Trikkeligaen

VIFs markedssjef: - Dette er byrivalen vi ønsker oss

Vålerengas markedssjef har 77 firmaer i VIF-porteføljen. Nå kreves det bedre sportslige og økonomise resultater.

Mehran Amundsen-Ansari kom til Norge som 11-åring og ble VIF-frelst umiddelbart. Første stoppested fra hjembyen Teheran var Nesbyen i Hallingdal før han fikk sin oppvekst på Løten der han selv spilte da Vålerenga møtte dem i første runde i cupen i 2016.

Mehran sto i mål og slapp inn det første målet Henrik Udahl scoret i VIF-trøya. (Udahl spiller forøvrig i HamKam neste år).

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

- Jeg kom fra en by med 17 millioner innbyggere til Nesbyen med sine 2000. Det var en overgang. Så flyttet vi til Løten der jeg er evig takknemlig for de årene vi fikk der. Det var der jeg ble innlemmet i fotballen og det norske samfunnet og fikk gode venner som jeg fortsatt har kontakt med, sier han.

Så gikk veien videre til HamKam og så Oslo og Vålerenga.

Nå er han en av ytterst få med innvandrerbakgrunn som har en profilert lederjobb i toppfotballen. Før det var han i Telenor-systemet i ti år.

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Vålerenga må heve seg

Mehran er ukas gjest i Trikkeligaen og forteller om den lange veien, hvordan Vålerenga skal vokse som klubb og hvordan han jobber aktivt for å posisjonere Vålerenga som et merkenavn i og utenfor Oslo.

Men 6. og 7.-plasser i Eliteserien holder ikke.

– Og sorry Kåffa og Grorud, det er ikke dere vi ønsker som hovedrivaler i Oslo, sier han.

For det er Lyn som er den ekte rivalen i Oslo. Han må ennå vente noen år før de kan møtes i Eliteserien, men neste år møtes i hvert fall Vålerenga2 og Lyn i 2. divisjon. Et lite steg på veien …

– Sorry, Skeid, jeg glemte dere, nå får jeg sikkert daglig leder på nakken. Men de har gjort en god jobb de også, smiler han.

Studietur til Stockholm

For første gang siden åpningskampen i 2017 ble Intility Arena fullsatt denne sesongen. Det skjedde i det som nå framstår som norsk fotballs heftigste derby, mot Lillestrøm.

Hvordan stadion skal fylles er en del av markedssjefens største oppgaver. I sommer var han på studietur til Stockholm der toppfotballbildet er helt annerledes enn i Oslo. Neste år er målet å fylle stadion minst fire ganger.

Men da må han ha et VIF-lag som er med i tetkampen. Og VIF prøver med free seating neste år slik at det blir kamp om de beste plassene.

Fra Teheran til Nesbyen

Mehran Amundsen-Ansari er opprinnelig fra Iran og har fulgt dramatikken i hjemlandet og i fotball-VM de siste ukene.

Det er en komplisert virkelighet, milevis fra norsk hverdag. Både TV2 og NRK ønsket Mehran som gjest i sine studioer da Iran spilte i VM, men det sa han nei takk til. Vålerenga har vedtatt boikott av VM i Qatar og da ville de heller ikke bidra i VM-sendinger.

– Men ja, jeg så noen av Irans kamper, mange ville jo at de ikke skulle deltatt og det skjønner jeg, sier markedssjefen som spilte sin første fotball i Teherans gater før familien flyktet til Norge. Nå er Iran ute av VM.

Og Mehran er mest opptatt av Vålerenga anno 2023. Han ble hektet på VIF etter at faren hans tok ham med på Ullevaal i en kamp i 2000.

Budsjettet skal vedtas

Med 77 firmaer på lag er målet å nå omlag 80 millioner kroner i markedsbudsjett neste år. Men de er ikke i mål.

- Vi i markedsavdelingen har kanskje den mest hektiske tida nå. Avtaler skal reforhandles, nye skal inn og vi skal snart vedta et budsjett som skal vokse, sier han.

Og om få dager starter sesongkortsalget.

– Det var veldig bra at vi fikk Omar Bully fra Grorud. Det er slike profiler vi ønsker oss, sier Mehran Amundsen-Ansari som får et helt annet fokus om få dager.

Da blir han far.....

- Jeg har bare tapt en kamp i år. Og det var mot kona. Etter å ha bodd på Oppsal i 13 år har vi nå flyttet til Ottestad utenfor Hamar fordi det er der hun er fra, forteller han.

Trøsten er at tidligere VIF-trener Kjetil Rekdal også har sin base der når han ikke er i Trondheim....

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen