Trikkeligaen

Assistenten overtar Grorud inntil videre

Etter 21 kamper uten seier er det slutt for trener Johan Gjønnes Nilsen i Grorud. Han fortsetter heller ikke i noen annen rolle i klubben.

Det var på tirsdagens styremøte det ble vedtatt at A-laget skifter trener.

«Styret håpet i det lengste at resultatene skulle snu, men opplever at vi nå trenger nye impulser for å prøve å redde plassen i OBOS-ligaen og ta klubben videre», skriver klubben i en pressemelding.

- Det har vært en ryddig prosess og jeg har hatt seks fantastiske år i Grorud, sier Gjønnes Nilsen til Dagsavisen.

Møter Start mandag

Mediesjef i Grorud IL, Frode Englund, kan ikke si når en ny trener er på plass. Inntil videre overtar assistenttrener Vegard Lund Nes jobben. Grorud møter Start i Kristiansand i neste kamp mandag.

– Vi jobber både kort- og langsiktig med trenerspørsmålet, sier Englund til Dagsavisen.

Gjønnes Nilsens avskjed skjer etter ryddige prinsipper i arbeidslivet. Nyheten kommer dagen etter at laget solgte en av sine mest profilerte spisser, Bjørn Martin Kristensen til Aalesund.

Gjønnes Nilsen hadde kontrakt ut 2024. Nå vil han ta en pause og tenke seg om.

- Jeg har fått enormt med erfaring på kort tid i dette yrket der jeg fortsatt er ung. Jeg har jo valgt en bransje der jeg vet at dette kan skje, sier Gjønnes Nilsen.

Grorud-assistent Vegard Lund Nes og styreleder Richard Pedersen i samtale på treningsfeltet i Marbella torsdag.

Han overtok hovedtrenerjobben etter Eirik Kjønø, da sistnevnte ble hentet til Stabæk i fjor. Kjønø mistet jobben sin i Stabæk for kort tid siden og avviste overfor Dagsavisen at han ville tilbake til Grorud. Men den uttalelsen kom før dagens trenersituasjon i Grorud.

Den siste kampen

Dermed ble 1–1 kampen mot Skeid mandag Gjønnes Nilsens siste som Grorud-trener. Laget ligger sist i OBOS-ligaen med sju poeng etter 21 kamper. Det er åtte poeng opp til Skeid på kvalifiseringsplass.

Vegard Lund Nes har vært assistent og spillerutvikler i teamet til Gjønnes Nilsen og leder Grorud i de neste kampene. Klubben har også trenerkrefter rundt 3. divisjonslaget som kan bli involvert.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen