Skeid kan hilse en ny sesong i Obosligaen velkommen etter nok en seier

(Arendal – Skeid 1-2) Med 6-0 i det første oppgjøret på onsdag, var returoppgjøret i Arendal aldri spesielt spennende. Erik Nordengen og Johnny Buduson scoret målene, da Skeid feiret ny kontrakt med nok en seier over Arendal.

ARENDAL (Dagsavisen): Med en ganske komfortabel 6-0-ledelse i bagasjen fra det første oppgjøret på onsdag, gjorde trener Gard Holme et par endringer til lørdagens returoppgjør. Mest iøyenfallende var at verken Marcus Melchior eller Johnny Buduson var med i startelleveren, der Skeid mønstret et 4-3-3-lag med Simen Kvia-Egeskog og Maxwell Effiom fra start i stedet.

Det store spørsmålet var hvordan Skeids inngang til kamp skulle være, da 6-0 ikke burde være en spesielt farlig ledelse. Men allerede etter 14 sekunder fikk vertene fra Arendal en kjempemulighet, da vertenes spilte seg inn i Skeid-boksen og skjøt like utenfor målet til Lars Kvarekvål. Det hadde vært litt av en start for et Arendal-lag som er helt avhengige av en pangstart for at de skulle ha noen som helst mulighet.

Som i den første kampen hadde Arendal mest ball i starten av kampen, mens Skeid var farlige på kontringer. Det første provet på det fikk vi da Skeid fikk et gunstig brudd etter sju minutter og Kristoffer Hoven fikk mye bakrom og boltre seg i. Den innleide Skeid-spissen trakk seg innover i banen og prøvde å vri ballen i lengste hjørnet, men skuddet var ikke hardt nok og gikk rett på keeper.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Skeid med kontroll før hvilen

Et par minutter senere kombinerte Skeid seg fint igjennom Arendal-forsvaret, slik at David Hickson kom alene med keeper. Vingbacken kom imidlertid litt for nære på keeper, og prøvde å chippe over Jonatan Byttingsvik, men traff ikke på forsøket som gikk over hele feltet og ut på motsatt side av Arendal-boksen.

Skeid unngikk det tidlige baklengsmålet som var litt fryktet, da lagene jevnet seg mye ut den første halve omgangen av kampen. Arendal hadde mye ball, men Skeid var flinke til å forsvare seg og hadde et bedre etablert angrepsspill enn det Arendal hadde. Det gjorde at det ble mye trilling av ball fra vertene, mens Skeid angrep langt hurtigere i lengderetningen og kom seg til et par halvfarlige innlegg og skuddmuligheter de gangene de angrep.

Ti minutter før pause fikk vertenes Mathias Johansen to gode muligheter på kort, der spesielt den siste var stor. Spissen fikk ballen inne i Skeid-boksen, og fikk manøvrert seg litt rom til å skyte fra en 10-12 meters hold. Heldigvis for Skeid gikk ballen meteren over, men Johansen var på farten også like etter da skuddet hans ble blokkert ut til corner. Samme Johansen havnet i begivenhetens søkelys noen minutter tidligere, da han rev ned Skeid-keeper Lars Kvarekvål etter at han holdt i ballen da Arendal fikk corner.

Nordengen sendte Skeid i ledelsen

Mer skjedde det strengt talt ikke før pausen. Kaptein Berglie hadde en heading over på corner, men Skeid hadde stort sett god kontroll på begivenhetene før hvilen. Det hadde de også etter sidebyttet, selv om Arendal kom seg til en brukbar mulighet omtrent rett fra avspark også etter hvilen.

Ti minutter etter pause kom innbytter Ole Marius Håbestad seg til en skuddmulighet, som ble blokkert. Arendal plukket opp ballen, og kom seg til en ny mulighet, men også den ble blokkert. Minuttet før timen gjorde Skeid-trener Gard Holme et dobbeltbytte, og en av dem som kom inn var Erik Nordengen. Ett minutt brukte han på å sende Skeid i ledelsen, og enda nærmere fornyet kontrakt.

Målet kom etter en angrep fra venstrekanten, der David Hickson til slutt kom seg til innlegg. Inne i feltet klarte ikke Arendal å klarere, og Erik Nordengen plukket opp ballen. Innbytteren skaffet seg rom til å skyte, og trillet ballen i mål bak en Byttingsvik som ble tatt på feil fot. Selvsagt foran Skeid-fansen som han hilset hjem til etter scoring.

Buduson avgjorde for Skeid

Etter ledermålet satte Skeid blant annet inn Johnny Buduson, og tok mer og mer kontroll over kampen. Der Arendal var litt med den første timen, uten å skape noen spesielt stor sjanser, var de siste 25 minuttene en ren transportetappe. Vertene byttet flere spillere, og det hele foregikk i et relativt bedagelig tempo.

12 minutter før slutt fikk Arendal sin utligning i kampen, og det var tidligere Heming-gutt Mathias Johansen som satte inn vertenes trøstemål etter at han på nydelig vis la ballen i en fin bue rundt keeper Lars Kvarekvål og i det lengste hjørnet. Med ti minutter igjen på klokka var det vel få som trodde på et sensasjonelt comeback på Norac Arena.

Det comebacket fikk vi selvsagt ikke, men i stedet fikk Skeidoksene og de 519 tilskuerne se at Johnny Buduson styrte inn Skeids andre mål etter et strålende innlegg fra David Hickson på bakerste stolpe. Flere mål ble det ikke på Norac, og dermed kunne Skeidoksene synge i land en ny kontrakt og feire med Skeid-spillerne etter en profesjonelt gjennomført bortekamp og 8-1-seier over to kamper.

---

Kvalifisering Obosligaen, kamp 2

Arendal – Skeid 1-2 (0-0). Sammenlagt 1-8

Norac Stadion: 519 tilskuere.

Mål: 0-1 Erik Nordengen (61.), 1-1 Mathias Johansen (79.), 1-2 Johnny Buduson (83.)

Gule kort: Mathias Johansen, Arendal. Erik Nordengen, Skeid.

Dommer: Marius Lien, Fossum

Skeid (4-3-3): Lars Martin Kvarekvål – David Hickson, Fredrik Berglie, Per-Magnus Steiring (Morten Renå Olsen fra 71.), Sulayman Bojang – Ulrich Østigård Ness, Bendik Riise, Jakob Napoleon Romsaas (Stian Pettersen fra 87.) – Simen Kvia-Egeskog (Erik Nordengen fra 59.), Maxwell Effiom (Hayder Altai fra 59.), Kristoffer Hoven (Johnny Buduson fra 71.)