Trikkeligaen

Sportssjefen om Sahraoui-bud: – De er så sinnssykt langt ifra

Joacim Jonsson får stadig telefoner om Vålerenga-juvelene Osame Sahraoui (21) og Odin Thiago Holm (19). Men foreløpig blir de på Valle.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Dagsavisen har tidligere omtalt budet fra nederlandske Cambuur på Sahraoui, et bud VIF-trener Dag-Eilev Fagermo omtalte som «useriøst». Tidligere har Sahraoui uttalt til Dagsavisen at det er interesse fra klubber i blant annet Nederland, Frankrike og Tyskland.

– Har det kommet konkrete henvendelser på Sahraoui den siste tiden?

– Det er Cambuur som har kommet. Men det vurderer vi ikke. Osame er en perle, og i det siste har det også begynt å løsne for ham med tanke på målpoeng. Han gjør ting ingen andre gjør i Eliteserien. Han har klister i føttene, sier Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson til Dagsavisen.

– Noen bud er veldig enkle. Cambuurs bud var i den kategorien. Det var veldig enkelt å forholde oss til. Jeg tror dessuten Osame sikter høyere enn som så. Det gjør vi også, legger han til.

Les alt om Vålerenga her!

– Vilt langt unna

– Så Cambuur har ikke signalisert et høyere bud?

– Jo da, det har de gjort. Men det spiller ingen rolle. For de er så sinnssykt langt fra. Så det spiller ingen rolle. Det er helt vilt hvor langt unna de er, svarer Jonsson.

Nettavisen har tidligere erfart at budet fra nederlenderne var på under ti millioner kroner.

– Hvor mye må dere ha for å slippe ham?

– Det vil jeg ikke si noe om. Hvert enkelt «case» er unikt, sier sportssjefen.

Vålerengas Osame Sahraoui i pressesonen etter 4-0-seieren mot Aalesund.

Følger med på Holm

Også lagkamerat Odin Thiago Holm, som har storspilt den siste tiden, er av interesse for større fisker.

– Det er klubber som følger med på ham, ja. Men vi ønsker jo at Odin skal være med hos oss og vinne med oss. Så skjønner vi at det kan bli vanskelig hvis han fortsetter å prestere som han har gjort. Men han stresser ikke med det. Nå blir han her ut året, så får vi se om det blir en overgang i januar eller senere. Det viktigste for ham er å få kamp på kamp på kamp nå. Han er fullstendig unik, det tror jeg alle ser. Det er derfor motstandere har begynt å «punktmarkere» ham, sier Jonsson.

– Er drømmescenarioet at han leverer en kanonhøst og at dere får solgt ham for en stor sum i vinter?

– Ja, eller at vi leder serien med 15 poeng til sommeren og selger for rekordsum ut av Norge. For så god er han. Rekordgod, om ikke annet.

– Hvordan er dialogen med agentene til Sahraoui og Holm? Opplever dere noe press for å selge?

– Det er ingen press. Vi har en veldig god dialog med agentene, vi prater nesten daglig. Alle er veldig klare på planene der. Vi er veldig samstemte, forsikrer han.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!


Mer fra Dagsavisen