Layouni-scoring igjen da VIF leverte en «perfekt» bortekamp

(Sarpsborg 08 - Vålerenga 0-1) Amor Layouni åpnet målkontoen for sesongen mot Kristiansund sist helg, og fulgte opp med å bli matchvinner i Sarpsborg med en lekker scoring.

SARPSBORG STADION (Dagsavisen): Med smarte finter og litt flyt kom lynvingen seg forbi flere Sarpsborg-forsvarere like før halvtimen var passert før pause. Så fulgte han opp med et hardt skudd midt i mål, som 08-keeperen muligens burde tatt.

Prestasjonen og scoringen fra formspilleren skulle vise seg å bli helt avgjørende da VIF vant på bortebane for første gang siden 8. mai.

– Første omgangen er spesielt veldig bra. Da er vi aggressive fra begynnelsen og våger å spille. Det var veldig, veldig, veldig deilig, gliser matchvinneren etter kampslutt.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo var strålende fornøyd med sin høyrekant etter seieren i Sarpsborg.

– Veldig bra kamp av Amor, og han har jo vært veldig bra i det siste. Jeg tror det var lurt at han tok en god pause der han ble kvitt lyskeproblemene, for han trente veldig bra, sier Fagermo til Dagsavisen og fortsetter:

– Så har han fått selvtillit. To mål nå hjelper veldig. Han går rett på, og det er vanskelig for forsvarerne å forholde seg til.

Les alt om Vålerenga her!

Layouni i form

Vålerenga angrep mye før halvspilt første omgang, men hjemmelaget forsvarte seg godt og ga gjestene små rom. Dermed ble det svært trangt på Sarpsborgs banehalvdel, og VIF kom ikke nærmere enn Seedy Jattas skuddforsøk som ble blokkert innafor vertenes 16-meter.

Bortelaget hadde dog ikke mange avslutninger før pause, men den desidert beste kom fra Amor Layouni. Henrik Bjørdal hadde et glimrende forarbeid fra egen banehalvdel, og fant vingen på høyre. Etter å ha driblet og kriget med seg ballen fra kanten skar han inn, og kom seg forbi flere 08-forsvarere. Med sin avslutning gjorde Layouni ingen feil, og Vålerenga var i ledelsen.

Amor Layouni har akkurat sendt Vålerenga i ledelsen.

Sarpsborg var ikke farligere enn bare noen halvsjanser i første omgang, og VIF gikk med det i føringen til pause.

Tunge bein

Jatta fikk en enorm mulighet til å øke ledelsen for Vålerenga relativt tidlig i andre omgang, men en sterk redning fra Simen Vidtun Nilsen i Sarpsborg-buret sørget for at det fortsatt bare sto 0-1 på tavla. Hjemmelaget heva seg etter pause, men slet med effektiviteten foran Magnus Sjøeng i VIF-målet.

Osame Sahraoui lurte seg til nok en stor Vålerenga-sjanse med 20 minutter igjen å spille, men 08-kaptein Bjørn Inge Utvik blokkerte vingens avslutning på heroisk vis.

Kapteinen skulle markere seg på motsatt ende også få minutter senere etter en dødball. Midtstopperen fikk godt treff med hodet, men Sjøeng var med på notene og leverte en fin redning til hjørnespark. Vertene hadde momentum på dette tidspunktet, men manglet det lille ekstra.

VIF måtte forsvare seg lenge, og flere av spillerne slet etter hvert. Men innsatsen skulle vise seg å bli gull verdt, for flere scoringer ble det ikke. Vålerenga holdt unna det som kom, og vant sin andre strake kamp i Eliteserien.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!