Riisnæs-hat trick da VIF-rekruttene herjet med Gjøvik-Lyn

(Vålerenga 2 - Gjøvik-Lyn 5-1) Magnus Bech Riisnæs storspilte foran hovedtrener Dag-Eilev Fagermo på tribunen da VIF 2 knuste Gjøvik-Lyn.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Etter å ha kommet inn i seieren mot Sarpsborg 08 for A-laget dagen før, startet Bech Riisnæs for VIF-rekruttene sammen med flere spillere fra A-stallen. Ikke bare scoret han tre enorme mål i 5-1-seieren. Han hadde også målgivende pasning på Noah Navarro Guanio Risbergs første Vålerenga-scoring.

VIF 2 hadde full kontroll mot Gjøvik-Lyn, som før oppgjøret lå fire poeng foran Vålerengas andrelag.

Les alt om Vålerenga her!

Praktangrep

Storm Strand-Kolbjørnsen var tilbake i buret for VIF 2 og spilte sin første kamp siden mai, etter å ha slitt med en skade den siste tiden. Det samme gjaldt venstreback Max Bjurström, som har vært ute av kamptropp for både VIF 2 og juniorlaget siden april.

Med de to tilbake, og en håndfull A-lagsspillere på banen, leverte Vålerenga 2 en imponerende sterk første omgang. Annet enn én stor sjanse for Gjøvik-Lyn midtveis i omgangen, der Strand-Kolbjørnsen leverte en stor redning én-mot-én med en angriper, styrte VIF-rekruttene det meste.

Allerede før det var spilt ti minutter var en Andreas Stensrud alene med keeper, men spissen for dagen nølte litt i avslutningsøyeblikket og ble hindret av Rafael Henriques Vasquez Veloso i Gjøvik-målet.

Vålerenga 2 hadde mye ball før pause, og leverte flere gode etablerte angrep. Rett før halvtimen var passert ble Aleksander Hammer Kjelsen spilt fri på høyrekanten av Lars Sondresen Bjertnæs, før han la et perfekt innlegg mot Magnus Bech Riisnæs. 17-åringen fikk drømmetreff, og sendte vertene i ledelsen med et glimrende hodestøt i krysset.

Magnus Bech Riisnæs feirer kveldens første scoring.

– Det er backen sin, det! ropte Bech Riisnæs til Hammer Kjelsen under feiringa av målet.

Sistnevnte, som vanligvis spiller midtstopper på Vålerenga 2, gjorde en meget god figur som høyreback da både Brage Skaret og Brynjar Bjarnason var i startelleveren mandag kveld.

Lynhurtige Dicko Eng

Hjemmelaget fortsatte etter å ha gått i ledelsen, og den offensive venstresida med Bjurström, Bech Riisnæs og Jacob Dicko Eng var særlig krevende å håndtere for Gjøvik-forsvaret. Da gjestene hadde ballen, slet de med å etablere gode angrep.

Og etter å ha snappet opp ballen selv på VIFs banehalvdel mot slutten av første omgang, satte Dicko Eng full fart mot mål på en overgangsmulighet. Vingen fikk store rom å løpe i, og var etter få sekunder alene med keeper. Stensrud ropte på ballen foran mål, og Dicko Eng forsøkte å sette opp spissen på åpent mål. Pasninga ble blokkert, men returen satte lynvingen i mål fra skrått hold.

Jacob Dicko Eng feirer 2-0-målet mot Gjøvik-Lyn.

Med fem minutter igjen av omgangen holdt VIF 2 resultatet, og gikk til pause med tomålsledelse.

Frisparkperler fra Riisnæs

Vålerenga 2 var ikke ferdigscora for kvelden, og samme mann som satte inn 1-0-målet fikk muligheten på frispark fra 20 meter åtte minutter ut i andre omgang. Full av selvtillit prøvde midtbanespilleren lykken, og skuddet gikk i samme kryss som på kampens første mål.

Dermed var Riisnæs tomålsscorer, og det sto 3-0 til VIF 2 som bare fortsatte og fortsatte.

Gjestene etterlot seg mye rom også i andre omgang, og da Riisnæs fikk en gyllen kontringsmulighet viste han seg fram som en god tilrettelegger. På perfekt tidspunkt slapp han ballen til Noah Risberg, som hamret til innafor 16-meteren. I keeperhjørnet suste ballen inn, og det sto 4-0 på tavla.

Riisnæs var ikke fornøyd med to scoringer, og da han på egen hånd skaffet seg frispark på hjørnet av 16-meteren prøvde han igjen. Over muren gikk skuddet, og i motsatt hjørne fra forrige frispark sendte 17-åringen VIF 2 opp i 5-0.

Like før fulltid fikk gjestene straffespark, og Rocky Lekaj var sikker fra 11-metersmerket. Men mer enn et trøstemål ble det ikke for bortelaget, og VIF 2 tok en meget sterk seier på hjemmebane.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

---

Post Nord-ligaen avd. 2, runde 13

Vålerenga 2 - Gjøvik-Lyn 5-1 (2-0)

Intility Arena

Mål: 1-0 Magnus Bech Riisnæs (30.), 2-0 Jacob Dicko Eng (40.), 3-0 Riisnæs (53.), 4-0 Noah Navarro Risberg (65.), 5-0 Riisnæs (81.), 5-1 Rocky Lekaj (89.)

Gule kort: Jonathan Sandberg, Per Kristian Jansen, Gjøvik-Lyn

Dommer: Bendik Haarberg (Kvass/Ulvungen FK)

Vålerenga 2 (4-3-3): Storm Strand-Kolbjørnsen - Aleksander Hammer Kjelsen, Brynjar Bjarnason, Brage Skaret, Max Bjurström - Lars Sondresen Bjertnes, Mathias Emilsen, Magnus Bech Riisnæs - Noah Navarro Risberg, Andreas Stensrud, Jacob Dicko Eng