Trikkeligaen

Skuffelse i VIF: – Vi starter kampen forferdelig

(Vålerenga - Sarpsborg 3-3). Det ble en todelt kamp da Vålerenga hentet 0-2 til 3-2 for så å ende opp med ett poeng. - Vi skulle gjerne vært jevnere, sier Tobias Christensen.

INTILITY (Dagsavisen): Etter 3–3 mot Sarpsborg 08 hjemme på Intility var det mest skuffelse å spore i VIF.

– Forsvarsspillet er for dårlig

Sarpsborg ledet med to og kunne hatt flere før Vålerenga våknet. Først var det Odin Thiago Holm som ga vekk ballen før Simen Juklerød fikk kjørt seg i det defensive. – Vi starter kampen forferdelig. Vi er totalt uten intensitet og heldige som slipper unna bare med to baklengsmål. Forsvarsspillet er altfor dårlig, sier Dag-Eilev Fagermo til et samlet pressekorps.

Tobias Christensen er også kritisk til eget lag. – Det er fryktelig svakt av oss å åpne kampen så dårlig. Vi er heldig som klarer å komme tilbake allerede i førsteomgang. Vi gjør 45 dårlige minutter, sier han til Dagsavisen.

Tre mål burde holde

Etter hvilen var det et annet VIF. Dag-Eilev Fagermo har hatt fokus på angrepsspillet den siste uka, og med tre mål på hjemmebane burde det holde til tre poeng sier han. – Angrepsspillet vårt er bra i dag, vingene og midtbanen er gode i det offensive, sier han til Dagsavisen.

Frem til 3–2 som kom i det 67. minutt var Vålerenga etablert i angrep. Gjestene var knapt over midtstreken. De holdt seg lavt og veldig kompakt. Torgeir Børven og senere Henrik Udahl ble pakket godt inn.

– Det er flott å se at vi snur det og kommer tilbake, men jeg savner flere sjanser. Vi skaper litt for lite, sier Vegar Eggen Hedenstad.

Han scoret sine to første mål for Vålerenga lørdag, men tar ikke stor glede i det ettersom laget ikke vinner. – Det ser ut som vi er på juleferie i førsteomgang, sier han.

– Det er en OK andreomgang. Vi snur det og tar ledelsen, det viser bra karakter i laget, og scorer tre mål som normalt burde vært nok. Men med den dårlige førsteomgangen så blir det bare ett poeng. Jeg skulle gjerne sett at vi er jevnere i nivået over 90 minutter, sier Tobias Christensen.

Da Sarpsborg utlignet til 3–3 døde angrepsmomentumet til Vålerenga. Det ble etterfulgt av ti minutter med lavt tempo og mange dødballer til gjestene. – Mål preger fotballkamper, slik er det bare, sier Christensen.

– Skal vinne mot Sarpsborg hjemme

Det ebbet ut med 3–3 etter en sjansefattig avslutning på kampen. Gjestene var tydelig fornøyd med ett poeng og forlenger med det rekken uten tap til sju. Vålerenga har tatt ett poeng på sine fire siste kamper.

– Sarpsborg hjemme skal være tre poeng, sier Christensen som legger vekt på «skal». – Vi har mye mer å gi enn det her, avslutter han.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra DagsavisenNyeste fra Dagsavisen.no: