Kåffa slo Grorud borte for første gang siden 2015 etter tabbekveld: – Livsviktig

(Grorud – KFUM Oslo 1-3) Johannes Nunez bommet på en enorm mulighet, men revansjerte seg etter hvilen med mål og assist da Kåffa gikk seirende ut av lokaloppgjøret mot Grorud søndag.

Grorud (Dagsavisen): I lagenes første møte på Ekeberg ledet Grorud til seks minutter på overtid av andre omgang, da Jørgen Hammer utlignet og fastsatte sluttresultatet til 2-2. Siden den gang har Kåffa klatret opp rundt kvalifisering til Eliteserien, mens Grorud har spilt 16 kamper uten seier og ligger nest sist på tabellen.

Det var derfor mye på spill i søndagens lokaloppgjør, både med tanke på revansj for det forsmedelige poengtapet i seriepremieren og jakten på årets første seier for Grorud, som absolutt trengte poengene mest. Kåffa kom fra hjemmetap mot Ranheim, og er inne i en litt tyngre periode med kun ett poeng på de siste tre kampene.

Johannes Nunez bommet på en enorm mulighet like før pause, men revansjerte seg med mål og målgivende etter hvilen for å gi Kåffa deres første borteseier mot Grorud siden 2015.

– Etter den bommen på overtid der, tenkte jeg selvsagt mitt. Derfor var det utrolig deilig å gå ut i den andre omgangen og få et mål og bidra til seier. Det var livsviktig at vi fikk det tredje målet så kjapt etter at Grorud reduserte, og det ga dem en ekstra tung oppoverbakke igjen, sier Nunez til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Smakte utrolig godt

Nunez har slitt med skader, og vært på benken de siste kampene, men spilte en nøkkelrolle da Kåffa slo Grorud søndag.

– Vi er vant til at Nunez kommer til målsjanser. Noen ganger bommer du, selv om det er en enorm sjanse, men vi visste at han trolig kom seg til flere sjanser i kampen siden vi var såpass mye bedre enn Grorud i denne kampen, sier KFUM Oslo-trener Jørgen Isnes og fortsatte:

– Han kom ut etter pause og revansjerte seg veldig, og spilte 75 gode minutter i dag. Han er tilbake etter ryggskade og strekkskade og har gjort jobben. Gjør det vanskeligere for oss å ta ut laget igjen, og det er gledelig, forteller Isnes som selv tok sin første borteseier mot Grorud som KFUM Oslo-trener.

– Når de får en scoring det går an å eliminere fra vår side, slår vi knallhardt tilbake med en gang. Det var viktig, men i dag synes jeg det var klasseforskjell på lagene og at vi vant fortjent. Det smakte utrolig godt at den seieren endelig kom, og det var uansett viktig å ta seieren i et Oslo-derby og tre poeng som vi ikke har hatt for mange av i det siste, forteller Isnes til Dagsavisen.

KFUM Oslo-trener Jørgen Isnes kunne juble for en sterk borteseier mot Grorud, som var hans første som Kåffa-trener.

Kåffa fikk mål annullert for offside

KFUM Oslo fikk sine første muligheter like etter vi hadde passert ti minutter spilt. Først etter at Grorud-keeper Simen Lillevik glapp et innlegg ut i feltet, som ble klarert ut til corner. Det innlegget kom Momodou Lion Njie på, men midtstopperen headet ballen utenfor.

Rett før vi passerte halvspilt første omgang satte Kåffa inn et lite press, som førte til kampens første mål. KFUM Oslo tok en kort corner, før Robin Rasch noe overraskende skjøt fra nesten død vinkel ute ved cornerflagget. Den ballen suste rett inn ved lengste stolpe og i mål, men dommer Marius Lien blåste for offside på Johannes Nunez som sto foran keeper Lillevik og forstyrret Grorud-keeperen nok til å dra nytte av sin offsideposisjon.

Like før vi passerte halvtimen fikk Grorud sitt første skudd på mål, da Didrik Sereba trakk seg innover i banen og skjøt fra 20-22 meters hold. Ballen gikk nokså rett på keeper Brauti, som tok den ganske enkelt. Grorud skaffet seg et par cornere, som var resultatløse, og Kåffa hadde også et par tilløp, men på begge sider var presisjonen på den siste pasninge akkurat litt for dårlig til at det ble noen store sjanser ut av det.

Kåffa misbrukte store muligheter

Ti minutter før pause spilte KFUM Oslo seg til nok en stor mulighet, da Simen Hestnes fikk ballen like utenfor 16-meteren. Den tidligere Skeid-spilleren vendte om, og prøvde å curle ballen rundt Lillevik og i mål. Forsøket var godt, og utenfor Grorud-keeperens rekkevidde, men dessverre for Hestnes og Kåffa også rett utenfor stolpen.

Sekunder før pause fikk Kåffa en eventyrlig mulighet til å ta ledelsen med seg inn i garderoben. Petter Nosa Dahl headet ballen ned til Johannes Nunez, som tok fordel av et godt løp som åpnet opp rom. Alene med keeper satte han ballen ned mot hjørnet, men selv om nettmaskene bulet, var det på feil side for Kåffa. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0, i en omgang der Kåffa hadde de største sjansene.

Johannes Nunez fortviler etter å ha bommet på en fantastisk mulighet sekunder før pause, men bare et par minutter etter hvilen revansjerte han seg med å gi Kåffa ledelsen.

