3. divisjon: Nordstrand vant med tosifret – Oppsal sikret poeng med to mann utvist

Avdeling 6 i 3. divisjon er tilbake i aksjon etter sin sommerferie. Lørdag tapte Kåffa 2 stort for Follo, mens Nordstrand rundspilte Hammerfest. Oppsal fikk to mann utvist, men klarte poeng hjemme.

Oppdatert kl. 18.05 med Nordstrand og Oppsals kamper søndag

Lørdag:

FOLLO – KFUM OSLO 2 4-0 (3-0): Mens A-laget koser seg på ferie, var Kåffa-rekruttene tilbake i aksjon borte mot serieleder Follo lørdag. Det ble litt i hardeste laget for et purungt rekruttlag, som slet fra start. Vertene fikk et mål annullert og hadde en heading i stolpen før det var spilt fem minutter på Ski stadion.

Like over kvarteret spilt kom det første målet til Follo, som radet opp med et strålende angrep. Ballen ble vendt fint ut på den ene kanten og lagt inn igjen over på motsatt side. Det gjorde at det ble strekk i det unge Kåffa-laget, og da ballen ble lagt ut igjen på fem-meteren fikk Robin Gonella en enkel jobb med å bredside inn ledermålet for vertene.

Kun to minutter gikk det før vertene økte til 2-0. Denne gang kom målet etter et frispark fra høyre. Det ble lagt knallhardt inn mot mål, og gikk forbi mange på veien til Henri Sørlie i Kåffa-buret. Han måtte gi retur, og først på den returen var Rene Aleksander Elshaug som løftet ballen over Sørlie og inn i nettmaskene.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Sekunder før halvtimen var spilt ble det 3-0. Kåffas Sander Barbosa prøvde å spille seg ut, men pasningen ble snappet av Follos Emil Alexander Hennig. Han satte fart på mot mål, og spilte igjennom Sondre Spieler Halvorsen som satte inn kampens tredje mål alene med keeper Sørlie. Et særs unødvendig baklengsmål.

Kampens fjerde mål kom like før timen var spilt, og kom etter nok en dødball. Denne gang var det på en corner, som ble svingt inn midt i feltet, der midtstopperen Henrik Hatlen Olsen knuste alle i hodeduell og styrte inn 4-0. Tidligere i omgangen hadde KFUM Oslo også reddet på strek ved et par anledninger.

Follo hadde et skudd i stolpen til, pluss at Kåffa hadde ytterligere en redning på strek og keeper Sørlie reddet et par forsøk slik at det ikke ble styggere. KFUM 2 kunne sågar redusert, men det endte med 4-0-tap i første kamp etter ferien. Neste kamp for Kåffa-rekruttene nå er neste helg mot Oppsal.

---

Kampfakta

Norsk Tipping-ligaen avd. 6, runde 12

Follo – KFUM Oslo 2 4-0 (3-0)

Ski stadion, 135 tilskuere

Mål: 1-0 Robin Gonella (17.), 2-0 Rene Aleksander Elshaug (19.), 3-0 Sondre Spieler Halvorsen (30.), 4-0 Henrik Hatlen Olsen (59.)

Gule kort: Magnus Mehl, Joachim Print-Eckbo, KFUM Oslo 2.

Dommer: Brage Nygård (Salangen IF Fotball)

KFUM Oslo 2 (4-3-3): Henri Sørlie – Joachim Print-Eckbo, William Silfver-Ramage, Patrick Bjørli, Magnus Mehl – Sander Barbosa, Shahamattullah Malekze (Daniel Harbo fra 65.), Karl Ileby (Elias Oulad el Arbi fra 65.) – Alexander Bømark Hanssen, Cedric Stabell-Holmen, Obia Julu Nwanne (Ans Ahmed fra 82.).

---

Søndag:

HAMMERFEST – NORDSTRAND 0-11 (0-5): Etter opprykket fra 4. divisjon forrige sesong, har Hammerfest åpnet med elleve strake tap med en målforskjell på 4-37. Kommentator opplyste også at det var et svekket Hammerfest-lag med flere skader, mange på ferie og flere som har sluttet siden vårsesongen, og derfor var Nordstrand kjempefavoritter på besøk i Vår Energi Arena søndag.

Nordstrand, for dagen uten hovedtrener Thomas Holm som er i bryllup, ble ledet av assistent Ola Nyhus og Markus Cham og tok ledelsen etter bare to minutters spill. Jonas Nysæter scoret Nordstrands første mål, da backen kom opp i Hammerfests 16-meter og skrudde ballen nydelig opp i motsatt kryss fra kanten av 16-meteren. Fantastisk scoring for backen, som fikk sitt første mål for sesongen.

Reda Chikh scoret 2-0 etter kvarteret spilt, før Oliver Midtgård fikk sitt første mål for kampen etter en halvtime. Minuttet før pause stanget midtstopper Edvard Vestby inn 4-0 etter en corner, og Oliver Midtgård stanget inn 5-0 to minutter på overtid etter et glimrende innlegg fra høyrekanten. Det ble også pauseresultatet, etter en omgang som var preget av totalt enveiskjøring fra Nordstrands side.

Nidal Loulanti åpnet scoringsshowet etter pause med et strålende solomål, før Jonas Nysæter ble tomålsscorer like før timen. Oliver Midtgård fikk sitt hat trick da han satte inn 8-0 fra cirka en halv meter, etter nok en målgivende fra Nysæter. 9-0 var signert August Jenssen kvarteret før slutt.

Jonas Nysæter fant Oliver Midtgård, som satte inn 10-0 drøye ti minutter før slutt. På overtid fastsatte Miran Kuci sluttresultatet til 11-0. Dermed gikk Nordstrand opp igjen på tredjeplass, men ligger hele 12 poeng bak Follo. Som faktisk venter som neste motstander hjemme på Niffen, lørdag 29. juli kl. 15.00.

OPPSAL – MJØLNER 1-1 (1-0): Til det som var Oppsals første kamp etter ferien, var det Mjølner fra Narvik som hadde tatt turen til Trasop. På det som var vertenes første store sjanse etter kvarteret spilt, curlet Ebrima Jammeh ballen rundt Mjølner-keeper Daniel Lidetoft og til 1-0 etter bra forarbeid av Kuber Sharma.

Mjølner ble trolig snytt for straffe etter en halvtime spilt, før Kuber Sharma et par minutter senere rundet keeper og måtte se sitt forsøk bli reddet på strek. Fem minutter før pause får målscorer Jammeh det røde kortet etter en ettersleng, men Oppsal holder ut og leder 1-0 etter de første 45 minuttene.

Gjestene brukte bare seks minutter etter hvilen på å utligne. Johan Melvin Helan får snudd seg og skutt ned i hjørnet, utagbart for Oppsal-keeper Emil Moe. Matheo Hoan misbrukte en enorm mulighet etter timen spilt for Oppsal. Thomas Knutsen fikk en god mulighet, mens vertene også hadde en heading i tverrliggeren i siste minutt. Til tross for å være én mann mindre var Oppsal nærmest scoring.

På overtid fikk også Oppsals Markus Mork Rydal det røde kortet av dommer Morten Andersen-Gott, slik at Oppsal måtte avslutte med ni mann. Det ble spilt nesten ti minutter også etter det, og da ble Oppsal naturlig nok spilt lave. Men med to mann mindre sikret Oppsal seg poeng i første kamp etter ferien.