Trikkeligaen

Kåffa forlenger Delaveris-oppholdet – Brustad løst fra kontrakten

Etter at KFUM Oslo den siste uken har jobbet med en overgang for Filip Delaveris, bekreftet klubben bare timer før lokaloppgjøret mot Grorud at Brann-spilleren blir værende på Ekeberg ut sesongen.

Som Dagsavisen har skrevet om flere ganger den siste uken, har KFUM Oslo jobbet med å beholde kantspilleren Filip Møller Delaveris, som egentlig bare hadde kontrakt som varte til 1. august.

Både Delaveris selv, trener Jørgen Isnes og daglig leder Thor-Erik Stenberg har sagt til Dagsavisen den siste uken at de jobbet med å forlenge oppholdet. Søndag ble det bekreftet at Delaveris blir værende ut sesongen.

– Jeg ønsker å spille fotball, ikke sitte på benken. Sjansen er nok størst for at det skjer her i Kåffa. Jeg ønsker å bli her, sa Delaveris til Dagsavisen tidligere i uka.

– Jeg har opplevd tiden i KFUM som veldig lærerik. Det å komme til et nytt lag, sette seg inn i spillestilen og føle at ting fungerer har vært veldig gøy, i tillegg til det å bli kjent med nye folk, sier Delaveris til KFUMs hjemmesider søndag.

Brustad ferdig i klubben

KFUM Oslo-trener Jørgen Isnes sa tidligere i uken til Dagsavisen at han ønsker å beholde Delaveris, og var naturlig nok fornøyd med å få det som han ønsket.

– «Dela» er en utrolig fin gutt å jobbe med. Et høyt potensial, som vi ønsker å nærme oss enda mer i del to av sesongen. Han har målpoeng i seg, noe han har bevist frem til nå. Han er flink til å utfordre én mot én, noe som er viktig å ha i laget. Han gjør helt klart konkurransesituasjonen i frontleddet sterkere, sier Isnes til Kåffas nettsted.

Daglig leder Thor-Erik Stenberg bekrefter at de har jobbet med en overgang for Delaveris, og at spissen Fredrik Brustad er løst fra kontrakten. Uten å ha spilt en eneste kamp for klubben, på grunn av skader og koronasykdom.

– Fredrik er ferdig i klubben ja. Han kommer ikke tilbake på banen i år, men jeg vet ikke om han legger opp eller ikke. Det får du spørre han om, men for oss var han ingen dyr spiller, selv om han ikke fikk spilt kamper for oss, sa Stenberg til Dagsavisen torsdag.

Legger opp

Til klubbens nettsider bekrefter Brustad at han legger opp på grunn av skadeplagene.

– Skaden var mer alvorlig enn først antatt, og fotballspill har vist seg umulig. Jeg har gjennomført tre hele økter med KFUM. Det er en veldig beklagelig situasjon både for meg selv og KFUM som hadde håpet å få bruk for meg, sier Brustad til Kåffa.no og fortsetter:

– Jeg har sittet på informasjonen om at dette var karrieretruende en god stund nå, så jeg har forsonet meg med situasjon. Men det er uansett vanskelig og bittersøtt ettersom hodet vil mer. Jeg vil savne fotballen og mener det er den beste sporten i verden. Jeg har vært heldig som har levd av dette, forteller han.

KFUM Oslo møter Grorud til lokaloppgjør på Grorud Arctic Match søndag 15.30

Nyeste fra Dagsavisen.no: