Lyn med god kontroll i Bergen – gjorde jobben før pause

Lyn var det klart beste laget borte mot Sandviken, på Stemmemyren søndag. Kun en god Emil Harloff i Sandviken-målet sto mellom Lyn, og en kalasseier.

Sist lagene møttes var 1. mai på Nordre Åsen. Da sto det 0-0 til pause, før David Tavakoli scoret tre etter hvilen, og Lyn vant 4-1. I bortekampen mot bergenserne gikk Lyn for motsatt taktikk, og gjorde jobben i løpet av de første 30 minuttene. Men det kunne, og burde blitt mye mer for Lyn, som var veldig gode i første omgang, og ledet 0-2 etter 30 minutter. Men det ble ingen flere scoringer, og vestkantklubben troner med det stadig øverst på tabellen i 3. divisjon.

Det første målet kom etter 12 minutter, da Ole Breistøl fikk slå et frispark fra høyre, nesten oppe ved midtstreken. Kaptein William Sell forlenget ballen med hodet, og sørget for at den lirka seg helt bort i lengste hjørne.

0-2 kom etter 29 minutters spill, og da var det nok en gang David Tavakoli som var på farten, og nok en gang var Ole Breistøl nest sist på ballen. En solid, kort pasning ut til Tavakoli på venstre var nok til at Lyns spydspiss kunne bredside inn sitt 16. mål for sesongen, i lengste hjørne.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

God keeper i veien for mer

På dette tidspunktet av kampen kunne det imidlertid stått mye mer i favør Lyn, som gang på gang skylte innover 16-meteren til Sandviken. Kun en god Emil Harloff i Sanviken-målet forhindret at det ikke ble styggere for vestlendingene, som nå står med åtte strake kamper uten seier.

Magnus Aleksander Tvedte hadde en gedigen mulighet etter et hjørnespark i det 20. minutt, men Harloff lå som et slips nede i hjørnet, og fikk slått ballen over kortlinja. Tre minutter senere vartet vertenes sisteksanse opp med en ny god redning da Lyn forsøkte seg fra litt lenger hold.

I det 26. minutt vant Ole Breistøl sin spiss, Tavakoli med et innlegg fra venstre, men nok en gang sto en god Harloff i veien. Det tok imidlertid kun tre minutter fra denne sjansen, til den samme kombinasjonen sørga for 0-2.

Sandviken hadde fint lite å stille opp med før pause, og på overtid burde Anders Bjørntvedt Olsen lagt på til 0-3 for Lyn, da han fikk ballen på fire meter, vendte opp, men skjøt rett på Harloff. Dermed måtte Lyn gå til pause «kun» med en tomålsledelse. Den burde vært mye større.

Heller ikke etter hvilen klarte Lyn å punktere kampen helt. Og på en dag der det meste gikk ganske knirkefritt er nok det, det eneste vi kan sette fingeren på. For så lenge man kun har en tomålsledelse kan kamper fort snu.

Sandviken nær redusering

Ole Breistøl, som leverte to målgivende pasninger i første omgang, kunne selv gitt Lyn en større buffer da han ble spilt alene igjennom med Harloff, fem minutter etter pause. Men Sandviken-keeperen kom kjapt ut, og redda forsøket.

Sandviken hadde noe mer å komme med etter pause. Og etter timen spilt fikk de sin største mulighet i kampen da Peter Saunes Hasund fikk ballen forbi Alexander Pedersen, men traff stolpen.

Sekunder, og en svak Lyn-klarering, seinere kom det en avslutning fra 17 meter, men den hadde Pedersen få problemer med.

Frykten for at dette skule være starten på en Sandviken-offensiv var absolutt reel, men Lyn klarte i stor grad å temme vertene herfra, og ut.

To minutter før slutt var David Tavakoli svært nær ved å punktere kampen, men hælflikken til innbytter Matias Victorio, ble ørlite for upresis, og Lyns toppscorer rakk ikke for å trille ballen i åpent mål.

Det hadde imidlertid ingenting å si for utfallet. Lyn vinner 0-2, på en helt ordinær dag.

Lørdag tar Lyn imot Frøya på Bislett, før de tar ferie.