Ga Skeid seieren fem minutter på overtid. Med sitt første seriemål

(Skeid - Grorud 3-2). Det er noe eget med kamper som avgjøres fem minutter på overtid. Bendik Rise fikk gleden av å avgjøre det som ble Skeids største opptur denne sesongen. Grorud fortvilte.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Når man er et bunnlag og leder 2–0 og mister ledelsen, handler det mye om psykologi i fotball. Grorud slo voldsomt tilbake og utlignet og så lenge ut som et vinnerlag etter pause. Men fem minutter på overtid kom altså Bendik Rise fri i feltet og satte returen etter skuddet fra Marcus Melchior.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Det avsluttet et tett og jevnt drama som hadde nerve til siste sekund. For Grorud rakk en avslutning til da Didrik Sereba skjøt, men da var Skeid-keeper Lars Martin Kvarekvål den andre matchvinneren. Da sto det 96 minutter på kampuret.

- Huff, jeg så den i mål også, men takk til Lars Martin som redder. Fantastisk for meg å få avgjøre dette, det er jo ikke hver dag jeg scorer, sier Bendik Rise til Dagsavisen.

Første mål i serien

Den tidligere Hødd-spilleren har hele tiden trodd på snuoperasjon i Skeid. Nå avgjorde han det tette og jevne naboppgjøret få dager etter at Skeid ble eneste gjenværende Oslo-lag i cupen.

Han scoret sitt første spillemål for Skeid i den cupkampen mot Kjelsås. Han scoret sitt første seriemål denne søndagen. Et mål han vil huske en stund.

- Ja, da Grorud utlignet til 2-2 tenkte jeg mitt. Men vi har en mental styrke selv om all motgangen har preget oss, sier han før han haster videre inn i en syngende garderobe.

Vi får spole tilbake til hvordan dette begynte.

For Skeids to første scoringer var like vakre som de var kontante:

Ledig i krysset

Jakob Napoleon Romsaas jubler etter 2-0 scoringen på Nordre Åsen mot Grorud.

Åtte minutter var spilt da Ulrich Ness skaffet seg noen viktige meter fri plass på 25 meter, avanserte og skjøt snorrett opp i vinkelen. Motto: Det lønner seg å skyte!

Halvtimen senere fulgte spilleren med banens mest historisk klingende navn samme prinsipp. Et innlegg tok Johnny Buduson ned med brystet, det ble en målgivende til Jakob Napoleon Romsaas som dro til på hel volley. Grorud-keeper Simen Lillevik var sjanseløs.

Er 2–0 en såkalt farlig ledelse? Ingen ledelser bør være farlige, men det så jo litt slik ut.

For Grorud hadde hatt en frisk oppvask i pausen og laget kom ut med ny energi. Men først var Skeid centimeter fra å øke til 3–0 da David Hickson satte en returball fra keeper utenfor åpent mål.

Grorud slo tilbake

Men så kom Groruds kraftige offensiv. Laget hadde fått opp balltempoet og åtte minutter ut i omgangen lå balen i buret. Nikolai Hristov vant duellen i feltet og fikkk av gårde en heading som Lars Martin Kvarekvål fikk en hånd på, men ikke mer. Hrstov valgte en litt provoserende feiring foran Skeid-supporterne for å fyre opp litt ekstra.

Men det var kanskje Skeid-keeperen som var fyrt opp for etter nye åtte minutter fikk Grorud straffespark etter at Kvarekvål hadde bommet på et overlegg og truffet målscorer Hristov i stedet. Dommer Henrikke Holm Nervik pekte på straffemerket og ga keeper gult kort. Innbytter Didrek Sereba satte ballen kontant i mål foran lagets egne supportere.

Psykologien kampen var opplagt. Her hadde Grorud overtatt moroa. Ville de snu kampen totalt?

Dramatikken på overtid

Bendik Rise har scoret for Skeid mot Grorud.

Offensiven avtok litt og Skeid minnet om sin eksistens. Begge lag angrep på kantene og kom til halvsjanser.

Men på overtid tok det fyr. Skeid spilte seg fint fram på venstrekanten, noe som brakte Marcus Melchior i helt fri posisjon. Men hans skudd ble reddet av Simen Lillevik før Bendik Rise fikk tak i ballen og la den ned i hjørnet.

Da var det hysterisk feiring retning Rema 1000 og Skeid-Oksene.

En voldsom opptur for Skeid og ditto ned for Grorud som dermed fortsatt står uten seier.

Skeid ligger fortsatt sist på tabellen, men er nå a poeng med Stjørdas/Blink og Grorud med sine seks poeng.

Allerede torsdag er det ny runde i denne intense ligaen. Grorud møter Sandnes Ulf hjemme, mens Skeid møter Ranheim borte.

---

1. divisjon menn søndag, 12. serierunde:

Skeid – Grorud 3–2 (2–0)

Nordre Åsen kunstgress: 737 tilskuere.

Mål: 1-0, Ulrich Ness (8), 2–0 Jakob Romsaas (38), 2–1 Nikolai Hristov (53), 2–2 Didrik Sereba (straffe 60), 3–2 Bendik Rise (90+5)

Dommer: Henrikke Holm Nervik, Trygg/Lade

Gule kort: Lars Martin Kvarekvål, Skeid, Nikolai Hristov, Hassan Yusuf, Bjørn Martin Kristensen, Grorud.

Skeid: Lars Martin Kvarekvål – Fredrik Berglie, Stian Pettersen, Boye Lopez Borgersen – Sulayman Bojang (Anders Johan Johansen fra 88), Marcus Melchior, Bendik Rise, Ulrich Ness, David Hickson (Morten Renå Olsen fra 69) – Johnny Buduson (Gabriel Andersen fra 79), Jakob Romsaas.

Grorud: Simen Lillevik – Glenn Andre Harviken, William Bjeglerud (Geirald Meyer fra 83), Fabian Østigård Ness – Fredrik Pedersen, Hassan Yusuf, Preben Mankowitz, Saadiq Elmi (Didrik Sereba fra 46) – Sindre Osestad (Vetle Skåttun fra 89), Nikolai Hristov (Omar Bully fra 90), Bjørn Martin Kristensen.

Øvrige kamper søndag: KFUM Oslo – Sogndal 3-2, Mjøndalen – Stabæk 2–4. Resten av runden spilles mandag.