3. divisjon: Storseier for Kåffa-rekruttene – Nordstrand og Loket leder

Det ble en god langhelg for Oslolagene i 3. divisjon. Nå topper to av lagene hver sin avdeling, i en runde som ble avsluttet med Kåffa-rekruttenes storseier og Skeid-rekruttenes tap tirsdag.

Her er kortversjonen av helgens kamper i 7. serierunde i 3. divisjon.

Avdeling 3

ULLERN - NORDSTRAND 1-2 (0-1): Nordstrand tok sin fjerde seier på rad og slik poengsanking blir det tabelltopp av. Toppscorer Oliver Midtgård ble felt og tok selv straffesparket før pause. Albert Aleksanjan utlignet for Ullern etter hvilen før Reda Chikh avsluttet et Nordstrand-angrep smart og sikret seieren på Ullern kunstgress allerede 16. mai. Les om kampen og reaksjonene i Dagsavisens omtale av kampen.

OPPSAL - GAMLE OSLO 1-2 (0-0): Det skulle være 16-mai-fest på Oppsal kvelden før nasjonaldagen, men det var gjestene som dro fra Trasop kunstgress med full poengpott. Oppsal hadde en ball i nettet før pause, men den scoringen ble annullert for offside. Etter 58 minutter smalt et Oppsal-skudd i tverrliggeren via Gamle Oslo-keeperens Emil Moes fingre. En drøy time var spilt da hjemmelaget tok ledelsen ved Musa Sanyang, som headet ballen inn ved bakre stolpe etter et overlegg etter en kort corner. Det var Sanyangs første scoring denne sesongen.

Men ti minutter senere kom utligningen for Gamle Oslo. John Valstad var sist på ballen da han fikk skutt ballen opp i nettaket fra spiss vinkel i andre trekk etter en corner. Seiersmålet kom fire minutter før full tid ved Andre Risdal Marti. Et frispark midt på halvdelen ble slått inn i feltet der Oppsal ikke fikk klarert og Marti fikk gratissjansen som han tok vare på. Fjorårets toppscorer i Årvoll fikk lirket ballen ned i hjørnet. Det ble ampert på slutten og dommer Andreas Flückiger delte ut fem gule kort i overtiden. Seks minutter på overtid ble Oppsals Matarr Sarr spilt fri i feltet, men han fikk feiltreff i skuddforsøket. Dermed ble det borteseier i tidenes første oppgjør mellom disse to lagene.

FLINT - FRIGG 1-2 (0-2): Debutanten i startoppstillingen, Lars Nestaas Evensen scoret sitt første mål på A-laget etter en snau halvtime. Marius Cassidy la en cormer fra venstre som ble klarert ut. Der kom spilleren som har vært hele karrieren i Frigg og banket ballen kontant i mål. Joakim Holmedahl satte 2-0 da han skjøt raskt fra 16-meteren etter at Frigg hadde tråklet seg fram på Flint Esso Arena mandag. Flint startet kampen best, men klarte ikke å få uttelling før Frigg-scoringene kom. Reduseringen kom på straffespark sju minutter før full tid.

Friggs Jakob Jørgensen pådro seg gult kort ved å sparke ballen vekk etter straffesparket, like etterpå fikk han sitt andre gule for en takling og måtte forlate banen. Men Flint hadde en skadet spiller som ikke kunne erstattes ettersom alle byttene var gjort. Så det ble ti mot ti i sluttminuttene før den skadde spilleren kom innpå igjen. Flint presset på og fikk en gedigen sjanse fem minutter på overtid. Dette var Friggs fjerde seier på rad og da har de pumpet seg opp til 5. plass på tabellen, men kan bli passert tirsdag kveld.

SKEID 2 – SARPSBORG 08 2.lag 2-3 (0-2): Skeid 2 lå under streken før dagens rekruttoppgjør mot Sarpsborg 08 sine nest beste. Gjestene slo overraskende nok Bærum i forrige runde, etter to mål av Daniel Job. Samme mann ga også Sarpsborg-rekruttene en tidlig ledelse på Nordre Åsen, da han brøt en svak Skeid-pasning og scoret alene med keeper etter bare to minutter. Emmanuel Kulego la på til 2-0 for gjestene etter en halvtimes spill, før Skeid fikk et forsøk reddet på streken. Dermed var det 0-2 til pause.

