KFUM Oslo kontrollerte inn 3-0-seier: – Lettere busstur hjem nå

(Åsane-KFUM Oslo 0-3) Et svakt Åsane-lag ga ikke Kåffa særlig motstand, og gjestene tok med seg tre nye poeng i kofferten på den lange bussturen tilbake til Oslo. Gjengen fra Ekeberg inntok 4. plassen på tabellen.

– Til tider spiller vi veldig bra. Vi har sterk stall nå, og kan foreta bytter utover i 2. omgang som gir oss ny energi. Vi sløste litt med sjansene, men jeg er stolt over gutta. Det blir lettere å ta bussturen på åtte timer hjemover etter seier, så vi er alle strålende fornøyde nå, sa KFUM-trener Jørgen Isnes til Dagsavisen etter kampslutt.

Kåffa tok tak og styrte kampen fra start. Mye av den gnisten de hadde i 3-2-seieren over Sogndal var med til Bergen. De tok da også ledelsen etter 11 minutters spill.

Filip Møller Delaveris fyrte av et skudd fra 20 meter. Et løst skudd midt på mål. Men en gedigen keepertabbe av hjemmelagets keeper Idar Nordby Lysgård førte til scoring. Hvordan den tidligere Skeid-keeperen klarte å fomle den balle inn i eget nett er en liten gåte.

KFUM fikk tid og rom, holdt ballen i laget med mange pasninger. Etter 20 minutter kom hjemmelaget på en sjelden farlig visitt. De spilte seg fint framover, og angrepet endte med en suser av et skudd som gikk rett over tverrliggeren.

Men Kåffa fortsatte med god kontroll. Delaveris hadde en ny sjanse, Fredrik Dahl fyrte av en suser, som Åsanes keeper Lysgård reddet fint. Og hjemmelagets sisteskanse gjorde opp for tabben da han sto for en praktfull dobbeltredning etter 38 minutter. En opplagt Håkon Kristian Stavrum sendte av gårde et hardt skudd fra 20 meters hold, Lysgård var kjapt nede ved stolpen og fikk en hånd på ballen, som hadde retning nettet. Returen gikk til Delaveris, som også knallet til, men Åsane-keeperen var også der og fikk avverget.

Kåffa hadde full kontroll idet dommeren blåste for pause.

Spilte det hele inn

Gjestene var best og det førende laget også etter hvilen. De presset høyt, og vant ofte ballen, som de så likte å holde i laget. Men det var vertene som kom til omgangens første lille mulighet etter 58 minutters spill. Hjemmelagets storvokste Erling Flotve Myklebusts skudd gikk derimot til side for Mats Viken i KFUM-målet.

Åsane var tamme offensivt, og Kåffas bakre treer ble aldri satt på de store prøvene. KFUM ledet 1-0, og var mer opptatt av å la ballen og tida gå, så det ble så som så med de store sjansene.

Da Kåffa satte fart og kom med flere spillere, kom de til muligheter, men var ikke gode nok i den siste fasen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Etter 83 minutter løp Moussa Njie fra alt og alle og sendte ballen elegant under en utrusende Åsane-keeper og inn i nota. 2-0, spiker’n i kista.

Et par minutter senere burde det stått 0–3 på tavla i Bergen. Innbytter Tore André Sørås driblet seg elegant fri, og inne i feltet hadde han god plass på begge sider av keeper, men merkelig nok sendte Sørås kula til side for mål. Glimrende før skuddet, men altså tam avslutning.

På overtid sendte Håkon Helland Hoseth av gårde et skudd, som gikk via Åsanes Emil Kalsaas og inn til 0–3. På en bedre dag, hadde keeper Idar Nordby Lysgård avverget også denne scoringen.

Det var klasseforskjell mellom lagene, og Kåffa inntok 4.-plassen på tabellen. Neste kamp er mot Start på Ekeberg kommende mandag.

---

1. divisjon menn torsdag, 13. runde:

Åsane – KFUM Oslo 0-3 (0-1)

Åsane Arena

Mål: 0-1 Filip Delaveris (11), 0-2 Moussa Njie (82), 0-3 Emil Kalsaas (selvmål 90).

Dommer: Mischa Kellerhals, Orre.

Gult kort: Fredrik Kristensen Dahl, KFUM Oslo.

Åsane (4-4-2): Idar Nordby Lysgård – Erlend Hellevik Larsen (Emil Kalsaas fra 54.), Sindre Austevoll, Martin Ueland, Ryan Doghman – Stian Nygard (Jonas Eide Vågen fra 76.), Mats Thornes, Kristoffer Stephensen, Håkon Lorentzen (Morten Gamst Pedersen fra 88.) – Bjarte Haugsdal (Henrik Gjerde Ødemark fra 88.), Erling Myklebust (Eirik Wollen Steen fra 88.).

KFUM Oslo (3-4-3): Mats Viken – Momodou Lion Njie, Aaron Kiil Olsen, Fredrik Kristensen Dahl – Dadi Dodou Gaye, Robin Rasch (Moa Mahnin fra 85.), Simen Hestnes, Håkon Hoseth – Petter Nosakhare Dahl (Remi-André Svindland fra 72.), Håkon Stavrum (Tore André Sørås fra 63.), Filip Delaveris (Moussa Njie fra 72.).