Fotball

Lyn og Røa delte poengene: – Vi er bedre når det er alvor

(Lyn - Røa 1-1) Oppskriftsmessig tok Lyn ledelsen tidlig i kampen, men Røa kjempet inn utligningen på hjørnespark rett før pause. Flere mål ble det ikke. Lyn har fortsatt sluttspillet i egne hender, mens for Røa kan dette poenget bety mye når det telles opp om to uker.

GRORUD (Dagsavisen): Ragne Svastuen returnerte fra skade når det gjelder som mest. Hun fikk med seg den siste kampen i grunnspillet, men har bidratt til at Røa har hevet seg mange hakk i det sluttspillet begynte.

Nedprioriterte resultatene

– Vi har allerede flere poeng enn vi tok i hele grunnspillet, sier hun til Dagsavisen. Det er nok ikke tilfeldig.

– Vi har kommet oss veldig i det siste. Fundamentet er bedre både offensivt og defensivt. Det er et resultat av at grunnspillet ble brukt til en utviklingsarena for oss. Resultatene var ikke førsteprioritet, men det er det selvfølgelig nå. Vi må holde oss i Toppserien. Det er godt at vi er bedre nå som det er alvor, sier Svastuen som sammenligner sluttspillet med forrige sesong i 1. divisjon. – Da måtte vi vinne alle kampene og det må vi igjen nå. Vi merker på hele troppen at det er godt at kampene betyr noe igjen, sier hun.

Lørdag styrte hun inn 1-1-målet som gir Røa ett poeng og tredjeplass på tabellen, før resten av runden spilles søndag.

– Det er to litt forskjellige lag som møtes her. Lyn er et spillende lag, vi er veldig dødballsterke. Det var sjanser begge veier. Jeg burde satt en til på dødball, men Lyn hadde sjanser de og. Jeg synes 1–1 er et greit resultat, oppsummerer Svastuen.

Irriterte seg over dødballene til Røa

– Vi visste at det ville bli tøft mot et Røa som er bedre nå i sluttspillet, men så klart er det ikke ett poeng vi kom hit for. Jeg mener vi fortjente alle tre, vi dominerer banespillet. Dessverre setter vi ikke sjansene våre, sier Lyns Cornelia Fladberg til Dagsavisen.

Etter Kristin Holmens mål etter 12 minutter trodde mange det ville bli komfortabelt for Lyn. Men de slet med å skape sjanser.

Jenny Røsholm Olsen burde scoret etter pause, skuddet hennes fra fem meter gikk i tverrliggeren.

– På siste tredel skaper vi litt mindre enn i de foregående kampene. Vi har mye ball i midtbanen og ute på kantene. Så finner vi ikke den siste pasningen. Jeg syns vi gjør mye bra med ballen, men selvfølgelig er det mål som teller i denne sporten. De scorer på dødball og det er fryktelig irriterende. Vi har hatt fokus på å forbedre den delen av spillet, både offensivt og defensivt. Det er ikke bra nok av oss å slippe de til når vi vet de har gode dødballspillere, sier Fladberg.

Lyn tidlig i føringen

Som ventet var det Lyn som tok kommandoen fra start. Røa la seg lavt med to type rekker, bare Solveig Engås lå som en ensom spiss helt foran. Det ga Lyn mye tid med ballen, og laget som tidligere har slitt mot etablert forsvar har funnet noen fine oppskrifter i det siste. Varianten med oppspill på feilvendt spiss som sender ballen ut på kant har de lykkes bra med.

Jenny Røsholm Olsen mottok blomster i forbindelse med jubileumet. 100 kamper for Lyn

Det var nettopp det som skjedde da Kristin Holmen sendte «hjemmelaget» i ledelsen relativt tidlig i kampen. Jenny Røsholm Olsen, dagens jubilant med 100 Lyn-kamper, fant Kamilla Melgård ute til høyre. 17-åringen på vingen kom seg rundt og forbi backen sin på høyre og slo en enkel pasning inn til Holmen som hadde mye tid og rom. Hun fant det lengste hjørnet med en halvtliggende vrist.

Dødballsterke Røa

Røa slet med å få til noe spill og la om til to spisser etter baklengsmålet. Men det endret ikke kampbildet i noe sørlig grad. Lyn fortsatte å styre kampen, men skapte ikke mye. Julie Jordes pasningsfot fra dypet var presis, bakromsløpene ikke like bra timet. Likevel virket de røde og hvite tålmodige og hadde kontroll inn mot pause.

Men så ble det to hjørnespark på rad for et Røa-lag med høy gjennomsnittshøyde. De to på midtbanen, Emmaliina Tulkki og Ragne Svastuen var de høyeste på banen, og det var nettopp Svastuen som ordnet utligningen. Hun trengte ikke å bruke høyden sin i stor grad da Røa uansett hadde overtall ved første stolpe. Svastuen styrte ballen inn i korthjørnet.

– Vi er dødballsterke og får utnyttet det i dag. I hvert fall litt, sier målscoreren.

To store sjanser

For Svastuen fikk en ny mulighet på hjørnespark like etter hvilen. Denne gangen traff hun ballen bedre, men det ble litt for høyt.

Og ti minutter senere kom Lyns største sjanse i kampen. Kristin Holmen leste pasningen fra keeper Josefine Ervik og brått hadde Lyn en enorm mulighet til å fornye ledelsen. Holmen avsluttet rett på Ervik, men fikk returen i beina. Da løftet hun blikket og fant Røsholm Olsen på fem meter. På nærmest åpent mål satte jubilanten ballen i tverrligger før Røa til slutt fikk renset unna.

Og det var egentlig den siste store sjansen i kampen. Den siste halvtimen bar preg av mye stopp i spillet og to lag som ikke maktet å bryte ned hverandre.

Ragne Svastuen avslører at hun var sugen på tre poeng da kampen gikk mot slutten for Røa kom inn i noen gode minutter da.

– Jeg løp ned til Geir (Nordby trener) og spurte om vi skal gå for alle tre eller seile inn med ett poeng. Han sa at vi heller må roe ned og sikre det ene poenget. Da måtte jeg bare si ja vel, greit da, sier Svastuen. Og det fikk de med seg.

– I og med at Lyn leder dette sluttspillet er det jo greit med ett poeng, sier Svastuen.

Cornelia Fladberg sier at Lyn ikke skal dvele med denne kampen. – Det gjelder å nullstille seg og tenke neste. Allerede fra i morgen. Vi har Åsane og Tromsø igjen og alt i egne hender, sier hun.

Røa møter LSK Kvinner i neste. Det blir en svært viktig kamp for begge lag. – Det er surt at vi ikke fikk med oss noe mot Tromsø da vi tapte på en dritt dårlig dag. Men vi ser positivt på de noe neste og har troen på at det skal gå. Ett poeng her tar vi med oss, sier Svastuen.

---

Kampfakta

Toppserien sluttspill runde 5 lørdag:

Lyn – Røa 1–1 (1–1)

Grorud match kunstgress, ca. 200 tilskuere

Dommer: Stine Jensen, Reine IL

Mål: 1–0 Kristin Holmen (12), 1–1 Ragne Svastuen (41)

Gule kort: Maria Fink, Lyn. Synne Masdal, Røa.

Lyn (3-5-2): Sandra Rød Ask – Anna Palm, Maria Fink (Emilie Bølviken fra 75), Iselin Sandnes Olsen – Kamilla Melgård, Cornelia Fladberg, Julie Jorde, Kristin Holmen (Selma Olderheim fra 88), Emilie Closs – Cathinka Tandberg, Julie Røsholm Olsen (Anna Aahjem fra 75)

Røa (5-4-1): Josefine Ervik – Sarah Suphellen, Synne Masdal, Vilde Fjelldal, Tuva Espås (Nadia Pinto fra 88), Ochelle de Courcy (Emma Iversen fra 46), Oline Fuglem, Emmaliina Tulkki, Ragne Svastuen – Solveig Engås

---


Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra DagsavisenNyeste fra Dagsavisen.no: