Trikkeligaen

Røa-jentene: - Vi spiller aldri kjedelige kamper

Røa berget plassen med et nødskrik i fjor. I år blir strategien helt annerledes.

Lørdag er det avspark i Toppserien og Røa skal i motsetning til i fjor, være med fra start. Ambisjonen er å havne midt på tabellen.

– Kom til Røa, der blir det action i år, sier en entusiastisk Ragne Svastuen til Dagsavisen på vegne av det mestvinnende Oslolaget i hovedstaden.

Vi snakker med de tre Røa-representantene på Toppseriens kickoff på Ullevaal stadion.

Ingen i Oslo har vunnet mer

Hovedtrener på 26 året (!), Geir Nordby samstemmer:

– Vi spiller aldri kjedelige kamper. Det vil alltid skje noe. Vi er i stand til å prege Toppserien i 2023 fordi vi har flere personligheter og folk med galskap i laget, sier han.

At Røa er Oslofotballens mest meritterte lag er det ikke så mange som har fått med seg.


Men fakta står: Fem seriegull og fem cuptitler er erobret. Alle kom mellom 2004 og 2011. Etter 20 år på rad i Toppserien var de på en gjestevisitt i 1. divisjon i 2021. For å komme rett opp igjen.

– Er antallet titler noe dere bruker til noe?

– Nei, er det kontante svaret.

– Det er veldig ferskvare det vi holder på med. Men erfaring og kunnskap har vi selvsagt. sier Nordby, som har vært med på hele moroa.

Se hele vårt intervju med Røa på kickoffet til Toppserien:

Er med fra start

Røas fokus nå er ikke å vinne serien. Det er å berge plassen med god margin.

Det klarte de til slutt i den snodige fjorårssesongen med en grunnserie som var uten betydning for Røa. Hele sesongen handlet om å forberede seg til nedrykks-sluttspillet der de vant fjorårets to eneste kamper.

– I fjor startet sesongen i september, i år starter sluttspillet 25. mars, sier Nordby, og får følge av kapteinen Sarah Alexandra Suphellen

– Ja, det er artigere å ha noe å spille for hver helg. Vi planla ikke x antall tap i fjor, vi går for å vinne hver gang, sier hun.

– Men vi hadde en plan, skyter Geir Nordby inn.

– Nå må vi prestere fra start. Vi bygde moral i laget i de atten kampene i fjor. Sluttspillet gikk all inn. Nå må vi komme litt kjappere i kampform.

Siste treningskamp endte med seier over Øvrevoll/Hosle som spilte opprykkskvalifisering i fjor høst.

– Vi hadde gode prestasjoner i fjor høst. Vi må være litt skarpere foran motstandernes og vårt eget mål så skal vi sikte inn mot en 6. plass, sier han.

Var ute hele sesongen

Ragne Svastuen gikk glipp av alle de 18 seriekampene, som i praksis ble treningskamper i fjor. Men i sluttspillet bidro hun.

– Det var digg å kunne bidra da det smalt. I år er jeg med fra første spark, sier Ragne, som scoret i en thrillerkamp mot Avaldsnes der John Arne Riises lag reddet kvalifiseringsspill.

Røa sier de har kontroll, men Nordby har erfaringen også om negative tanker.

– Det er alltid grunn til bekymring. Det er jeg som ligger der med det om natta i 26 år. Litt bekymra er vi, sier han.

Men åpenbart ikke mer enn vanlig.

PS. Les Dagsavisens tabelltips for Toppserien fredag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

---

FAKTA

Toppserien kvinner har seriestart lørdag. 1. runde spilles slik:

15.00: Lyn – Brann (spilles på Grorud, TV2 Sport Premium2), LSK Kvinner – Avaldsnes (TV2 Play), Rosenborg – Stabæk (TV2 Sport1), Åsane – Røa (TV2 Play). 16.45: Vålerenga – Arna-Bjørnar (NRK1).Mer fra Dagsavisen