3. divisjon: Lyn, Skeid 2 og Nordstrand valser videre i tetstriden

Åttende serierunde i Trikkeligaen ble fullført tirsdag. Slik gikk det:

FYLLINGSDALEN – LOKOMOTIV OSLO 1–1 (0-0). Ett poeng til Lokomotivet på Bergenstur etter en smått dramatisk og ganske amper kamp. For da Oslolagets Jakob Ugland snakket på seg rødt kort like etter pause, ble det høy temperatur både på banen og på trenerbenken. Ugland fikk gult kort for en takling, noe han ikke skjønte noe av og meldte noe til dommer som ikke ble godtatt. Stillingen var 0–0 etter at hjemmelagets keeper Petter Mossestad hadde reddet et straffespark før hvilen. Men med ti mann på banen tok Lokomotivet ledelsen seks minutter etter det røde kortet. Laget kom fram på venstrekanten, dro seg helt ned til dødlinja der pasningen tilbake til Trym Blaauw var presis og han banket ballen i mål fra ti meters hold. Før det hadde Fyllingsdalen hatt et skudd i stolpen. Og hjemmelaget fikk sin utligning sju minutter før slutt da Eirik Våge vant to dueller i forsvaret og kriget ballen i mål. Seks gule kort og ett rødt forteller litt om atmosfæren på banen. Fire av de gule gikk til Lokomotiv Oslo som dermed holder seg fortsatt ett poeng foran Fyllingsdalen på tabellen med sine åtte poeng.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

FRØYA – OPPSAL 2–0 (0-0). Hva skjer, Oppsal? Her klarte laget å kjøre nesten hele kampen i Frøya idrettspark, men ender likevel opp uten poeng. Etter en tam første omgang var Oppsal mye mer kreative og aggressive etter pause. Men laget er vaksinert mot å score. Vi talte om lag åtte store sjanser Oppsal-sjanser etter hvilen. Så hva skjer da? Hjemmelaget scorer på overtid, attpåtil to ganger ved samme mann, Simen Næss. Blytungt for Oppsal som dermed har tapt halvparten av kampene sine så langt.

STABÆK 2. LAG – LYN 1–6 (1-4). David Tavakoli selvsagt. Hat trick før pause foran 300 tilskuere på Nadderud. Så fikk tre andre spillere følge på med nye scoringer: Håkon Sjåtil, Henrik Elvevold og Ole Breistøl. Det nest siste var selvmål. Spillerne var fornøyd med uttellingen, men ikke med spillet, kan du lese her i Dagsavisens referat med reaksjoner fra kampen.

GREI – NORDSTRAND 0–3 (0-1). Nordstrand tok sin sjette strake seier, men slet lenge med uttellingen på Greibanen. Oliver Midtgård misbrukte et straffespark, men ga laget ledelsen rett før pause. Thomas Helgheim og Edward King ble de to øvrige målscorerne. De to siste scoringene kom i sluttminuttene. Laget kunne punktert kampen mye tidligere, hvordan kan du lese her i Dagsavisens referat.

Øvrig kamp lørdag: Os – Sandviken 4–1.

Tirsdag 31. mai:

GRORUD 2. LAG – READY 4-2 (3-0). Grorud-rekruttene herjet med Ready før pause, men plutselig slo gjestene fra vest tilbake og reduserte to ganger i løpet av få minutter. Før Elias Aarflot ble matchvinner da han prikket ballen i krysset i en svært severdig kamp. Detaljer og reaksjoner får du her i Dagsavisens referat.

KJELSÅS 2. LAG – SKEID 2. LAG 0-1 (0-1). Francklyn Wollum-Goulehi ble kampens eneste målscorer på Grefsen stadion, men som var nok til at Skeids 2. lag tok sin sjette seier i avdelingen og ligger likt med Lyn på tabelltoppen. Men som den ferske treneren Martin Dolvik sier til Dagsavisen: - Fokuset er ikke å rykke opp, men å utvikle spillere til A-laget. Kjelsås klarte å temme Skeid i store deler av kampen, kanskje fordi en klubblegende var tilbake i mål. Terje Kirsebom har avsluttet med Ullern og er tilbake på Oslos tak.