Trikkeligaen

Følelsesmessig berg- og dalbane for Skeid-treneren: - Det var vondt

2-0-ledelse til pause ble til 2-2, og et nervedrama i andre omgang, der Skeid til slutt avgjorde på overtid. Trener Gard Holme fikk kjenne litt på alt denne søndagen.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Etter onsdagens cupkamp mot Kjelsås, der Skeid tok seg videre etter straffesparkkonkurranse, sa Skeid-trener Gard Holme at han ikke ønsket seg et nytt drama mot Grorud denne søndagen, men heller en kjedelig dokumentar der Skeid leda 4-0 etter ti minutter.

Riktig så lyst ut så det ikke ut for Skeid, men det så absolutt veldig bra ut da Ulrich Østigård Ness dunket ballen i nota etter seks minutter, og enda lysere så det ut etter at Jacob Napoleon Romsaas dobla åtte minutter før pause.

Men etter hvilen ble kampen snudd på hodet, og to tidligere Grorud-scoringer i andre omgang sørget for at derbyet sto og vippa helt inn iovertida. Der avgjorde til slutt Bendik Rise kampen, i Skeids favør.

– Du var i ferd med å få drømmesenarioet ditt, men blir plutselig et ordentlig drama i stedet for?

– Ja, vi la om strategien i pausa, gikk for den varianten i stedet for, ler Gard Holme da vi snakket med han etter kampen.

– Ja, for dere hadde stø kurs mot den litt kjedelige dokumentaren, i første omgang, men hva skjer i andre?

– Det er vel noen som sier at 2-0 er litt farlig. 2-1 etter 2-0 kan i hvert fall være litt farlig, for da kan man bli litt defensive i huet. Så når de reduserte der så lever jo kampen for fullt. Da har vi en periode hvor vi henger litt i taua, og så kommer vi oss veldig etter 2-2, og derfra og ut er vi det beste laget igjen syns jeg. Men vi holdt på å kaste det bort, og det er veldig unødvendig, forklarer Holme.

– Vi blir litt feige

Skeid, som sto med kun tre poeng etter de 11 første, og åtte ettmålstap fikk denne søndagen endelig kjenne på det å stå igjen med ettmålsseier. Til tross for at Holme både var letta og glad etter kampen var det langt fra noen perfekt forestilling fra hans gutter.

– Denne kampen betyr veldig mye. De poenga her var viktig. Selv om vi prøver å tone det ned, så ligger det der. Når du leder 2-0 så havner du i forsvarsposisjon mentalt nesten om du vil eller ikke, og det har vi ikke vært så mange ganger i år. Vi klarte ikke å håndtere det godt nok. Vi blir litt feige, og lar de stå og slå litt innlegg, så gjør de også et bytte som preger kampen litt, og når de får 2-1, i stedet for at vi setter trykket så blir det en helt ny kamp, sier han.

En slik kamp tar selvsagt en trener igjennom mange stadier av følelsesregisteret. Men den korte oppsummeringen av hvordan det var å stå på sidelinja, lyder som følger:

– Det var vondt.

– Det føltes veldig komfortabelt og godt i førsteomgang. Gutta var veldig offensive i garderoben før kamp. Offensive i huet, og vi sa at Grorud er gode hvis de får legge seg å forsvare, og det ville vi ikke ha. Vi ble enige om at det ville være bedre om vi kunne ligge litt dypere og ha kontroll, og kunne få litt rom framover. Det funka veldig bra, legger han til.

Og det fungerte godt. I førsteomgang. To mål, og Grorud så rett og slett tannløse ut. Men etter pause skjedde det plutselig noe med Skeid.

– Etter pause gjør vi ikke det vi skal. Vi prøver å endre det med noen bytter, men de kommer kanskje litt seint, innrømmer Holme.

– Nå er vi med for fullt

Til tross for at de mista kampen i starten av andre omgang, klarte de å jobbe seg inn igjen. Likevel er Holme misfornøyd over hvor lang tid det tok før Skeid fant tilbake til sporet de fulgte i første omgang.

– Vi klarer å justere oss litt inn, men vi kan ikke slippe inn to mål i de dårlige periodene. Vi må klare å justere oss kjappere inn i dårlige perioder, og det må vi ta tak i, er den klare beskjeden.

– Når man sliter såpass mye med Grorud, da tenker kanskje folk at det fortsatt kan bli vanskelig å holde seg. Men dette kan jo være med å skape noe?

– Ja, absolutt. Det er noe med den nerva som ligger i det oppgjøret her som gjør at det blir jevnere og mindre pent enn det kanskje bør bli. Men nå har vi fått den seieren, og så kan vi slippe oss ... jeg tror ikke vi skal slippe ned skuldre helt ennå, ler Holme etter å ha korrigert seg selv.

– Men vi ser at nå er vi for fullt med, så det var veldig veldig viktig, legger han til.

Skeid møter Ranheim borte i neste kamp, deretter kommer Bryne på besøk i en ny, veldig viktig kamp.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen






Mer fra Dagsavisen