Trikkeligaen

Tavakoli-dobbel og tre mål på tre minutter da Lyn utklasset Stabæk 2

(Stabæk 2. lag - Lyn 1-6). Tre mål på tre minutter på tampen av 1. omgang sikret tre enkle poeng for Lyn borte mot Stabæk 2 lørdag. Tennissifrene 6-1 gjør at Lyn stadig er ubeseiret og tilbake som serieleder.

NADDERUD KUNSTGRESS (Dagsavisen): For på stillingen 1–0 scoret Lyn plutselig tre mål på tre minutter – etter 41, 43 og 44 minutter – etter at Stabæk 2 hadde hatt flere store muligheter like før. Stabæk 2 reduserte etter 45 minutter, men grunnlaget for tre nye poeng ble lagt med den elleville perioden like før pause.

– Vi får veldig godt betalt for det høye presset vårt i den perioden. Det er egentlig bare én pasning og mål på de tre scoringene. Det var veldig deilig å få inn de tre scoringene før pause, sier kaptein William Sælid Sell til Dagsavisen etter oppgjøret.

Til slutt endte det hele 6–1 til Lyn, men ingen av spillerne Dagsavisen pratet med etter kampen av henrykt, selv om sifrene ble store. «Og vi er på toppen og hører hjemme der», runget det fra Bastionen mens Dagsavisen unnagjorde intervjuene etter kampen.

– Vi er effektive, som vi ikke har vært i de foregående kampene. Vi er ikke gode nok i 1. omgang. Spillet er ikke sånn som vi vil det skal være. Vi løfter oss etter pause, selv om vi «bare» scorer to mål. I det siste har vi pratet mye om at vi må være mer effektive, og det synes jeg vi er i denne kampen. Så er kanskje ikke spillet like bra som det har vært de siste kampene, så nå må vi sette det sammen. Da blir det bra, sier Sell.

– Hva med det defensive?

– Vi har god kontroll bakover og jeg synes vi leverer en solid prestasjon bakerst, sier midtstopperen.

To nye mål fra «Tava»

Samtidig fortsetter David Tavakoli å score på bestilling. Spissen scoret to nye mål lørdag og hadde i tillegg en nydelig målgivende pasning. Det gjør at Tavakoli nå står med elleve mål på åtte kamper. Etter kampen var det en Lyn-supporter som hadde på en T-skjorte der det sto «Tresifra for Tavakoli».

– Den skjorta der er jo helt konge, sier han til Dagsavisen, mens Bastionen synger «Det finnes bare én Tavakoli».

– Det var en veldig merkelig kamp. Vi scorer tidlig før vi slipper oss ned, og da synes jeg vi har dårlig presisjon på pasningene og ikke gjør det vi er enige om. Jeg synes ikke vi spiller sånn veldig bra, selv om vi vinner med fem mål. Vi bør egentlig vinne 9-0, hvis vi er på hugget i 90 minutter, sier Tavakoli.

Tabelltopp igjen

Seieren gjør at Lyn nå står med 20 poeng etter åtte kamper – seks seirer og to uavgjorte. Jan Halvor Halvorsen og co. er med det serieledere i minst tre dager etter at andreplasserte Skeid 2 på 17 poeng møter Kjelsås 2 først tirsdag.

– Det er jo selvfølgelig utrolig deilig å være tilbake på tabelltopp. Det er der vi skal være. Viktig også med en kamp der vi får pyntet litt på målforskjellen, sier kaptein Sell.

– Det blir deilig å være serieleder i en periode nå. Nå skal jeg nyte Champions League-finalen med noe god mat og kanskje litt å drikke. Det blir veldig bra. Men vi har fortsatt 18 kamper igjen, og en kamp som denne skal vi bare vinne. Vi må bare jobbe på videre. Det kommer tøffere kamper enn dette, sier toppscoreren.

Møttes i cupen også

Oppgjøret mellom lagene var det andre på bare ti dager. Lagene møttes også i første runde i cupen, men da var det Stabæk sitt A-lag og Lyn som møttes. Da vant Stabæk 3–2 i en heseblesende affære på Bislett. Fra det oppgjøret var det kun én av de elleve som startet for Stabæk som også startet for Stabæk 2 lørdag i keeper Marius Amundsen Ulla.

Morsomt var det også at Tomasz Sokolowski var trener for Stabæk 2. Han jobber i Stabæk-akademiet og er en Lyn-legende med godt over 150 kamper for klubben.

– Det var gøy og ganske så spesielt. Det er jo lenge siden jeg var i Lyn, men det er alltid moro og det vekker mange gode minner. Jeg er egentlig ikke kamppliktig for Stabæk 2, men jeg ville være med mot nettopp Lyn. Bastionen lager en fin ramme, som de alltid gjør. Det er veldig kult for meg å trene mot Lyn. Rødt, hvitt og blått vekker mange gode minner. Det var gøy å se Lyn live, på nært hold, og se hva de driver med, sier «Soko» til Dagsavisen.

– De er i toppen og det er jo der de hører hjemme. Jeg håper virkelig at de rykker opp. Dette hovedstadslaget må være nærmere Eliteserien enn de er nå, sier han videre.

