Trikkeligaen

Uaktuelt med Kjønø-retur til Grorud

Tirsdag fikk Eirik Kjønø (31) sparken som Stabæk-trener. Hans tidligere arbeidsgiver, Grorud IL, ligger meget utsatt til sist på tabellen i OBOS-ligaen, men da vi ringte hovedpersonen, var han stjerneklar: - Det blir ingen retur til de blå/gule for meg.

Mange sier at Groruds A-lag er Eirik Kjønøs byggverk. Selv sa han det var med tungt hjerte han forlot klubben da Stabæk kom på banen og tilbød ham en kontrakt for et drøyt år siden.

I dag er han arbeidsledig. Kjønø sier dette om dagen i dag:

– Det er trist, jeg har trivdes godt i klubben og i jobben som trener i Stabæk. Men resultatene har ikke blitt som vi håpet på. Forrige helgs tap mot Stjørdals/Blink ble dråpen. Jeg tar dette med fatning, sier Kjønø på telefon mens han sitter på Gardermoen og venter på et fly til Haugesund.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Er dere enige om en sluttpakke?

Pappaperm og refleksjon

– Ja, det gikk raskt og ryddig, det hele ble avsluttet på en profesjonell måte.

– Nå er du arbeidsledig. Hvilke planer har du?

– Jeg skal unne meg en pappaperm. Jeg har en sønn på snart halvannet år, jeg har ofret enormt mye tid på fotball de siste ti årene, det skal bli fint å tilbringe etterlengtet tid med familien. Jeg skal benytte tiden til refleksjon og på å lære meg nye ting.

– Grorud ligger sist på tabellen med åtte poeng opp til Skeid på kvalikplass. Det er ti serierunder igjen, klubben er i desperat poengnød. Kan det bli en retur til gamleklubben?

– Nei. De er i gode hender.

– Heller ikke aktuelt å komme inn som en redningsmann i tospann med trener Johan Gjønnes Nilsen ut sesongen?

– Nei, det er uaktuelt. Som sagt er det tid for familie og refleksjon, så får vi se hva det blir til etter hvert, avslutter Eirik Kjønø.

Grorud møter for øvrig Skeid i neste seriekamp, kommende mandag.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen