Lyn fullstendig overlegne i comebacket i 2. divisjon

(Fram - Lyn 0-4). Anders Bjørntvedt Olsen scoret i kampens første minutt i det som ble en storseier i Larvik. Det fører fjorårets ubeseirede Trikkeligamestere rett opp i toppen av 2. divisjon.

En strålende start på kampen la et solid fundament for en enkel Lyn-seier i 2. divisjon-premieren. Begge lag kom opp fra 3. divisjon i fjor.

Anders Bjørntvedt Olsen scoret omtrent med en gang og spissvikar Henrik Elvevold doblet ledelsen ti minutter senere.

Dette hadde Lyn kontroll på, faktisk fra start til slutt. Seieren var sikret etter 36 minutter da et selvmål sørget for en tremålsledelse. Fram skapte lite trøbbel framover og var ustødige bakover. Andreas Hellum fikk en snau halvtime på topp og fikk sjansen til å åpne målkontoen sin. Det gjorde han da Fram-keeperen lagde sesongens dummeste straffe.

4–0 betyr tabelltopp sammen med Notodden, som også litt overraskende vant stort i dag. Kjelsås følger like bak etter deres nedkjempelse av opprykksfavoritt Arendal. Resultater som gjør helgens oppgjør mellom Lyn og Kjelsås litt ekstra forventningsfull.

Pang!

Langt innkast fra Håvard Meinseth, ettertrykk på andreballen og en umarkert Anders Bjørntvedt Olsen. Bastionen stilte med krutt på tribuneplass og fikk svar fra laget de elsker. 45 sekunder tok det før Lyn var i ledelsen. En pangstart på sesongen.

Vestfoldingen Bjørntvedt Olsen trivdes langs høyrekanten mot sin tidligere klubb. En annen vestfolding, Ole Breistøl, flankerte på andre siden. Henrik Elvevold er ikke vestfolding, og heller ikke spiss, men det var han som lå i midten helt fremst. Sånn blir det når både Ibba Laajab og David Tavakoli er utilgjengelige. Andreas Hellum er klar, men ikke for en hel kamp.

Men det er mål i Henrik Elvevold, og derfor ingen stor overraskelse at det var han som inntok spissrollen. En rolle som han kledde godt på scoringen. Det var et instinkt en spiss verdig da han stupte fram ved første stolpe og prikket inn pasningen fra Bjørntvedt Olsen.

Punktert etter 36 minutter

De tilreisende fra Oslo sparte ikke på blussen og hadde lite grunn til det. Defensivt hadde Lyn med William Sell og August Randers full kontroll på vertene. Og til tross for en ujevn og gjørmepreget gressmatte maktet laget å spille raskt og på få touch. Duellene ble også stort sett vunnet.

Ole Breistøl fikk en lei hodesmell etter halvtimen, men kunne fortsette med bandasje. Han sto for innsvingeren som førte til 0–3. En klønete Markus Rekdal satte ballen i eget nett og da så dette meget lyst ut for Lyn. Men trener Jan Halvor Halvorsen fortsatte naturligvis å rope ved innbytterbenken.

Hodemist ga Hellum sjansen

Etter sidebyttet forventet vi et nytt Fram-lag, men vertene var tannløse. Lyn-keeper Alexander Pedersen fikk en av sine roligste kamper, og han hadde en rekke rolige kamper i forrige sesong. Andreas Hellum erstattet Elvevold på topp med en snau halvtime igjen på klokka. Da var det mange av hjemmesupporterne som allerede hadde forlatt stadion. En smule forståelig for kampen var inne i en død periode.

De som dro vil nok ikke angre på det for ydmykelsen ble plutselig enda større. En frustrert Fram-keeper Miguel Vieira kakket ballen i bakhodet på Bjørntvedt Olsen etter at Lyn-flanken mistenkte tilbakespill. Dommer Abdulhadi Al-Fahad tenkte seg om og pekte til slutt på straffemerket. Andreas Hellum ekspederte straffen sikkert i mål, hans første i Lyn-drakten.

Mot slutten kom også Brage Hylen, Martin Bakken, Salim Laghzaoui og Markus Ottesen inn. Og Herman Solberg Nilsen løp fortsatt utrettelig på midtbanen. Frams første avslutning på mål kom etter 82 minutter, den havnet i fanget på Alexander Pedersen. Og vertenes første corner kom på overtid. Da måtte Pedersen finne fram refleksene, det føles nok godt for hønefossingen.

Lørdag er det altså sesongens første byderby. Kjelsås kommer på besøk, det gjør for så vidt også Lyn. Oppgjøret spilles nemlig på Skeids hjemmebane, Nordre Åsen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

---

2. divisjon avdeling 1, runde 1 mandag:

Fram – Lyn 0–4 (0–3)

Framparken: 1007 tilskuere.

Dommer: Abdulhadi Al-Fahad, Ekholt BK

Mål: 0–1 Anders Bjørntvedt Olsen (1), 0–2 Henrik Elvevold (11), 0–3 Markus Rekdal (36., selvmål), 0–4 Andreas Hellum (75 straffe)

Gule kort: Miguel Vieira, Fram. Even Bydal, Lyn.

Lyn (4-3-3): Alexander Pedersen – Håvard Meinseth, William Sell, August Randers, Erlend Sivertsen (Brage Hylen fra 79.) – Julius Skaug (Markus Ottesen fra 88.), Even Bydal, Herman Solberg Nilsen – Anders Bjørntvedt Olsen (Salim Lagzhaoui fra 88.), Henrik Elvevold (Andreas Hellum fra 62.), Ole Breistøl (Martin Bakken fra 79.)

Øvrige kamper i avdelingen: Kjelsås – Arendal 3-1, Notodden – Ørn Horten 4-0, Træff – Brattvåg 0-3, Vard Haugesund – Egersund 1–3.