Trikkeligaen

Keepertalentet beholder plassen i VIF-buret: – Kan ikke sette ham ut av laget

Per Kristian Bråtveit (26) er nå spilleklar for Vålerenga, men Magnus Sjøeng (20) beholder plassen mellom stengene enn så lenge.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Sjøeng fikk sin A-lagsdebut for VIF like før månedsskiftet til juli, og har siden vært med på fire av fire mulige seiere i serien etter debuten i cupen.

– Det har vært helt fantastisk. Eliteserien er et stort steg opp for meg, men jeg føler jeg har takla det bra. I tillegg har jeg blitt veldig godt tatt imot av fansen og laget, så det har vært utrolig moro, rett og slett, smiler keeperen til Dagsavisen etter fredagens treningsøkt.

Og til tross for at VIF har hentet inn Per Kristian Bråtveit denne sommeren, som nå er spilleklar, beholder Sjøeng plassen i Vålerenga-målet mot Aalesund på søndag.

– Det er en tillitserklæring. Samtidig føler jeg at jeg har prestert såpass bra at det er naturlig. Men jeg setter stor pris på det, og så får jeg bare spille hver kamp som om det skulle vært min siste fremover. Det kommer til å gå bra, det.

Les alt om Vålerenga her!

Sterkt keeperteam

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo forteller til Dagsavisen at trenerteamet mer eller mindre ikke hadde noe annet valg enn å fortsette med 20-åringen fra start.

– Magnus starter på søndag. Vi kan ikke sette ham ut av laget, for han har vært god. Jeg kan ikke se at han har hatt skyld i de fire målene vi har sluppet inn de siste kampene, forteller VIF-treneren.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo på fredagens trening.

Med Bråtveit på benken mener Fagermo at Vålerenga har en av Eliteseriens bedre keepergrupper.

– Etter at Sjøeng har prestert så godt og at vi har Per Kristian i tillegg, så har vi plutselig gått fra et veldig ungt keeperteam til et av Eliteseriens beste, vil jeg si.

Bråtveit på benken

Bråtveit debuterte for klubben på mandag, da Vålerenga 2 tapte 1-2 for Brattvåg på hjemmebane. Etter kampen sa keeperen følgende til Dagsavisen:

– Jeg vil jo inn for å spille med en gang. Planen min er å spille mot Aalesund, og så er det opp til treneren å avgjøre det. I mitt hode spiller jeg på søndag.

Per Kristian Bråtveit på fredagens Vålerenga-trening.

Fagermo forstår 26-åringens situasjon godt.

– Han er jo en landslagsaktuell keeper, så han har ikke kommet hit for å sitte på benken. Samtidig forstår han valget nå, men han er her selvfølgelig for å spille. Det som da er bra er at det er konkurranse, og det er positivt når vi skal inn i høstsesongen.

Bråtveit synes Sjøeng har klart seg godt i VIF-buret denne sommeren.

– Magnus har vært bra og opptrådt voksent for alderen sin. All kred til han etter å ha blitt kastet ut i det, sa han etter rekruttkampen på mandag.

Forbedringspotensial

Selv var ikke 20-åringen skråsikker på at det var han som skulle starte på søndag.

– Per Kristian er en veldig god keeper, så jeg skal ikke si at jeg aldri var i tvil. Men at jeg har sendt inn en god søknad om å få spille, det synes jeg.

Selv om Sjøeng selv mener han har klart seg godt så langt, innser han at han har forbedringspotensial på flere områder.

– Det er en del som jeg må jobbe med, selv om jeg har fått gode tilbakemeldinger fra både keepertrener Gjermund Østby og Fagermo. Det er viktig å ikke bli for høy på seg selv og holde beina på bakken, og se på det jeg må jobbe med også.

VIF-treneren mener det først og fremst er fotarbeidet som må jobbes med for ungguttens del.

– Det har vært litt opp og ned med ballen i beina, så det er der han har mest å hente nå. Men selve keeperspillet mener jeg har vært veldig bra, sier Fagermo.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!



Mer fra Dagsavisen