Fortjent ledelse

12 minutter var spilt da kampens første gode sjanse ble skapt. Et innlegg havnet på bakerste stolpe, i beina på David Tavakoli. Tankspissen fikk bra treff på skuddet som Marius Ulla reddet til corner.

På det påfølgende hjørnesparket gikk Lyn opp i 1–0. Corneren fra Daniel Schneider var perfekt slått på pannebrasken til Tavakoli (hvem andre?), som headet ballen via kunstgresset og opp i lengste kryss.

To minutter senere var det ikke langt unna at Lyn gikk opp i 2–0. Anders Olsen kom på hjørnet av 16-meteren og slo tvers over til Tavakoli, som var på blank. Pasningen var litt for upresis for storscoreren, og Stabæk 2 slapp med skrekken. Like etter skjøt spissen selv fra ti-elleve meter, men ballen gikk langt over.

Stabæk 2 mer med

Stabæk 2 var ikke helt ufarlige de heller, og hjemmelaget tok mer og mer over oppgjøret utover i omgange. Halvtimen var spilt da Aleksander Andresen fikk muligheten på et frispark fra 20 meter, men forsøket snek seg over tverrliggeren.

Og like etter var det smått utrolig at ikke sto 1–1. På fem meter kunne Gift Orban bare bredside ballen i mål til 1-1, men den nysignerte spissen fra Nigeria satte ballen på uforståelig vis utenfor.

Ti minutter før pause fikk hjemmelaget nok en stor mulighet, denne gang etter corner. Alexander Hurlen Pedersen bommet i feltet da han skulle ut og bokse, men ballen kom litt for brått på Mathias Farnes Gabrielsen. Stopperen headet like utenfor fra fem-seks meter. Stabæk 2 nærmet seg.

Fire raske mål!

Omgangens neste mulighet var det Lyn som skapte, etter 40 minutter. Etter et langt innkast fra Erik Haugstad havnet ballen til slutt hos Henrik Elvevold. Midtbanespilleren skjøt fra 20 meter og fikk bra klem på forsøket, men Ulla leste utgangen av skuddet tidlig og reddet.

Og bare minuttet senere sto det 2-0, og igjen var det Tavakoli. Han hadde frigjort seg i boks og fikk ball av Olsen på fem-seks meter. Toppscoreren i avdelingen hadde få problemer med å bredside inn sitt andre mål i kampen og sitt ellevte totalt denne sesongen.

3–0 var et faktum like etter. Etter tre store sjanser på fem-seks sekunder, som alle ble reddet på strek eller av Ulla, fikk Håkon Sjåtil æren å sette inn Lyns tredje. Ballen havnet i beina på Sjåtil, som ventet på straffemerket. Med Ulla ute av mål etter en redning hadde kantspilleren en enkel oppgave med å sentre ballen i det tomme nettet.

Og sannelig var det ikke 4–0 minuttet etter 3–0. Tavakoli vartet opp med en herlig hælflikk gjennom til Henrik Elvevold, som var iskald alene med Ulla. Midtbanemannen klinket ballen via stolpen og i mål. 0–1 hadde blitt til 0–4 på tre minutter!

Men Stabæk 2 ville også være med på leken, for under minuttet etter at 0–4 lå bak Ulla i mål reduserte hjemmelaget.

Rolig 2. omgang

De første 25 minuttene av den andre omgangen var svært hendelsesfattige og kjedelige, der Lyn hadde satt på cruisekontrollen og hadde full kontroll.

Først etter 72 minutter kom nok en scoring, og også denne gangen etter en corner. Ole Breistøl slo en god corner som falt ned på fem meter. Noah Riise var uheldig da han ble truffet, og sekundet etter sto det 5–1.

Og da sprakk Stabæk.

To minutter senere ble det tennissifre på Nadderud. Ole Breistøl snek seg bak ryggen på Bjørnebekk og vartet opp med en perleavslutning alene med Ulla. Innbytteren la ballen lekkert i lengste hjørne med utsiden av foten. 6-1!

Fire minutter før full tid kunne ydmykelsen blitt komplett da Breistøl igjen kom alene med Ulla, men denne gangen gikk den lovende Stabæk-keeperen seirende ut av duellen med en god beinparade. Dermed endte det 6–1.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KAMPFAKTA

Norsk Tipping-ligaen avd. 1, runde 8

Stabæk 2-Lyn 1–6 (1–4)

Nadderud

Mål: 0–1 David Tavakoli (12), 0–2 Tavakoli (41), 0–3 Håkon Sjåtil (43), 0–4 Henrik Elvevold (44), 1–4 Elias Lenocci (45), 1–5 selvmål (75), 1–6 Ole Breistøl (76)

Gule kort: Noah Bech Hermansen, Kristijan Coric

Lyn: Alexander Pedersen – Erik Haugstad, William Sell, Magnus Tvedte, Christopher Lindquist (Kristijan Coric etter 81) – Daniel Schneider (Noah Bech Hermansen etter 77), Henrik Elvevold (Martin Bakken etter 68), Herman Solberg Nilsen (Peder Nomell etter 81) – Håkon Sjåtil, David Tavakoli, Anders Olsen (Ole Breistøl etter 68)

---

Nyeste fra Dagsavisen.no: