Mariah Carey sang under tenningen av juletreet på Rockefeller Center i New York i fjor. Billettsalget til konserten i Oslo starter fredag. FOTO: JASON DeCROW/NTB SCANPIX

Til Oslo og til jul

Mariah Carey kommer til Oslo Spektrum for sin første ordentlige konsert i Norge 31. mars. Hun har også regissert sin egen julefilm, og gir ut barnebok til jul.

Mariah Careys gjorde en kort lanseringskonsert for sitt første album på Smuget i Oslo i 1990, og kom tilbake som en av verdens største artister til Nobelkonserten i 1997. Når hun står på scenen i Oslo Spektrum 31. mars blir det hennes første egne helaften her i landet.

For å feire de 25 årene som har gått siden gjennombruddet kom samlealbumet «Infinity» i sommer. Med sangene som har gjort henne til den mestselgende kvinnelige artisten i pophistorien, med 200 millioner solgte album, ifølge plateselskapet Sony. Hun har vært nr. 1 på Billboards Hot 100 singelliste 18 ganger. 17 av disse sangene har hun vært på å skrive selv.

LES OGSÅ: På topp i evigheter

Var usikker og nervøs

Mariah Carey har kommet langt siden sin opptreden på Smuget midt på dagen 2. juli i 1990. Ei 19 år gammel jente som var så usikker og nervøs at hun i forkant måtte trøstes av de norske representantene i plateselskapet, men som i løpet av sin korte opptreden gjorde det klart at hun var en stemme som det var lurt å regne med framover.

Mariah Carey har gjort en rekke opptredener i Las Vegas i år, men legger nå ut på sin første turne i Europa på 14 år. Først står en lang rekke julekonserter i New York på programmet. Hun har også nettopp gitt ut «All I Want for Christmas Is You», den mest populære nye julesangen i moderne tid, som en bildebok for barn. Den ser ordentlig så søt ut, med den lille jenta som ønsker seg en valp til jul.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Julespesial

Litt mindre idyllisk er utgangspunktet for TV-filmen «A Christmas Melody», som Carey har regissert. Den handler om en alenemor som flytter tilbake til hjembyen og møter igjen sin gamle rival, som nå er en lite samarbeidsvillig leder av det lokale samarbeidsutvalget på skolen. Sistnevnte spilt av Carey selv. Filmen har premiere i USA 19. desember, etterfulgt av en ny julespesial med Mariah Carey og sangene hennes.

I pressemeldingen for konserten står det at Carey kommer til å framføre sine største hits når hun kommer til Oslo. Vi tillater oss likevel å tvile på om «All I Want for Christmas Is You» kommer til å stå på settlista 31. mars.