Kultur
Koronatiltakene: – Vi ventet noe, men vi ventet ikke dette
Natt til torsdag blir det igjen skjenkestopp ved midnatt, bordservering og «meteren». – Ikke det vi ønsket, sier restauranteier i Sandnes.
Johannes Sigurd Kay driver Delikatessen i Sandnes og på Hinna. Han synes det er kjedelig med nye tiltakene og begrensningene, men understreker likevel at de ansatte ved Delikatessen er positive og at de kommer til å holde restauranten åpen.
Tone Helene Oskarsen
– Jeg forstår at de ønsker å bremse smitten, men de nasjonale tiltakene treffer helt feil og ødelegger for mange. Vi hadde håpet det skulle bli opp til kommunene å vurdere egne tiltak, slik som Stanley Wirak ønsket, sier Johannes Sigurd Kay til RA.
Han driver restaurantene Delikatessen i Sandnes og på Hinna, og med snart to år med korona har han lært seg hvordan man driver et spisested i en pandemi. Likevel synes han det er trist at det er utelivs- og serveringsbransjen som blir hardt rammet nok en gang.
– Vi har holdt restauranten åpen gjennom hele pandemien, og vi har klart å holde en forsvarlig drift. I starten av pandemien begynte vi å kjøre ut lunsjpakker i tillegg til å ha restauranten åpen, så vi har hele tiden vært positive og gjort det vi kan. Vi kan dette nå, å drive med disse tiltakene og restriksjonene, men det var ikke det vi ønsket, sier han.