Der Kåffa hadde en fantastisk mulighet like før hvilen, fikk Grorud en like stor mulighet til å ta ledelsen like etter hvilen. Et frispark fra midt på Kåffas banehalvdel falt til Bjørn Martin Kristensen, som fikk stå helt alene på bakerste stolpe. Grorud-spissen fikk til et godt skudd, men Jonas Brauti i Kåffa-buret reddet med en god beinparade, før hans lagkamerater fikk kontroll på returen.

Nunez fikk sin revansj

Kun minutter etter Kristensens eventyrlige mulighet var det Kåffa som tok ledelsen. Ballen ble spilt igjennom til Moussa Njie, men alene med keeper reddet Simen Lillevik. Grorud-keeperen ga imidlertid en retur, og først på den var Johannes Nunez og trillet den i det åpne hjørnet på motsatt side.

Ti minutter etter hvilen doblet Simen Hestnes ledelsen, etter en strålende enkeltmannsprestasjon. Fikk ballen en fem-seks meter utenfor 16-meteren fra Gaye, og satte fart inn i Grorud-boksen. Midtbanemannen klarte å komme seg rundt sin mann, og fra ganske skrått hold fikk han tuppet inn kampens andre mål helt nede ved stolperoten.

Grorud tok umiddelbart en samling midt på egen banehalvdel, og skaffet seg rett etter en ny stor mulighet. Igjen var det etter et innlegg i retning Bjørn Martin Kristensen, som kom seg på ballen, men igjen måtte han se avslutningen sin bli reddet av en beinparade av Brauti.

Grorud utnyttet Kåffa-tabbe og reduserte

Rundt timen spilt fikk Kåffa en stor mulighet til å øke til 3-0, da Nunez klarte å spille fri Moussa Njie i rom. Kantspilleren kom seg inn i Grorud-boksen, snurret rundt med Geirald Meyer, men satte ballen over da han skulle plassere den i motsatt hjørne.

Grorud bestemte seg etter det for å gjøre et bytte på midten, noe KFUM Oslo-trener Jørgen Isnes svarte på med sitt eget trippelbytte. Mikal Kvinge kom inn for Grorud, mens gjestene byttet inn Remi-André Svindland, Filip Møller Delaveris og Keivan Ghaedamini.

Med litt over 20 minutter igjen å spille fikk også Grorud signert seg på scoringslisten, da Didrik Sereba reduserte til 2-1. Preben Mankowitz svingte inn et innlegg fra høyre, som Aaron Kiil Olsen headet rett ned i bakken og til Sereba. Han takket og bukket og banket ballen i mål i det lengste hjørnet, mens Kiil Olsen banket henda i gresset i fortvilelse.

Grorud-spillerne hadde et lite håp i noen minutter etter reduseringen til Didrik Sereba, men det ble en ny tung kveld på jobb da KFUM Oslo var klart best i lokaloppgjøret søndag.

Kåffa drepte spenningen og tok seieren

Det lille håpet Grorud skaffet seg ble ganske kjapt snudd til fortvilelse, da Johannes Nunez spilte igjennom Remi-André Svindland som kom ganske skrått på keeper. Innbytteren skjøt mot Simen Lillevik, som ikke klarte å avverge skuddet, som gikk via beina hans og i mål. Dermed returnerte Grorud målet Kåffa ga vekk like før.

Kvarteret før slutt skulle Delaveris, som tidligere søndag forlenget sin kontrakt med Kåffa, ordnet 4-1. På ny broderte Kåffa seg gjennom Grorud-forsvaret, men alene med keeper chippet han ballen langt over. Kåffa sto for det som var av muligheter mot slutten av kampen, og hadde god kontroll på oppgjøret etter de drepte Groruds moment med en kjapp scoring etter reduseringen.

På slutten kontrollerte Kåffa inn seieren, som var deres første i ligasammenheng på Grorud siden 10. mai 2015. Den gang spilte begge lagene i 2. divisjon, og søndagens seier ble med det også Kåffa-trener Jørgen Isnes første seier på bortebane mot Grorud. Kåffa klatrer med det inn igjen i kvalikplassene, mens Grorud forblir nest sist på tabellen.

---

Obosligaen, runde 17

Grorud – KFUM Oslo 1-3 (0-0)

Grorud Match kunstgress, 592 tilskuere

Mål: 0-1 Johannes Nunez (49.), 0-2 Simen Hestnes (55.), 1-2 Didrik Sereba (70.), 1-3 Remi-André Svindland (72.)

Gule kort: Aaron Kiil Olsen, KFUM Oslo

Dommer: Marius Lien (Fossum IF Skien)

Grorud (4-4-2): Simen Lillevik Kjellevold – Fabian Østigård Ness, Glenn Harviken (William Bjeglerud fra 85.), Geirald Meyer, Fredrik Pedersen – Saadiq Elmi, Hassan Yusuf, Preben Mankowitz (Peder Meen Johansen fra 85.), Nikolai Hristov (Thomas Elsebutangen fra 65.) – Didrik Sereba, Bjørn Martin Kristensen (Sindre Osestad fra 72.)

KFUM Oslo (3-4-3): Jonas Brauti – Momodou Lion Njie, Aaron Kiil Olsen, Fredrik Kristensen Dahl – Dadi Dodou Gaye, Simen Hestnes (Remi-André Svindland fra 62.), Robin Rasch, Håkon Hoseth (Keivan Ghaedamini fra 62.) – Petter Dahl (Filip Møller Delaveris fra 62.), Johannes Nunez (Tore Andre Sørås fra 74.), Moussa Njie.