Trikkeligaen

Vålerengas keeperbytte bekreftet: – Skal bringe konkurranse inn i gruppa

Som Dagsavisen og flere andre medier meldte torsdag har Vålerenga kvittet seg med Per Kristian Bråtveit, og signert Sondre Rossbach fra Odd. Begge overgangene er nå bekreftet.

Både Dagsavisen, Nettavisen og Discovery meldte torsdag at Vålerenga kom til å bytte på keeperplass, med Per Kristian Bråtveit til danske Århus og Sondre Rossbach som ny keeper inn på Valle. Like etter klokken 17.00 ble begge overgangene bekreftet. Bråtveit på permanent overgang, mens Rossbach kommer til VIF på lån fra Odd ut sesongen.

– Det var en mulighet jeg gjerne ville gripe med en gang den kom, så det føles deilig å være på plass. Det har vært et hektisk siste døgn, der ting skjedde veldig kjapt når det først skjedde. Nå sitter jeg her, og det er jeg veldig glad for, sier Rossbach til Vålerengas hjemmesider.

Per Kristian Bråtveit ble spilleklar for Vålerenga så sent som 1. august, men etter at Magnus Sjøeng har tatt førstekeeperplassen ønsket den tidligere FKH-keeperen seg vekk.

– PK er en keeper med ambisjoner om landslag og proffspill, og slik situasjonen har blitt i Vålerenga med benketilværelse, var ikke det holdbart for han. Det har vi selvfølgelig forståelse for, og da AGF kom på banen, samt at vi kunne få inn en ny god keeper umiddelbart, ble endringen raskt en realitet, sier sportssjef Joacim Jonsson til VIFs hjemmesider.

Tidligere torsdag skrev Dagsavisen at Dag Eilev Fagermo mente Rossbach måtte flytte på seg for å utvikle seg videre, og Magnus Sjøeng sa også til Dagsavisen at han ønsket en ny keeper med erfaring inn i gruppa. Det håper Rossbach å tilføre.

– Jeg tror jeg kan komme inn med litt erfaring etter ti sesonger med Odd i Eliteserien. I tillegg ønsker jeg å bringe konkurranse inn i gruppa. Vålerenga er ordentlig på gang, og jeg ønsker å bidra til at det blir en skikkelig bra høstsesong, sier han.


Mer fra Dagsavisen