Stadig ingen poeng på bortebane for Skeid og Holme: Ble knust av Ranheim

(Ranheim - Skeid 4-0) Skeid har ennå ikke tatt poeng på bortebane denne sesongen. Mot Ranheim i storform ble det også for tøft for Gard Holmes menn.

Skeid-trener Holme overrasket med sitt laguttak til bortekampen mot opprykksjagende Ranheim på tredjeplass før oppgjøret. Både Johnny Buduson og Jakob Napoleon Romsaas med målpoeng i forrige kamp mot Grorud ble henvist til benken, og Emil Tjøstheim fikk med det sin første OBOS-liga-kamp fra start.

Årsaken var det tette kampprogrammet i juli, og Skeid får muligheten til å komme seg opp på hesten igjen allerede mandag igjen etter nok et bortetap. Ranheim, med Vegard Erlien i fyr og flamme, kjørte over Skeid i Trondheim, og Oslo-laget gikk med det på sitt sjette strake bortetap denne sesongen.

Laget har kun tatt poeng på eget gress så langt i år. Bryne, som ligger seks poeng over Skeid på tabellen i nedrykksstriden, er motstander på Nordre Åsen mandag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Favorittene i ledelsen

Hjemmefavorittene brukte lang tid på å i det hele tatt skape farligheter. Ikke før 18 minutter var spilt kom den første ordentlige muligheten, men Mads Reginussens heading fra kort hold gikk til side for mål. Få minutter senere fikk Vegard Erlien også en god sjanse innafor 16-meteren, men skuddet på direkten gikk heller ikke på mål.

Skeid sto godt i forsvarsspillet, og kom seg etter hvert til noen gode kontringsmuligheter. Kun et upresist innlegg fra Sulayman Bojang sto i veien for en stor sjanse for Marcus Melchior på åpent mål halvveis i omgangen.

Men vertene ble bedre etter en litt svak start på kampen. Erlien og Reginussen var igjen hovedmennene i angrepet, og førstnevnte fant hodet til sistnevnte rett foran mål. Igjen headet Reginussen, men Lars Kvarekvål i Skeid-buret vartet opp med en mesterlig redning med beinet.

Kvarekvål var på jobb igjen kort tid senere på Marcus Mehnerts forsøk fra skrått hold, men ga en retur som gikk rett ut i feltet. Der var nevnte Erlien plassert, og via en Skeid-spiller snek ballen seg i mål forbi Kvarekvål like etter at halvtimen var spilt.

Resten av omgangen ble vanskelig for Skeid, som ikke klarte å utnytte de relativt få overgangsmulighetene de fikk det siste kvarteret. Ranheim, fikk noen halvsjanser til mot slutten av omgangen, men klarte ikke sette noen av dem i mål. Dermed sto det 1-0 til hjemmelaget etter første omgang.

Gigantisk miss

Gjestene kunne virkelig ha fått en drømmestart på andre omgang da Morten Renå Olsen slo et glimrende innlegg fra venstre på Ulrich Østigård Ness. Midtbanespilleren nådde ballen, men klarte ikke heade innlegget på mål.

Men Ranheim fikk en enda større sjanse få minutter senere. Brått var Erik Tønne alene med Kvarekvål, men vingen var uegoistisk og så etter Mehnert foran mål. Høyrevingen mottok ballen innafor fem meter, men i stedet for å avslutte fikk han en dårlig berøring. Dermed rakk han ikke å skyte på åpent mål, og Skeid slapp med skrekken.

Ti minutter ut i omgangen gjorde Skeid et trippebytte, og fikk på både Buduson, Romsaas og David Hickson. Grepene førte til ny energi på topp for gjestene, og innbytterne var med på å skape noen halvsjanser allerede de første fire minuttene etter at de hadde entret kunstgressmatta.

Skeid-kollaps

Men Ranheim svarte fort på gjestenes energiboost. Etter å ha bomma på helt åpent mål noen minutter tidligere, gjorde Mehnert opp for seg da han la på til 2-0 for hjemmelaget. Vingen dro seg inn fra høyre, og kom seg forbi flere Skeid-forsvarere før han fikk avslutta utafor 16-meteren. Med et lavt skudd suste ballen forbi Kvarekvål, og Ranheim hadde dobla ledelsen.

Herfra så det mørkt ut for Skeid, som slet med å komme til de aller største mulighetene. Og lettere ble det heller ikke da vertene la på til 3-0 kun fem minutter etter forrige scoring. Erlien var virkelig i form denne kvelden, og scora sitt andre for kvelden etter å ha lurt midtstopper Anders Johansen og keeper Kvarekvål innafor feltet.

Det fortsatte å renne inn med sjanser for Ranheim, som ikke ga seg før det sto 4-0 på tavla. I tillegg til Erlien, ble også Mehnert tomålsscorer for hjemmelaget da han skrudde inn det fjerde målet ti minutter før slutt. Skeid var sjanseløse stort sett hele andre omgang, og klarte heller ikke å få et trøstemål i sluttminuttene.

Dermed endte det 4-0 til Ranheim, og Skeid står fortsatt med null poeng på bortebane denne sesongen. Laget ligger stadig nest sist på tabellen, á poeng med både Stjørdals-Blink og Grorud.

---

Ranheim – Skeid 4-0 (1-0)

871 tilskuere.

Mål: 1-0 Vegard Erlien (32), 2-0 Marcus Mehnert (59), 3-0 Erlien (64), 4-0 Mehnert (79).

Dommer: Ali al Hatam.

Gult kort: Henrik Kristiansen, Ranheim, Gabriel Andersen, Skeid.

Ranheim (4-2-3-1): Nicklas Frenderup – Sivert Solli (Sevald Bøkestad Andreassen fra 81.), Sondre Langås, Christian Eggen Rismark, Erik Tønne – Henrik Kristiansen (Magnus Høiseth fra 73.), Jakob Tromsdal – Marcus Mehnert (Robert Williams fra 84.), Mads Reginiussen, Ruben Alte – Vegard Erlien.

Skeid (3-2-3-2): Lars Martin Kvarekvål – Fredrik Berglie, Anders Johansen (Gabriel Andersen fra 73.), Tomas Lopez Borgersen – Sulayman Bojang (Jakob Romsaas fra 55.), Morten Renå Olsen – Ulrich Ness, Bendik Rise, Florind Lokaj (Johnny Buduson fra 54.) – Marcus Melchior (Stian Pettersen fra 73.), Emil Tjøstheim (David Hickson fra 54.).