Lyn fikk luke ned til Nordstrand som ga fra seg poeng – slik gikk runden i Trikkeligaen

De tre bunnlagene i 3. divisjon avdeling 1 var alle i aksjon lørdag, og som eneste av de tre lagene som tok poeng, klatret også Kjelsås-rekruttene over nedrykksstreken. Søndag fulgte Lyn opp med nok en seier. Her følger lørdagens 14. runde i kortformat.

LOKOMOTIV OSLO – FYLLINGSDALEN (2-0): «Loket» hadde seks kamper uten tap før Lyn ble for sterke forrige runde. Hjemme mot Fyllingsdalen slo laget tilbake, med to mål, tre poeng, og for første gang i årets sesong holdt Lokomotiv Oslo nullen. Etter lørdagens seier klatrer Lokomotiv Oslo opp til 5. plass, foran Grorud 2 med ett poeng.

Hjemme på Tørteberg lørdag, i en kamp som ble skjøvet fram fire timer på grunn av flystreiken, tok det én omgang før de fremmøtte fikk se dagens første mål. Det kom sju minutter etter pausen, da Mads Bådsvik ga Lokomotiv Oslo ledelsen etter en fin kontring fra hjemmelaget. Kvarteret etter Bådsviks mål fulgte spissmakker og toppscorer Espen Dalsbotten Ringlund opp. Pieroth slo en lang ball fra egen 16-meter i bakrom, og da Fyllingsdalen-midtstopperen ikke klarte å heade tilbake til egen keeper var Ringlund våken og fastsatte sluttresultatet til 2-0.

Du kan lese mer om den kampen i vårt kampreferat her.

OS – GREI (5-2): Grei hadde før oppgjøret mot fjerdeplasserte Os ikke vunnet på bortebane denne sesongen, men etter en omgang der Os hadde mest ball, tok Grei ledelsen sekunder før pause. Ebrimma Jammeh nådde et langt oppspill og kom seg inn i 16-meteren, før han dundret ballen bort i det lengste krysset. Det var forøvrig også Grei-spissens første scoring for klubben.

Det gikk imidlertid bare halvannet minutt før Os utlignet etter hvilen, og de første 25 minuttene av den andre omgangen var det en ren overkjøring fra vertenes side. Os scoret tre mål i den perioden, og da Marius Mikkelsen fullbyrdet sitt hattrick fem minutter før slutt var kampen i realiteten over. Helt på tampen scoret Jammeh igjen, før Roger Ekeland på overtid scoret kampens siste mål.

Du kan lese mer om den kampen i vårt referat fra den kampen her.

READY – GRORUD 2 (0-2): Med Greis bortetap mot Os kunne Ready komme seg vekk fra bunnplassen med poeng hjemme mot Grorud-rekruttene, men på Gressbanen kunstgress var det Groruds nest beste som trakk det lengste strået. Fredrik Finnøy scoret Groruds første mål like etter halvtimen spilt, mens Elias Aarflot fortsatte sin gode sesong med å sette inn 2-0 på overtid.

Dermed har Aarflot nå scoret 13 mål på 12 kamper denne sesongen, og holder seg med det inne i toppscorerkampen. Grorud-unggutten er nå kun to mål bak Lyns David Tavakoli som leder, målet foran Roger Ekeland i Os og på likt antall mål som Nordstrands Oliver Midtgård. Med tapet blir Ready liggende sist, men er kun poenget bak Grei og Kjelsås 2 på plassene foran. Les mer om den kampen her.

KJELSÅS 2 – OPPSAL (1-1): Hjemme på Grefsen havnet Kjelsås-rekruttene tidlig under, etter et drømmetreff fra Nidal Loulanti. Oppsal-spilleren fikk god klem på ballen som kom trillende, og smalt den utagbart bort i hjørnet bak Terje Kirsebom etter bare tre minutters spill. Veterankeeperen fikk sin revansj da han leverte en strålende redning like før pause, som holdt Kjelsås-rekruttene inne i kampen.

