Grorud og Skeids bunnduell som ingen vant. - Ja, vi er skuffet

(Grorud - Skeid 1-1). Grorud ledet en kamp for åttende gang i år, men Skeids sluttspurt mot ti mann bragte dem nærmest seieren. Men her var ingen fornøyd med ett poeng.

GRORUD (Dagsavisen): Det ble akkurat så tøft og intenst som alle forventet, men sluttresultatet er nok lagene over dem på tabellen mest fornøyd med. For Grorud er det kritisk at de heller ikke slår lagene foran seg på tabellen i OBOS-ligaen. Ett poeng på fire kamper mot Stjørdals Blink og Skeid, beskriver situasjonen.

Det er lett å si at dette var kampen de måtte vinne. Men de gjorde det ikke.

I de åtte tilleggsminuttene var det Skeid som jaget tre poeng, men sjansestatistikken endte ut ganske likt.

- Ja, vi er skuffet over at vi kke vinner denne kampen, sier Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen. - Og her kunne det vært lagt til ti minutter. Utrolig at Grorud ikke får kort for å drøye tid.

- Nei, vi har ikke gitt opp, vi står i mot etter rødt kort og mange skader, sier Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen i presserommet. Og gleder seg til å slå Start i neste kamp.

Stille før stormen

Kampen startet like avventende som tabellsituasjonen gjenspeiler. Grorud lot Skeid ha ballen i åpningsminuttene for å se etter overgangsmuligheter.

Det ga oss enn rolig start på en kamp som fortonet seg som helt avgjørende for hjemmelaget.

Ingen seire siden november i fjor!

Men Grorud ble gradvis mer aggressive og Nikolai Hristov fikk kampens første sjanse da han kom seg fri på høyre. Men skuddet gikk rett i Skeid-keeper Lars Martin Kvarekvål.

Ledet for åttende gang i år

Fredrik Berglie (nr. 4) feirer med salto etter at utligningen sitter.

Men det ga Grorud energi og fem minutter senere kom scoringen rett foran Skeids supportere.

Innlegget fra Preben Mankowitz gikk rett på foten til debutant Peter Godly Michael, og den tidligere VIF-, Skeid- og Sogndal-spissen satte ballen i mål på enkleste vis. Entouch er effektivt når det treffer.

Michael var usikker før kampstart på grunn av sykdom, men kom seg til start.

Dermed ledet Grorud en kamp for åttende gang denne sesongen og det store spørsmålet hang over arenaen: Ville det for en gangs skyld holde helt inn.

Det ga liv i kampen og Skeid måtte svare. Og da kom sjansene.

Sterk Grorud-keeper

Jakob Romsaas ble plutselig spilt helt fri i feltet, men kom for tett på Grorud-keeper Simen Lillevik.

Så var det Marcus Melchior som ble frispilt, men avslutningen ble for svak.

Men det var blitt liv i duellen øverst i Groruddalen!

Trist for Grorud og målscorer Peter Michael at han ble skadet og måtte gå av banen etter en drøy halvtime. Han ble erstattet av Didrik Sereba.

Ti minutter før pause var det nesten umulig å skjønne at Skeid ikke fikk utlignet. Johnny Buduson kom til en fin avslutning inne i feltet, men Simen Lillevik leverte en fantastisk matchvinner-redning.

Tre minutter senere smalt det på den andre siden. Energiske Sindre Osestad kom seg fram på venstre, innlegget til innbytter Didrik Sereba var perfekt, men spissen satte ballen over fra sju meters hold.

Hadde fem poengs avstand

Omgangen som åpnet rolig og avventende, hadde fått ny temperatur.

Så med Grorud-ledelse til pause var avstanden fram til Stjørdals Blink og Skeid redusert til fem poeng.

Og lagene foran denne trioen på tabellen ville nok være komfortable med hjemmeseier her.

Etter hvilen måtte også Groruds spiss Bjørn Martin Kristensen ut etter en duell med Skeids nye midtstopper Per-Magnus Steiring.

Dermed skulle Grorud fullføre kampen med et nytt spisspar på topp da Thomas Elsebutangen kom inn som erstatter.

Skeid hadde satt inn Maxwell Effiom til 2. omgang for å få mer fart inn i laget.

Så tente det til

Over 1100 tilskuere møtte opp til derbyet Grorud - Skeid mandag.

Omgangen skled av gårde uten store sjanser, men desto friskere dueller. Grorud brukte god tid på dødballene og skadesituasjonene til Skeid-benkens økende frustrasjon.

Men Skeid-presset var stigende og etter den tredje corneren på rad satt utligningen.

Fredrik Berglie kom i god fart bakfra og stanget kontant inn utligningen uten konkurranse i lufta. Headingen var like hard som et skudd rett i mål foran bortelagets okser.

Da var det 20 minutter igjen og intensiteten i duellene ble enda tøffere.

Didrik Sereba kom til en stor sjanse seks minutter senere, men ballen ble reddet på streken. Der kunne Grorud fått vinnergoalen.

Direkte rødt kort

Temperaturen økte ytterligere da innbytter Vetle Skåttun satte inn en knallhard takling på Fredrik Berglie ti minutter før slutt. Dommeren tok en liten timeout før han ga direkte rødt kort til Skåttun.

Dommer la til åtte minutter, det kunne gjerne vært ti og Groruds undertall kjempet med de kreftene de hadde. Med spillere i nye posisjoner. Og det holdt helt inn.

Ett poeng til begge lag endrer på lite, men forsterker inntrykket av at det er tre lag bunnstriden nå handler om. Grorud har åtte poeng opp til Skeid på kvalikplass. Sju til Blink.

Groruds neste fire kamper er Start (b), Ranheim (h), Brann (b) og Stabæk (h). Men nå må de gi blaffen i hva motstanderne heter og begynne å vinne kamper. Lettere sagt enn gjort!

Skeid har KFUM Oslo i neste hjemmekamp om en uke.

---

1. divisjon mandag:

Grorud – Skeid 1-1 (1-0)

Grorud Arctic Match: 1167 tilskuere.

Mål: 1-0 Peter Godly Michael (21), 1-1 Fredrik Berglie (69).

Dommer: Ajdin Medic, Trosvik.

Gult kort: Nikolai Hristov, Grorud, Ulrich Ness, Skeid.

Rødt kort: Vetle Skåttun (80), Grorud.

Grorud (4-4-2): Simen Lillevik – Fredrik Carson Pedersen (Vetle Skåttun fra 67.), Glenn André Harviken, William Bjeglerud, Fabian Østigård Ness – Nikolai Hristov, Preben Mankowitz, Torje Naustdal, Sindre Osestad – Peter Godly Michael (Didrik Sereba fra 31.), Bjørn Martin Kristensen (Thomas Elsebutangen fra 51.).

Skeid (4-3-3): Lars Martin Kvarekvål – Sulayman Bojang (Ousmane Diallo Toure fra 78.), Fredrik Berglie, Hayder Altai (Per-Magnus Steiring fra 45.), Morten Renå Olsen (David Hickson fra 82.) – Marcus Melchior, Ulrich Ness, Bendik Rise – Erik Nordengen (Maxwell Effiom fra 45.), Johnny Buduson, Jakob Romsaas.

1. divisjon menn mandag, 21. runde:

Grorud – Skeid 1-1, KFUM Oslo – Fredrikstad 2-1, Ranheim – Bryne 1-1, Raufoss – Kongsvinger 0-1, Åsane – Mjøndalen 3-1.

Spilt søndag: Sandnes Ulf – Stjørdals-Blink 0-0 , Stabæk – Start 5-0 .