Trikkeligaen

Skeids drømmedag: – Ikke vits å gjøre det vanskelig når det enkle fungerer

Oppskriften på suksess var enkel for Skeid mot Arendal. Lange baller i bakrom ga seks mål, og ikke en gang Gard Holme er såpass pessimistisk at han tror Skeid kan rote vekk fornyet kontrakt etter den overlegne seieren på Nordre Åsen onsdag.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Etter det som var en relativt jevn førsteomgang, der Arendal hadde ballen mest, mens Skeid skapte farligheter og scoret to mål på kontringer, åpnet slusene seg etter hvilen. To kjappe mål de første ti minuttene gjorde at gjestene fra Sørlandet kollapset, og til slutt var det mer et spørsmål om Skeid skulle vinne med tosifret eller ikke.

– Vi kunne egentlig ikke bedt om mer enn det her. Vi hadde et håp om å kunne avgjøre det her i dag, før returkampen på lørdag, og det er akkurat det vi gjør. De avga så sinnsykt mye bakrom at det bare var å straffe dem for det, og score så mange mål vi klarte, sier tomålsscorer Johnny Buduson til Dagsavisen etter kampslutt.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Hadde en klar kampplan

I den første omgangen var det han som var Skeids største trussel, da Arendal hadde mye ball, men Skeid til stadig slo i bakrom på Buduson som løpte fra Arendal-forsvaret og kom seg alene med keeper. 1-0 kom allerede etter tre minutter, da Hoven slo inn på tvers og Buduson løp seg fri og bredsiden inn. 2-0 kom helt på tampen av omgangen, da Buduson løp over hele Arendals banehalvdel etter at gjestenes forsvar bommet på en klarering fra Bendik Riise som endte opp som en strålende assist til Buduson.

– Det at jeg bommet på den første sjansen jeg fikk alene med keeper irriterte meg veldig, så det var godt å kunne score den andre gangen. Jeg hater egentlig de situasjonene der du får hele banehalvdelen å løpe på, fordi du får så god tid til å tenke på hva du skal gjøre. På den første sjansen avsluttet jeg for tidlig, der jeg prøvde å plassere den rundt keeper, men på den andre sjansen tenkte jeg bare at den her skal i mål, sier Buduson og ler.

Trener Gard Holme sa at de før kamp hadde analysert og sett på video at Arendal var et lag som holdt mye i ball, men at de også tok mye risiko og at de etterlot seg et stort bakrom.

– Det å kontre på dem var en helt klar plan fra start. Vi ønsker egentlig også å holde ballen, så at de presset oss tilbake etter vi scoret det første målet var bare deres fortjeneste. Det er de gode på, men de tar også stor risiko slik at vi fikk veldig mange muligheter i bakrom. Vi har et lag som er veldig solid for tiden, og som er gode til å forsvare oss mot sånne lag som Arendal, og da gikk det bra til slutt, forteller Holme til Dagsavisen.

Johnny Buduson og Jakob Napoleon Romsaas feiret sistnevntes strålende 4-0-scoring i det som ble en meget komfortabel seier over Arendal i kvalikkampen om ny Obosligakontrakt.

– Ingen grunn til å gjøre det her ubehagelig

Der det var en jevn omgang før hvilen, var det alt annet enn det etterpå. Knappe ti minutter etter hvilen hadde først Kristoffer Hoven scoret 3-0, før Jakob Romsaas vippet vekk sin forsvarer og elegant la på til 4-0. Da gikk Arendal-laget mer eller mindre i oppløsning, og det var bare for Skeid å slå lange baller i bakrom som ble til enorme sjanser i omtrent hvert eneste angrep.

– Vi gjorde en justering slik at vi presset dem litt høyere etter hvilen, slik at vi selv ikke ble liggende så lave som vi ble i store deler av den første omgangen. De låste oss også ned i første omgang, slik at vi ikke fikk til vårt spill, så vi gjorde noen småjusteringer i pausen. Som regel er det bare noen små ting som skal til før det ser veldig, veldig bra ut, sier Skeid-treneren.

Maxwell Effiom kom inn etter timen, og kunne hatt et hat trick før han satte inn 5-0 og avsluttet målfesten med å sette inn 6-0 ti minutter før slutt. Ved begge anledningene fikk innbytteren enkelt spassere inn i Arendal-boksen og avslutte uten særlig press.

– Vi kunne gjerne hatt et par mål til. 6-0 går det an å tape, men ikke 7-0 eller 8-0, så vi kan jo irritere oss litt over at vi ikke scoret enda flere mål. Men det går ikke an å være redd for å lede 6-0. Vi skal vite hvorfor det gikk så bra i denne kampen, og hva de eventuelt kan straffe oss på, og gjøre en god prestasjon der nede og. Det er ingen grunn til å gjøre det her ubehagelig, men jeg tror gutta er motivert for å dra det her i land, sier Holme og smiler.

– Vi hadde forventet en litt tettere kamp. Samtidig vet vi at det skal være nivåforskjell på oss, og det viser vi til gangs i dag. Vi så i første omgang at bakrommet var enormt, og at det bare var å slå dit og løpe. I pausen fikk vi justert litt av presspillet vårt, slik at vi kom oss litt høyere i banen, og da viste vi at vi er et veldig godt lag. Det er Ikke vits å gjøre det vanskelig når det enkle fungerer, var Bendik Riises oppsummering etter kampen.

Skeid-trener Gard Holme var sedvanlig realist etter kampen, og tok ikke for mye av selv etter at laget hans vant 6-0 i første kvalifiseringskamp mot Arendal.

Skeidoksene gleder seg til kosetur

Verken Buduson eller Holme tror de kommer til å slippe inn seks mål mot Arendal, mens Bendik Riise fortsatt hevder at dette ikke er over. Den tonen tok ikke lederen for Skeidoksene etter kampen.

– Vi kommer aldri til å tape 6-0 eller mer i Arendal, og det kan du sitere meg på. Jeg har gruet meg litt til den turen til Arendal fra før, men nå blir det bare kos. Vi skal ta buss fra Nordre Åsen og kose oss på turen ned, vi skal kose oss på kamp, og kose oss på veien tilbake. Spillerne kan selvsagt ikke kose seg like mye som oss, men det her var utrolig deilig, forteller leder Jonny Normann Olsen.

Den profesjonelle innstillingen er Buduson helt sikker på at ikke kommer til å bli noe problem.

– Jeg føler vi har blitt mer profesjonelle i løpet av året, slik at vi skal håndtere turen til Arendal bra. Vi har henta inn riktige typer i (Per-Magnus) Steiring og (Kristoffer) Hoven, som har en rutine som strammer inn gutta litt. Vi skal ikke dra på kosetur, men vi reiser ned for å vinne der også, sier Buduson og fortsetter:

– Jeg var langt mer nervøs da vi møtte Asker for to år siden enn for dagens kamp. Nå har vi noe virkelig bra på gang, og nå som det ser ut til at vi holder oss, er det bare å bygge denne klubben videre. Sånn vi har sett ut i høst tror jeg vi blir skumle neste sesong, avslutter Buduson.

Skeidoksenes Jonny Normann Olsen hadde på seg streikevesten under kamp, og skulle tilbake på streikevakt etter å ha sett Skeid slå Arendal i kvalikkampen til Obosligaen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: