Trikkeligaen

Nordstrand valser videre. Sjette strake seier

(Grei - Nordstrand 0-3). Nordstrand durer videre i Trikkeligaen i 3. divisjon. Lørdag var det Grei som fikk unngjelde.

Lørdag ettermiddag var det topp mot bunn i avdeling 1 i Norsk tipping-ligaen på Grei Kunstgress. Her i byen kalt Trikkeligaen.

Nordstrand, fulle av selvtillit etter fem strake seirer, dro over til Grei for å vise at de er genuine opprykkskandidater.

Straffebom av Midtgård

Det skulle også vise seg tydelig hvilket lag som lå høyere på tabellen. Nordstrand hadde mye ball innledningsvis, og etter mye ball i laget skulle de også skaffe et straffespark etter 17 minutter. Dette satte Oliver Midtgård nærmest midt i mål, og keeper Marcus Kristiansen måtte ikke bevege seg stort for å ta den.

Oliver Midtgård skulle også være sentral i et annullert mål etter halvtimen. Reda Chikh viste kunstner nedover høyresiden, slik han hadde gjort store deler av førsteomgang, og fikk tuppet ballen forbi Kristiansen. Ballen var på vei mot hjørnet, men Midtgård, som var i en offsideposisjon, forlenget ballen inn i mål. Hadde han ikke gjort dette, ville Chikh gitt ledelsen til Nordstrand.

En merkelig situasjon, og en merkelig handling av spissen. Det var også Reda Chikh som var den farligste spilleren i hele omgangen. Mye av det Nordstrand skapte gikk igjennom høyrevingen, og han serverte både Midtgård og Fajfric som begge sløste med hver sin store sjanse.

Fikk sin revansje

Det var også gjennom Chikh det skulle løse seg for Nordstrand. En herlig pasning over forsvaret til Grei skulle finne Oliver Midtgård på bakerste, og en storscorer som Midtgård lar seg ikke be flere ganger. Straffebommen var dermed glemt, og en smilende 20-åring kunne feire sin niende scoring for sesongen. Dette skulle også komme like før pause, og Nordstrand gikk inn til hvilen med 1–0 ledelse.

Like etter denne hvilen skulle også Midtgård bli sendt igjennom, og hadde en god mulighet til å legge på til 2–0 for bortelaget, men Kristiansen er oppe med en god reaksjonsredning som hindret Midtgård i å bli tomålsscorer.

Klasseforskjell

Det skulle ta tid før man fikk neste mulighet i kampen, og den skulle Grei få på et frispark like utenfor 16-meteren. Runar Johnsen skulle på Ronaldo-vis få en elegant dupp på den ballen, og Bugge i Nordstrand-målet måtte bokse den ut av feltet på en skummel måte. Dette var et av de få, om ikke den eneste, muligheten Grei hadde i en kamp hvor Nordstrand hadde fullstendig kontroll.

Det var tydelig hvilket lag som mye mulig kommer til å kjempe i toppen i år, og Nordstrand sluttgjorde også resultatet til 3–0 etter to sene scoringer av Thomas Helgheim og Edward Kling. De kom i kampens sluttminutter. Med det sikret også Nordstrand sin sjette strake seier! En helt utrolig utvikling på sesongen etter at de startet med to tap i april. Nå ligger Nordstrand som nummer to på tabellen etter Lyn før Skeid 2 skal ut i aksjon til tirsdag.

Neste match for Nordstrand blir hjemme mot Ready 4. juni.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

3. divisjon menn, avdeling 1, lørdag:

Grei- Nordstrand 0–3 (0–1)

Grei Kunstgress: 140 tilskuere.

Mål: 0–1 Oliver Aaser Midtgård (44), 0–2 Thomas Helgheim (87), 0–3 Edward Kling (90).

Dommer: Karwan Mamhassan, Klemetsrud IL.

Gule kort: Kuber Sharma og Christiaan Jr. Yohannes Wielens, Grei, Muhammed Abbas og Christoffer Vedant Bugge, Nordstrand

Grei: Marcus Kristiansen, Kristian Tveiten Storstrøm, Kuber Sharma (Noman Khan Safi), Trym Aamodt Thorbjørnsen, Simen Sundborg Olsen, Runar Frøhaug Johnsen, Erik Eck Jørgensen (Daniel Bergli), Isak Lysfoss Løvlund, Christiaan Jr. Yohannes Wielens, Paul Monteiro de Macedo, Eirik Holt Løw

Nordstrand: Christoffer Vedant Bugge, Mohammed Hopsdal Abbas, Edvard Vestby, Ola Richard Hognerud, Markus Mork Rydal, Sverre Hakami Sandal, Andreas Madsen Holm, Thomas Helgheim, Reda Chikh (Fredrik Graham Hansen), Luka Fajfric (Edward Kling), Oliver Aaser Midtgård.

Øvrige resultater i avdelingen lørdag: Fyllingsdalen - Lokomtov Oslo 1-1, Frøya - Oppsal 2-0, Os - Sandviken 4-1, Stabæk 2. lag - Lyn 1-6.

---







Mer fra Dagsavisen