Prospektbildene av nye, røde Tøyen senter er blitt et slags symbol på Tøyenløftet. Nå er det visuelle uttrykket skrotet.

Tøyen blir ikke slik likevel

Kommunen gir opp forhandlingene med gårdeierne på Tøyen senter.

Mange har spådd at det skulle ende slik, og nå er det bekreftet: Nye Tøyen senter får ikke rødt dekke slik det har vært lovet i over to år nå.

Kommunen og gårdeierne på torget ble nemlig aldri enige, og nå har de gitt opp forhandlingene, går det frem av en artikkel på nyhetsnettstedet Østkantliv.

Kommentar: Løftebruddene på Tøyen

– Blant annet var forholdene rundt torg-golvet så kompliserte, ikke minst på grunn av tekniske forhold som infrastruktur med varmekabler og avløp osv., at det var nødvendig at ansvaret for ferdigstillelsen av torg-golvet nå ble overlatt til bymiljøetaten, som eier golvet, sier Per Gunnar Eklund, som er kommunens mann i samarbeidskomiteen for utviklingen av torget, til nettstedet.

Prosjektledelsen for oppgraderingen av Tøyensenteret, Anne-Lise Øien i Realkapital Corporate Finance, fortalte i sommer at planen, etter hva hun visste, var at det røde dekket og møbleringen av Tøyen senter skulle være ferdig til høsten.

Nå overtar kommunen ansvaret.

– Det vi er veldig usikre på er hva slags dekke det skal bli på torggolvet, men jeg kan vel bekrefte at det røde dekket som har vært med helt siden det første prosjektet ikke gjelder lenger, prosjektleder i Bymiljøetaten for det nye prosjektet på Tøyen Torg, Malene Hustad Røbakk, sier Østkantliv.