Trikkeligaen

VIF har doblet sesongkort-salget

Publikum har trua på Vålerenga anno 2023.

Hvis salget av sesongkort er en indikator på slikt, kan Dag-Eilev Fagermos menn se lyst på de neste månedene. Forventningene bygger seg opp igjen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Sammenlignet med sesongene 2019 (før koronaårene) og 2022, har opptakten til 2023-sesongen vært gledelig for Vålerengas salgsavdeling.

Passerte 1300 salg

Markedssjef Mehran Amundsen-Ansari kan melde om dobling fra i fjor. Etter en ukes salg i desember 2022 var det solgt 623 sesongkort, tirsdag passerte tallet 1300.

– Hva er årsaken, 6.-plasser pleier jo ikke sette fyr på salget?

– Det er flere årsaker. Flere har rett og slett meldt seg inn i klubben og får gunstige tilbud gjennom det medlemskapet. Så er det veldig gode priser nå fram til nyttår, både gjennom medlemskap i Klanen og OBOS. Også har vi fått tilbakemeldinger på at mange likte det de opplevde på Intility i år, uavhengig av resultatene. Det skal være en opplevelse å være der, sier Amundsen-Ansari til Dagsavisen.

Vålerenga fylte arenaen bare en gang i 2022, det var i det klassiske derbyet mot Lillestrøm. Men det var også første gang siden åpningskampen i 2017 at arenaen var fullsatt. Arenaen tar om lag 17.000 tilskuere.

Allerede 1. mai

Neste år kommer det tilsvarende oppgjøret allerede 1. mai. Og før det håper VIF å ha plukket godt med poeng i de fire første serierundene.

Og markedsavdelingen har satt seg som må å fylle arenaen minst fire ganger neste år.

Det betinger antakelig at laget kjemper i medaljekampen.

– Også håper jeg sport bidrar til salget med en god signering før jul. Slikt pleier å hjelpe, sier markedssjefen.

Vil runde 2000

Sportssjef Joacim Jonsson kan love nye navn inn, men han vet ikke når de kommer …

– Ja, vi skal bygge en sterk sentrallinje i VIF, det er det viktigste, sa Jonsson til Dagsavisen i forrige uke.

Trener Dag-Eilev Fagermo jobber også med saken. Nå er han på studietur hos sin engelske favorittklubb, Leeds United.

VIF håper å ha passert 2000 salg innen nyttår. Det er også deadline for de gode tilbudene, og tilbudene gjennom OBOS er begrenset også i antall. Det er på Østblokka (VIFs supportertribune) salget er heftigst.

Vålerenga serieåpner borte mot Aalesund mandag 2. påskedag (10. april) og har Sarpsborg 08 i første hjemmekamp den påfølgende søndagen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen