Trikkeligaen

Lyn alene på tabelltoppen: - Vi har landets beste trener

(Lyn - Lokomotiv Oslo 3-1). Det ble en stor dag for Lyn som slo Lokomotiv Oslo samtidig som Nordstrand tapte for Oppsal. Dermed er Lyn alene på tabelltoppen

BISLETT STADION (Dagsavisen): – Vi er serieleder, sang Bastionen i hele overtiden.

Tre Lyn-poeng føles enda bedre med resultatet i Oppsal-Nordstrand. Sistnevnte slapp inn mål og tapte for første gang på mange uker. Der puttet David Tavakolis bror, Daniel, det første av fire Oppsal-scoringer.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

David klarte ikke det samme på Bislett, men var svært delaktig i 2-1-målet, og hadde assisten på Solberg Nilsens fulltreffer.

Store smil etter kampen

– Det er godt en av oss putta hvertfall. Jeg sa til han at vi trenger et mål fra han i dag, sier David Tavakoli til Dagsavisen.

– Og det er bra at noen andre på laget bidrar med scoringer. Henrik og Herman i dag, mål fra midtbanen trenger vi. Da blir det fort seier og tre poeng. Så det er nesten en perfekt dag. Det eneste som manglet var et mål av meg, gliser Tavakoli.

For det meste stemte for serielederen lørdag. I andreomgang gjorde Lyn som de ville da slitesterke Lokomotiv Oslo fikk det tøft. Herman Solberg Nilsen punkterte kampen allerede etter 49 minutter med hans 3-1-scoring. Før det hadde Henrik Elvevold, Ola Rognebakke og et selvmål av Knut-Idar Dalhus sørget for tre mål i førsteomgang.

Christopher Lindquist slengte fra seg et stort budskap da lagene gikk i garderoben.

- VI har landets beste trener, sa han. Jan Halvor Halvorsen tok den kommentaren med et smil, og var strålende fornøyd med prestasjonen.

- Det er veldig solid i dag. 13 kamper uten tap vitner om et solid fundament i gruppa. Alle som starter og alle som kommer inn bidrar med den samme kvaliteten. Selvom vi bytter blir vi ikke noe dårligere, forteller Halvorsen til Dagsavisen.

Det var brede glis i ettermiddagssolen da dommer blåste av kampen. En perfekt dag for Lyn.

Ingen mål i dag, men David Tavakoli var likevel fornøyd.

Elvevold sendte Lyn i føringen

Etter en liten rundtur i Oslo med lån av hjemmebaner var Lyn endelig tilbake på solfylte Bislett. Og spillerne koste seg på den grønne matta.

– Det betyr mye for oss å spille her. Aller helst skulle vi vært her hver helg, sier Halvorsen.

Tidligere Lokomotiv Oslo-spiller Henrik Elvevold vartet opp med en spesial da han sendte Lyn i ledelsen etter syv minutter. Bastionen har blitt vant til å se den langstrakte brunluggen rykke seg fri og sende ballen i hjørnet. I dag gjorde han det igjen etter en smart pasning fra Håkon Sjåtil.

Høyrebacken hadde med Anders Bjørntvedt Olsen mye rom på kanten. De to kombinerte sammen og sto for mye av det offensive spillet. Det kom utallige innlegg, men de skulle ikke lykkes før Knut-Idar Dalhus sendte ballen i eget nett da han i duell med David Tavakoli prøvde å klarere et innlegg fra høyre.

– Jeg mener å være først på den. Stussen min går via hodet hans og i mål. Jeg må se det på TV-bildene når jeg kommer hjem, sier Tavakoli, men den blir nok stående som et selvmål.

Anders Bjørntvedt Olsen på farten. Høyreflanken var mye involvert i dag.

Speaker ga Bastionen glede

Før den tid hadde Lokomotiv Oslo stått godt i mot. De ble trykket langt inn på egen halvdel, men rensket unna det som kom. Utenom målene skapte ikke Lyn så mange store sjanser, men Daniel Schneider burde scoret etter en corner.

Gjestene fikk også sine muligheter og tok godt vare på den største. Espen Ringlund var aktiv i bakrommet og da han kom seg fri fra William Sell ble det ordentlig farlig. Spissen fant Erik Dietrichson foran mål, skuddet hans ble blokkert, men Ola Rognebakke fulgte opp andreballen. Venstrebacken satt ballen sikkert i mål.

Ellers var speaker på Bislett påpasselig med å følge opp utviklingen i oppgjøret mellom Oppsal og Nordstrand. Det ble naturligvis høy jubel da det ble annonsert at Daniel Tavakoli hadde sendt Oppsal i ledelsen på Trasop. Også den andre, tredje og fjerde scoringen derfra ble tatt godt i mot.

