Trikkeligaen

Slik forklarer Fagermo stoppersituasjonen i VIF: – Han trenger litt tid til å bygges opp mentalt

Da Ivan Näsberg måtte ut med skade i Sarpsborg, ble en midtbanespiller flyttet ned i stedet for å bytte inn en av to stoppere på benken.

SARPSBORG STADION (Dagsavisen): Näsberg måtte ut i første omgang mot Sarpsborg 08 med en lyskeskade. Innbytteren ble Tobias Christensen, som førte til at Oldrup Jensen gikk ned som stopper og spilte resten av kampen ved siden av kaptein Jonatan Tollås Nation. VIF tok med Amor Layounis scoring sin første borteseier siden 8. mai.

Les alt om Vålerenga her!

På benken satt både Brage Skaret og Brynjar Bjarnason, som begge er midtstoppere. Slik forklarer Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo valget:

– Brage er foreløpig litt for langt unna. Han må spille 2. divisjon, og det har jeg snakka med ham om. Vi vurderer kanskje et utlån der, men vi har litt få spillere nå som gjør det vanskelig, sier VIF-treneren og fortsetter:

– Han hadde egentlig fortjent å spille i OBOS-ligaen, for eksempel.

Alternativ nummer to startet sesongen som førstevalget ved siden av Ivan Näsberg, men har måttet sitte mye på benken den siste perioden.

– Brynjar har vært litt nede, og fikk seg en tøff smell etter å ha opplevd Eliteserien og at nivået var bra. Han trenger litt tid til å bygges opp mentalt, så han skal få spille litt 2. divisjon før han kommer. Det er planen der.

Vålerenga 2 starter opp igjen mandag etter en liten ferie.

– Nå kommer det en bra kamp i morgen mot Gjøvik-Lyn, og det er flere gode motstandere i 2. divisjon som jeg mener er en god kamparena. Men vi vil beholde andrelaget i divisjonen, og skal vi klare det må vi ha med noen A-lagsspillere der.

– Vi kommer til å se nærmere på en utlånsmulighet for Brage når overgangsvinduet åpner, men nå kommer vi til å prioritere andrelaget litt, legger Fagermo til.

Det ligger dermed an til at Skaret og Bjarnason utgjør VIF 2s stopperpar mandag kveld. Kampen mot Gjøvik-Lyn starter 18:00.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen