Perfekt volley berget første Skeid-poeng

(Skeid - Hødd 1-1). Skeid er foran fjorårsskjema. Men laget følte seg snytt i hjemmepremieren.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Et perfekt utført volleyskudd fra David Hickson berget i hvert fall ett poeng da hjemmesesongen ble åpnet mot Hødd i 1. divisjon. Men ut fra spill og sjanser skulle laget hatt alle tre.

Men fjorårssesongen lærte Skeid at ingenting kommer gratis i denne ligaen. Da passerte vi nasjonaldagen før første seriepoeng kom.

- Ja, jeg blir minnet om det. I år har vi en bredere stall og vi viser her at vi blir bedre underveis. Denne kampen kone vi fort tapt i fjor, sier Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen.

Lange innkast

David Hickson var etterspurt etter kampen blant Skeids mange unge supportere.

- Det er sjelden jeg skyter fra det holdet. Men jeg så åpningen, sier David Hickson til Dagsavisen.

Første omgang var hendelsesfattig og ble mest preget av svært lange innkast fra Hødds Sander Sundnes. Men de var antakelig Skeid forberedt på og det skapte ingen farlige situasjoner.

Fram til scoringen på overtid talte vi 1–1 i målsjanser. Skeids aktive venstreback David Hickson skapte den første, mens Hødd var nærmest på en kontring i omgangens siste minutt da Isak Skotheim styrte et innlegg utenfor bortre stolpe.

Men tre minutter på overtid kom altså kampens første scoring da samme Skotheim denne gangen traff på innlegget som kom fra venstrekanten Peder Nersveen.

Langskudd er lov

Scoringen avsluttet også Skeids beste periode i kampen. Det siste kvarteret styrte kaptein og ex-Hødd-spiller Bendik Rise midtbanen, men det var vrient å bryte gjennom et lavtliggende Hødd-forsvar med to meter lange midtstoppere.

Presset tiltok mot Hødd-målet i retning Sinsenkrysset etter pause. Etter en snau time kom Kristoffer Hoven inn og minte sine lagkamerater om at skudd fra distanse også kan lønne seg. Men skuddet hans strøk utenfor stolpen. David Hickson skapte mer på venstrekanten og pallen danset på mållinja før keeper fanget den.

Nå ser Nordre Åsen ut som en fotballstadion med den nye tribunen på plass.

Klassescoring

Men ingen kunne fange David Hicksons volleyskudd fra 19 meter. Bendik Rise slo en corner som ble klarert ut og Hickson møtte ballen med et klokkerent volleyskudd med venstrebeinet.

Igjen: De beste scoringene ser alltid enkle ut.

Både Kristoffer Hoven og Ulrich Ness hadde gode forsøk, men Hødd-keeper Marcus Andersen kunne med lettelse se at de fikk utenfor.

Maxvell Effiom prøver seg inne i Hødds straffefelt.

Det ble høy temperatur i sluttfasen da dommeren la til seks minutter. Henrik Tønsberg Andresen ble felt på en overgang og Hødd pådro seg tre gule kort i sine bestrebelser på å stoppe Skeid-forsøk. Etterhvert fikk også Skeid to.

Fem minutter på overtid kom Hødd til omgangens enste sjanse, men headingen gikk over.

Skeids neste oppgave er Jerv i Grimstad neste helg.

PS. Skeids nye hovedtribune skaper mer liv og lyd. 923 tilskuere møtte opp, dermed har Lyn årsrekorden med sine 1019 fra kvelden før i kampen mot Kjelsås i 2. divisjon …