Aslaksrud scoret mot ex-klubben, Kjelsås tettet forsvaret

(Ullern - Kjelsås 0-1). Jens Aslaksrud er hentet tilbake fra Ullern til Kjelsås for å bi en målgarantist. Da pssset det bra å bli matchvinner i generalprøven.

For det har gått ganske trått i treningskampene for den tidligere toppscoreren i Kjelsås og Ullern. Han har hatt en rekke avslutninger som har vært marginer fra scoring, men han sto med bare ett mål mot Strømmen i treningskampene etter returen til Oslos tak.

Snaue timen er var spilt på Ullerns hjemmebane da Jens Aslaksrud fikk en fin stikker fra Arman Nouri, kom alene med keeper og satte den sikkert med venstrebeinet i borte hjørne.

Sistnevnte har vist seg å være en nyttig forsterkning etter at han kom fra Stabæk-rekruttene i vinter.

– Ja, denne overgangen er jeg fornøyd med. Jeg synes jeg har glidd godt inn i gruppa, sa Armin Nouri til Dagsavisen tidligere i vinter.

Få sjanser og jevnt

Det ble kampens eneste mål og dermed fikk Kjelsås sin revansje etter at Ullern vant tilsvarende kamp 2–1 på Grefsen stadion for en uke siden.

For dette er to jevngode lag og det bekreftet denne kampen også.

Første omgang var svært sjansefattig, mens Kjelsås var best og mest aggressive etter hvilen.

Det var fascinerende å se hvordan unge Victor Halvorsen styrte midtbanen i store deler av kampen. Etter pause overtok han også kapteinsbindet fra veteranen Ola Bjørnland.

Som vanlig var Rasmus Eggen Vinge kjapp i beina og kunne økt Kjelsås-ledelsen i påskesola på Oslo vest.

Største sjanse på overtid

Ullern kom til usedvanlig få målsjanser, vi noterte bare et godt frispark før pause og en sjanse etter corner på overtid da ballen ble reddet på streken.

Ullern har hentet et nytt spisspar i Mads Bådsvik fra Lokomotiv Oslo og Jonathan Aarenes fra Oppsal. Bådsvik scoret i 2–1 seieren på Grefsen stadion.

Viktig for Ullern er det også at kaptein Ismar Dizdar virker å være helt i orden igjen etter langt skadeavbrekk i vinter.

Men mangelen på avslutninger har også noe med Kjelsås forsvar å gjøre. Der ser det ut til at Jesse Boateng og Simen Olafsen blir førstevalg på stopperplass.

Begg lag har ambisjoner i 2. divisjon, men i hver sin avdeling.

Begge lag har hjemmekamp i serieåpningen 10. april (2. påskedag). Ullern tar imot Kvik Halden, mens Kjelsås skal opp mot Arendal.

Jens Bonde Aslaksrud ble matchvinner for Ullern.