Vertene kom nemlig mye bedre i gang etter hvilen, og fikk en kjempemulighet etter et par minutters spill. Oppsal-keeper Sebastian Lihaug reddet et godt skudd fra Canin Orlandin, før Marius Stølan måtte se sin avslutning på tilnærmet åpent mål bli blokkert. Men verken ved dette tilfellet eller da Sverre Gjønnæss headet i stolpen ble det mål, men på overtid fikk Philip Halvorsen headet ballen via Oppsal-spiller Aleksander Fredvik og i mål.

Dermed endte det med poengdeling og 1-1, i en kamp du kan lese mer om i vårt kampreferat her.

SANDVIKEN – LYN (0-2): Serieledende Lyn hadde få problemer med å sikre seg sin ellevte seier for sesongen, og forblir med det ubeseiret etter bortemøtet med Sandviken søndag. Sist lagene møttes var 1. mai på Nordre Åsen. Da sto det 0-0 til pause, før David Tavakoli scoret tre etter hvilen, og Lyn vant 4-1. I bortekampen mot bergenserne gikk Lyn for motsatt taktikk, og gjorde jobben i løpet av de første 30 minuttene.

Det første målet kom etter 12 minutter, da Ole Breistøl fikk slå et frispark fra høyre, nesten oppe ved midtstreken. Kaptein William Sell forlenget ballen med hodet, og sørget for at den lirka seg helt bort i lengste hjørne. Lyns andre scoring kom etter 29 minutters spill, og da var det nok en gang David Tavakoli som var på farten, og nok en gang var Ole Breistøl nest sist på ballen. En solid, kort pasning ut til Tavakoli på venstre var nok til at Lyns spydspiss kunne bredside inn sitt 16. mål for sesongen, i lengste hjørne. Les mer om kampen her.

NORDSTRAND – STABÆK 2 (2-2): Nordstrand gikk på en ordentlig smell borte mot Oppsal, der de tapte hele 4-0 i forrige runde, og måtte dermed ha en seier for å holde tritt med Lyn som vant dagen før. Etter en litt treg start på kampen, tok det seg opp da Mohammed Abbas skjøt i undersiden av tverrliggeren etter halvtimen, før Luka Fajfric ga vertene ledelsen tre minutter på overtid av den første omgangen.

Bare 30 sekunder ut i den andre omgangen utlignet gjestene, og det var stort sett det som skjedde til det gjensto seks minutter. Da ble først Nordstrands Leander Thelle utvist, før toppscorer Oliver Midtgaard bommet på en stor mulighet. Men sju minutter på overtid kom den forløsende scoringen for Nordstrand, da Stabæks målscorer ble presset til å sette ballen i eget nett. Likevel skulle det vise seg at det ikke holdt til seier, da Stabæk-rekruttene igjen utlignet 30 sekunder etter Nordstrand-scoret.

Dermed endte det 2-2 i en høydramatisk avslutning på Nordstrand, der vertene avga flere poeng i tetstriden. Du kan lese mer om den kampen her.

FRØYA – SKEID 2 (0-2): Runden ble avsluttet i Frøya Idrettspark, der Skeid-rekruttene hadde tatt turen for å fortsette sin ubeseirede rekke i årets sesong. En som har imponert stort for Skeid 2 i år er den tidligere VIF-spilleren Yasir Sa’Ad, og han ga gjestene ledelsen før det var spilt ti minutter. Etter halvspilt omgang ble han så kvestet av en Frøya-spiller, som på mirakuløst vis unngikk rødt kort.

Skeid dominerte den første omgangen, og kunne ledet med flere mål til pause, men 1-0 sto seg gjennom nesten hele kampen. Etter hvilen var Frøya litt mer med, selv om Skeid-rekruttene stort sett hadde kontroll på begivenhetene. Tolv minutter før slutt doblet Sa’Ad ledelsen, og åtte minutter før slutt fikk Frøya sitt røde kort, da Ronny Rojas hindret en åpenbar scoringsmulighet. Dermed ble det årets femte borteseier med i bagasjen hjem til Nordre Åsen. Les mer om den kampen her.