Slik vurderer vi VIF-spillernes prestasjoner i seieren over Raufoss

(Vålerenga – Raufoss 2-1) Etter en fryktelig dårlig start, snudde Vålerenga kampen og slo Raufoss. Slik vurderer vi spillernes prestasjoner i årets første kamp på Intility.

MAGNUS SJØENG – 5. Gikk feil vei på straffesparket etter to minutter, og ble også slått av et skudd i stolpen tidlig i kampen. Ellers ikke mye involvert i spillet. Ut til pause.

VEGAR EGGEN HEDENSTAD – 5. Leverte et par gode dødballer, og tilbød en del overlapper før pause. Hadde imidlertid større problemer defensivt, da straffen kom i rommet mellom han og Bjarnason. Mot slutten av første omgang kom Raufoss også til en gigantisk mulighet, da Hedenstad var ute av posisjon. Bedre kontroll etter pause.

BRYNJAR BJARNASON – 4. Lagde straffespark etter bare to minutter, da han ble vendt vekk av en Raufoss-spiller, som han senere kløpte ned. Rufsete også i oppspillene bakfra, med flere pasningsfeil i starten. La imidlertid en god ball i retning Zuta, som startet angrepet som endte i 1-1.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

STEFAN STRANDBERG – 5. Hadde også han en del rufsete pasningsvalg, og klarte aldri å styre VIFs bakre rekker på en måte som gjorde at Vålerenga fikk kontroll på Raufoss. Bedre kontroll etter pause.

LEONARD ZUTA – 6. Strålende innlegg da Jatta styrte inn utligningsmålet. Igjen villig med offensivt. Raufoss kom litt for mange ganger til innlegg fra hans side før pause, men nok en positiv kamp fra backen.

PETTER STRAND – 4. Gjorde den usynlige grovjobben igjen på midten, som han er så god til. Løp mye, men var heller ikke godt nok posisjonert det første kvarteret. Tok mer kommandoen på midten etter hvert, men gjorde seg ikke like mye bemerket denne kampen som den forrige. Ut til pause.

Petter Strand var tilbake i startelleveren til Vålerenga mot Raufoss, etter at han gjorde comeback fra skade i forrige kamp mot Moss.

FREDRIK OLDRUP JENSEN – 6. Fulgte ikke godt nok med da Raufoss snappet ballen før straffesparket, og ble tatt sovende. Nydelig ball til Ofkir, som skapte en stor mulighet like over halvtimen. Spilte seg opp etter pausen med godt overblikk og posisjoneringsevne, og viste fram evnene til å både styre spillet og strø gode pasninger.

ODIN THIAGO HOLM – 6. Spilte som indreløper, og kom seg med det litt høyere opp i banen. Der kom hans offensive kvaliteter bedre til rette, og fikk satt opp flere muligheter. Spesielt slippet til Ofkir før VIFs ledermål i første omgang var av høy klasse.

MOHAMED OFKIR – 7. God i gjenvinningsspillet i starten av kampen, og en av få som utfordret da han hadde muligheten til det. Scoret sitt første mål på Intility like over halvtimen, etter en god høyre-venstre-finte som fikk keeper på feil bein. Stadig vekk på farten også etter pause, og kom seg til flere innlegg og skuddmuligheter.

SEEDY JATTA – 6. Fikk sjansen fra start på topp, og tok vare på den med en strålende heading der han knuste to Raufoss-stoppere og styrte inn utligningen til 1-1. Bommet på en enorm mulighet etter hvilen, men leverte en positiv forestilling på topp.

JACOB DICKO ENG – 5. God til å utfordre sin back og komme seg inn i 16-meteren. Viste god teknikk da han ålet seg gjennom, selv om det ikke ble annet enn halvfarligheter av det. Ny positiv kamp av unggutten, som gikk av til pause.

OMAR BULLY –5. Kom inn etter pause. Spilte indreløper også denne gang, og kom seg inn i Raufoss-boksen et par ganger. Flere gode løp, men fikk ikke påvirket kampen spesielt mye.

Omar Bully kom inn etter pause mot Raufoss, og viste igjen prov på hvor god han er på små flater med ballen i beina.

DANIEL HÅKANS –5. Kom inn etter pause. Litt friskere dette innhoppet enn det han fikk mot Moss, selv om han neppe kan kalles Eliteseriens beste en mot en etter denne kampen heller.

JAKOB STOREVIK – 5. Kom inn etter pause. Hadde svært lite å gjøre. Nesten ikke borti ballen.