ringerike 2–1 (0-0, 1-1, 1-0)

DNB Arena, 2936 tilskuere

Mål: 1. periode: Ingen mål.

2. periode: 0–1 (36.35) Michael Söderberg (Ellefsen). 1–1 (39.31) Christoffer Karlsen (Mauldin, Berg-Paulsen).

3. periode: 2–1 (51.01) Steven Whitney (Ulriksen, Burton).

Skudd: 40–14

Utvisninger: Oilers 3x2 min og 1x5 min. Ringerike 3x2 min.

Dommere: Robin André Berg og Mats Wikstrand

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: