Grorud tapte klart etter begredelig andreomgang mot Fredrikstad

(Fredrikstad – Grorud 3-1). Bjørn Martin Kristensen gjorde et mål som minte om Messi i første omgang, men det holdt ikke mot et Fredrikstad i fyr og flamme etter hvilen. I en kamp som svingte i de første 45, var det kun ett lag på gresset i den andre.

Det var tydelig i starten av denne matchen at det skilte 12 poeng på tabellen mellom disse lagene. Grorud slet fryktelig innledningsvis i matchen, og FFK spilte seg til flere store sjanser i løpet av de første 20 minuttene. Den største muligens kom etter de første to minuttene, hvor et innlegg fra Stian Molde traff Nicolay Solberg perfekt på hodet. Simen Lillevik i Grorud-målet måtte ut i full strekk, og fikk tippet den vekk. Solberg kunne spasere helt uforstyrret inn i feltet, og dette ga ingen god følelse for bortesupporterne.

Kristensen ga Grorud ledelsen

Likevel, når de første 20 minuttene var spilt, kunne man se at Grorud fikk tilbake en del av gnisten, og mye av skylden for dette var Bjørn Martin Kristensen. Flere gode løp og gode involveringer gjorde at Grorud fikk mer selvtillit. Preben Mankowitz kunne dirigere mer på midten, og Kristensen sto aldri stille, men var langt nede i banen for å krige, i tillegg til å markere seg med flere gode løp på topp.

Noa Williams, svensken Fredrikstad hentet før sesongen, var av konstant plage for Vetle Skåttun på høyresiden til Grorud. Skåttun fikk også en smell etter det konstante presset fra Williams, og det gjorde at Fredrik Pedersen kom inn etter 29 minutter. Det første Pedersen skulle gjøre var å forlenge en ball videre til Kristensen på høyrekanten. Sistnevnte dro seg eminent innover i banen før han avsluttet ned i høyre hjørnet! En fantastisk prestasjon av 20-åringen, og med hans femte scoring for sesongen tok Grorud ledelsen inn mot pause.

Utligning like etter pause

Umiddelbart etter pause skulle Fredrikstad spille seg til et hjørnespark, og her var det ingen som kunne stoppe den danske midtstopperen Mads Nielsen. Han kriget seg inn i midten og fikk blåst den inn med hodet fra to meter. Hjørnesparket kom fra Olav Øby, som nettopp hadde kommet inn på banen, og som svarte til at Fredrikstad hadde brukt pausen sin godt og gjort to bytter i pausen. En verre start på andre omgang kunne ikke Grorud ha sett for seg.

Like etter skulle også Grorud spille seg fint igjennom, og Didrik Sereba kom plutselig alene med Jensen i FFK-målet. Løpet ble for bredt, og han måtte til slutt slå ballen inn i feltet. Der skulle han finne Bjørn Martin Kristensen, som på (nesten) blankt nett satte den over på volley. En gigantisk mulighet for Grorud like etter utligningen til Fredrikstad!

Kopiscoring av hjemmelaget

Som i første omgang, var det Fredrikstad som hadde mest ball i første halvdel av omgangen, og etter 62 minutter skulle de få betalt igjen etter at en stor sjanse fra Riki Alba ble blokkert ut til et nytt hjørnespark. Olav Øby sendte ballen inn på nøyaktig samme plass tidligere, men denne gangen var det Alba som steg høyest og kunne sende hjemmelaget i ledelsen for første gang. Svakt og skuffende av Grorud som har falt for samme strategi to ganger på hjørnespark imot.

Det skulle likevel ikke bli bedre for Grorud utover i andre omgang, og Fredrikstad skapte flere gigantiske muligheter. Både Riki Alba, Noa Williams og Nicolay Solberg burde hatt én scoring hver, før også Adnan Hadzic fikk en scoring annullert etter at Williams sto i en offsideposisjon fra et skudd utenfor 16-meteren.

Punktert like før slutt

Etter 86 minutter skulle også Fredrikstad få sitt fortjente tredje mål, og det kom fra en av de mer underholdende spillerne jeg har sett i Obos-ligaen denne sesongen, Noa Williams. Svensken jaget en lang ball fra Stian Molde i bakrom, og klarte samtidig å krangle seg forbi Glenn Harviken bak hos Grorud. Williams hadde ingen problem med å lure ballen inn i hjørnet bak Lillevik, og 3–1 var et faktum med fire minutter igjen å spille.

En solid andreomgang av Fredrikstad, og en begredelig en fra Grorud, som ikke klarte å skape en eneste farlig sjanse i de siste 45 utenom volleyen til Kristensen. Det er en omgang som også oppsummerer hvordan denne sesongen har vært for Grorud. De har til tider spilt godt, og vært med i kampene, men når alt kommer til alt, så har motstanderlaget mer mål i seg, og mer sluttprodukt. Denne søndagen kan man også være takknemlig for at det ikke ble et styggere resultat.

Dette resultatet gjør at Grorud ble plassert under nedrykksstreken med sine 6 poeng, og de har nå en ekkel rekke på seks strake tap. Neste kamp er søndag om sju dager hjemme mot KFUM Oslo, i en kamp som uten tvil vil tiltrekke seg mange tilskuere. Her trenger Grorud virkelig poeng i nabooppgjøret, for nå begynner det virkelig å bli kritisk mange poeng opp til 13. plass, Bryne.

Når man også ser på de fire neste kampene etter KFUM, står Stjørdals-Blink, Kongsvinger, Bryne og Skeid for tur i et kampprogram som kan definere sesongen til Grorud.

---

OBOS-ligaen, runde 16

Fredrikstad – Grorud 3–1 (0–1)

Fredrikstad Stadion, 2965 tilskuere

Mål: 0–1 Bjørn Martin Kristensen (30.), 1–1 Mads Nielsen (47.), 2–1 Riki Alba (62.), 3–1 Noa Williams (86.)

Dommer: Magnus Nicolai Koløy

Gule kort: Alexander Betten Hansen, Nicolay Solberg, Riki Alba (FFK) – Glenn Harviken, Didrik Sereba (Grorud)

Fredrikstad: 4-3-3 Håvar G. Jensen – Alexander Betten Hansen, Mads Nielsen, Oscar E. Kjøge Jansson, Stian Stray Molde – Håvard Åsheim, Adnan Hadzic, Ludvig Begby – Noa Williams, Nicolay Solberg, Riki Alba Innbyttere: Thomas Drage (45), Olav Øby (45), Obilor D. Okeke (78), Filip Stensland (90), Marcus S. Wenneberg (90)

Grorud: 4-4-2 Simen Lillevik – Fabian Østigård Ness, Geirald Meyer, Glenn Harviken, Vetle Skåttun – Saadiq F. Elmi, Nikolai Hristov, Hassan M. Yousef, Preben Mankowitz – Didrik Sereba, Bjørn Martin Kristensen Innbyttere: Fredrik Pedersen (29), Sindre Osestad (75), Josias Furaha (90)

Groruds beste: Bjørn Martin Kristensen – Ikke bare scoret han med en vidunderlig prestasjon, men det var ofte farlig hver gang Kristensen var på ballen. Han er glimrende med ryggen mot mål, og er enda mer farlig i løp med ballen mot mål. Kristensen, om han ikke blir solgt i sommer, blir en viktig spiller for Grorud i høst om de skal holde seg!