Trikkeligaen

Skeid tar ingenting for gitt tross 6-0-ledelse: – Mye rart kan skje

Skeid-trener Gard Holme hadde ikke trodd at laget skulle ha et såpass godt utgangspunkt før returoppgjøret, men sier at han på ingen måte tør å ta noe for gitt. – Større undre har skjedd i fotballen før.

Du skal lete lenge etter en mer sindig person enn Skeid-trener Gard Holme, og det er en egenskap som kommer godt med i lørdagens returoppgjør mot Arendal på Norac stadion, der Skeid har en meget komfortabel 6-0-ledelse med seg i bagasjen.

– Det som er rart med fotball er at veldig mye sitter i hodet. Opp gjennom historien har du sett det har skjedd mye rart i dobbeltoppgjør som det her, så det gir en helt annen dynamikk og spille to avgjørende kamper. Det så vi blant annet da Barcelona slo Liverpool 3-0 hjemme og tapte 4-0 borte, og ikke minst i oppgjørene mellom Barcelona og PSG enda noen år før det, forteller Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Går for ny seier

Der de aller fleste allerede har kvittert ut en ny kontrakt til Skeid, sier Holme at han ikke vil slippe jubelen løs før etter dommeren har blåst av kampen på lørdag og seieren i dobbeltoppgjøret er et faktum.

– Du snakker med en mann som ikke var trygg på seier mot Rosenborg 2, selv utover i andre omgangen i fjor (Skeid vant 12-0, journ. anm). Det er en lidelse man får som fotballtrener, at ingenting er sikkert før det er sikkert. Det er nå en gang bare sånn vi er skrudd sammen, så vi må sørge for at vi gjør det som skal til i returoppgjøret også, forteller Holme.

Likevel er det ingen tvil om at det er bedre å lede 6-0 før returoppgjøret, enn både 5-0, 4-0 og alt under der.

– Vi må starte kampen som om det er 0-0, være offensive i hodet og gå for en ny seier. Vi må sørge for at vi leverer nok en god prestasjon, og ikke ta noe på forskudd. En 6-0-ledelse er selvsagt ikke noe å være redd for, men større undre enn dette har skjedd i fotballen før hvis vi ikke gjør jobben vår, sier Skeid-treneren.

Skeid-trener Gard Holme var sedvanlig realist etter kampen, og tok ikke for mye av selv etter at laget hans vant 6-0 i første kvalifiseringskamp mot Arendal.

Straffetrening til ingen nytte

Det har naturligvis vært god stemning på Skeids treningsfelt etter årets største seier i sesongens viktigste kamp kom på onsdag, og Holme medgir at storseieren gjør at inngangen til lørdagens kamp blir litt annerledes.

– Hvis det hadde vært helt jevnspilt etter den første kampen, hadde nok praten og inngangen vært litt annerledes. Nå må man tillate seg å være litt strengere og litt mer på spillerne for å sørge for at de er ekstra skjerpet. Men spillerne her er såpass disiplinerte og rutinerte selv at de ikke trenger å bli minnet på at de må fullføre jobben, så det er veldig klare for det. Sånn sett har jeg en behagelig jobb, forteller Holme.

Som altså tar med seg den samme gjengen som spilte mot Arendal på onsdag, ned til Sørlandet for å sikre ny kontrakt lørdag.

– Alle spillerne er klare til kamp, og det ser bra ut med samtlige. Vi har planlagt at det her bør gå veien, men samtidig har vi også trent straffespark de siste to ukene. Det er jo litt ergelig hvis det var bortkasta tid, sier Holme og ler.

PS. Avspark i Arendal er klokka 14.00.


Mer fra Dagsavisen