Dermed fikk Bastionen hele seks mål å juble for i førsteomgang, selvom Lyn bare sto for to av dem.

– Vi hørte det, men ingen av oss sjekket resultatet fra den kampen i pausen. Vi må ha fullt fokus på oss selv, sier David Tavakoli.

Hands?

Kanskje med fornyet energi etter resultatet der kom Lyn ut med høy aggressivitet etter hvilen. Denne kampen skulle drepes. Angrepene kom på løpende bånd. Og begge kanter ble tatt i bruk.

Men det var sentralt i banen målet kom fra. David Tavakoli falt inn bak forsvarlinja på et langt innkast. Han fikk ballen med seg på et vis, kanskje via armene, ned til dødlinja. Derfra hælsparket han lekkert inn foran kassa. Herman Solberg Nilsen skjøt via en forsvarende for og forbi Sivert Pieroth.

Lokomotivs sisteskanse så noe muffens med den scoringen.

- Det var hands på Tavakoli. Han tok med seg ballen med hånda, sier han til Dagsavisen.

Men det fikk verken fotografen eller dommeren med seg. Solberg Nilsen kunne feire på sin Cristiano Ronaldo-inspirerte måte.

– Har Pieroth et poeng?

– Ja, den spretter opp i det området her, sier Tavakoli og peker på bicepsen videre opp mot skulderen.

- Men det var ikke om å gjøre å få flest frispark, var det det? De var mer opptatt av å klage på dommeren enn å score mål, virket det som, fortsetter Tavakoli.

Burde blitt en større seier

Kampen ble drept etter det målet og Lyn burde puttet enda flere. Spesielt Anders Bjørntvedt Olsen brant en kjempesjanse. Og Håkon Sjåtil imponerte med driblinger og nærteknikk. David Tavakoli var naturligvis sulten på en egen nettkjenning, kanskje med tanke på at broren Daniel gjorde det litt tidligere i dag.

Men «Trikkeligaens» toppscorer måtte for en gangs skyld gå målløs av banen.

– Det skulle blitt mer i andreomgang, men de tre poengene er jo viktigst. Vi ble også slitne etterhvert, spesielt jeg. Jeg er jo en gammel mann, sier Tavakoli.

Dermed rykker Lyn i fra Nordstrand med tre poeng. Målforskjellen fikk også et utslag. Det kan jo bli viktig til syvende sist.

Neste helg blir det tur til Sandviken i Bergen. Lokomotiv Oslo forblir midt på tabellen, men det er ikke i disse oppgjørene poengene deres må komme. De har nok større ambisjoner neste helg, når Fyllingsdalen kommer på besøk.

Elvevold (med båndet) har sendt Lyn i ledelsen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta

3. divisjon menn, avdeling 1, 12. serierunde lørdag:

Lyn - Lokomotiv Oslo 3-1 (2-1)

Bislett stadion: 347 tilskuere.

Dommer: Morten Andersen-Gott, Øvrevoll Hosle IL

Mål: 1-0 Henrik Elvevold (7′), 1-1 Ola Rognebakke (22′), 2-1 Knut-Idar Dalhus (40′, selvmål), 3-1 Herman Solberg Nilsen 49′)

Gule kort: Jakob Ugland

Lyn (4-1-2-3): Alexander Pedersen - Håkon Sjåtil, William Sell, Magnus Tvedte (August Randers fra 71′), Christopher Lindquist - Daniel Schneider (Noah Hermansen fra 84′) - Herman Solberg Nilsen, Henrik Elvevold - Anders Bjørntvedt Olsen, David Tavakoli, Ole Breistøl (Matias Victorio 80′)

Lokomotiv Oslo (4-4-2): Sivert Pieroth - Mikkel Storeskar (Kristian Møll 89′), Mika Mykkeltvedt, Knut-Idar Dalhus, Ola Rognebakke - Jakob Ugland (Sølve Sæther fra 55′), Erik Dietrichson, Tage Løining, Espen Ringlund - Mads Bådsvik (Runar Åkerlund 89′), Trym Andenes Blaauw.

Øvrige resultater: Fyllingsdalen - Ready 2-0, Oppsal - Nordstrand 4-0, Grorud 2. lag - Os 1-4, Skeid 2. lag - Sandviken 5-3, Grei - Kjelsås 2. lag 0-1, Stabæk 2 lag - Frøya 0-2.

---






Mer fra Dagsavisen