Tre minutter tok det før Skeid-rekruttene reduserte etter pause. Eduard Hjelde la inn på bakerste stolpe. Gjestenes keeper kom rusende ut, men rakk ikke ballen, og dermed hadde Daniel Lunde en grei jobb med å heade ballen i det åpne buret. Fire minutter senere kom utligningen, da samme Hjelde dempet et innlegg på brystet inne i gjestenes boks, skaffet seg litt rom og banket ballen ned i hjørnet. Kvarteret før slutt utnyttet Job igjen at Skeid ga vekk ballen, da han løp fra egen banehalvdel og fintet ut en haug med Skeid-forsvarere før han banket inn det som skulle vise seg å bli seiersmålet.

MJØNDALEN 2. lag - KFUM Oslo 2. lag 0-5 (0-3): Kåffa-rekruttene har imponert så langt denne sesongen, og kom best i gang også mot Mjøndalens nest beste da Jonas Hjorth bredsidet inn et innlegg fra høyre og sendte Kåffa 2 opp i en tidlig ledelse. Da vi nærmet oss halvtimen var Jonas Hjort igjen sentral, da han la inn til Niclas Semmen som doblet Kåffa-rekruttenes ledelse med et fint hodestøt.

Alexander Bømark Hansen fikk æren av å sette inn 3-0 sju-åtte minutter før pause, etter en monsterkontring der Mame Mor Ndiaye til slutt trillet ballen flatt over til Bømark Hansen som løp ballen inn i åpent bur på bakerste stolpe. Tre minutter etter pausen fikk Mjøndalen straffe, der Henri Sørlie plukket fram en strålende redning. I stedet for 3-1 økte Kåffa til 4-0 to minutter senere, da Niclas Semmen lobbet over keeper og trillet inn sitt andre for kvelden. Han fullførte hat-tricket like før timen, da han satte inn 5-0 ut i hjørnet etter et strålende forarbeid av Magnus Mehl. Birhat Nirwar reduserte til 1-5 sju minutter før slutt, og det ble også sluttresultatet i en ny sterk Kåffa-prestasjon.

Øvrige kamper: Åssiden - Åskollen 3-0, Bærum - Asker 1-4.

Tabelltoppen: 1) Nordstrand 17, 2) Asker 17, 3) KFUM Oslo 2.lag 14, 4) Gamle Oslo 13, 5) Bærum 12.

Avdeling 5

SKJETTEN - READY 5-1 (2-1): Ready kom med femmålsseier fra forrige kamp til fem baklengs her. Laget stilte uten sin toppscorer Anders Engebretsen på Skjetten stadion mandag. Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter tre minutter ved Christoffer Blix etter en kjapp kontring på høyrekanten, men Martin Solli utlignet for Ready sju minutter senere da han fikk pirket inn utligningen da Skjetten ikke fikk klarert.

Skjettens Demi Magomadov scoret etter en snau halvtime og ni minutter etter pause og da så kampen kjørt ut. William Berg Romundgard (sønnen til Henning Berg) satte den fjerde etter corner og Sverre Skoglund den siste, et kvarter før slutt. Readys Mathias Ebbesen hadde en redusering i nettet rett før slutt, men den ble annullert for en hårfin offside. Dermed tok Skjetten sin første seier igjen etter tre kamper uten full poengpott. Ready tar i mot serieleder Lokomotiv Oslo til byderby i neste kamp.

LOKOMOTIV OSLO - TRÆFF 2-0 (0-0): Da er det bare ett ubeseiret lag igjen i denne avdelingen og det er Lokomotiv Oslo. Men vi måtte vente lenge på avgjørelsen i toppkampen på Frogner stadion mandag. Ti minutter før slutt kom de to scoringene med tre minutters mellomrom, signert Mathias Trondal og Ulrik Bjerke. Les om kampen og reaksjoner etterpå i Dagsavisens referat her.

Tabelltoppen: 1) Lokomotiv Oslo 17, 2) Træff 16, 3) Aalesund 2. lag 15, 4) Skjetten 14, 5) Lørenskog 12