Trikkeligaen

Stolt Halvorsen:– Kanskje greit at vi slapp å spille ekstraomgangene

(Lyn – Stabæk 2-3) Selv om det endte med cupexit på overtid mot Stabæk, var både trener Jan Halvor Halvorsen og målscorer Anders Bjørntvedt Olsen fornøyd med prestasjonene. Og egentlig også med at det ikke ble ekstraomganger.

BISLETT (Dagsavisen): I fjor var det tre divisjoner som skilte Stabæk og Lyn, og selv om Eirik Kjønøs mannskap har rykket ned siden den gang var det ingen divisjonsforskjell å spore i Lyns hjemkomst til Bislett. Hjemkomsten ble riktignok ikke triumferende, men både spill og prestasjoner gledet likevel trener Jan Halvor Halvorsen.

– Jeg er først og fremst veldig stolt av spillerne i dag. Du så knapt forskjell på lagene der ute, og det til tross for at det forrige sesong var tre divisjoner mellom lagene. Derfor er jeg veldig imponert over hvordan vi fremstår her, med tanke på intensitet, at vi turte å presse høyt, at vi skapte så mange sjanser som vi gjorde, og at vi klarte å score to mål. Gutta jobba knallhardt, og jeg er rett og slett stolt over prestasjonen, forteller Lyn-trener Halvorsen til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Cupen for oss er en gulrot

Stabæk tok ikke uventet kommandoen fra start, og scoret også det første målet på en corner etter 12 minutter. Da trodde nok de fleste at favorittene fra Obosligaen skulle styre inn til en grei seier, men Lyn tok over kommandoen i kampen og begynte å skape sjanser. Herman Solberg Nilsen utlignet først til 1-1, før tidligere Lyn-junior Sturla Ottesen ga Stabæk tilbake ledelsen. Den holdt helt til det 89. minutt.

– Cupen for oss er en gulrot i år, men når vi henger med og er fullt på høyde med et så godt lag som Stabæk er det selvsagt veldig gøy å få inn et mål på slutten og juble med Lyn-fansen. Det er godt å merke at laget fungerer mot bedre motstand fra høyere nivå også, sier Anders Bjørntvedt Olsen til Dagsavisen.

Lyn-spissen hadde en stor sjanse i første omgang, og var én dårlig touch fra å komme alene med keeper etter hvilen. Dermed var det deilig å få seg en scoring like før slutt, da han var først på en retur på et frispark som slo i tverrligger og i ryggen til Stabæk-keeper Marius Ulla.

– Jeg vet ikke om det var meg eller (Kristijan) Coric som scoret, da vi begge var på ballen, men som spiss tar jeg gjerne det målet. Spesielt da jeg burde scoret tidligere i kampen da jeg var alene med keeper, men ballen rullet litt lengre her enn den gjør på kunstgress. Dermed fikk jeg et litt dårlig touch, så det var godt å få inn det målet på overtid der, sier Olsen.

Lyn-spillerne jubler for utligning til 2-2 helt på tampen av oppgjøret mot Stabæk, men det skulle likevel ikke holde til ekstraomganger.

Fornøyde med å slippe ekstraomganger

Lyn-spillerne jublet som besatt og løp mot Bastionen for å feire, og både Olsen og trener Jan Halvor Halvorsen var sikker på at de hadde tatt Stabæk til ekstraomganger. Men på de gjenværende fire minuttene med overtid skapte Stabæk omtrent flere store muligheter på den tiden, og på en dødball tre minutter på overtid gjorde Kasper Pedersen som han gjorde tidlig i kampen. Han steg til værs og stanget inn mål for bæringene, som også ble avgjørende.

– Jeg vet ikke om vi ble for fornøyde med at vi fikk inn 2-2, eller hva som egentlig skjedde. Men vi hadde jobba en hel kamp, og det var mye som hadde skjedd, og så kom det en dødball imot som vi ikke klarte å forsvare. Det er selvfølgelig litt kjedelig at vi slipper inn den på overtid, men vi tenker ikke mye på resultatet. Vi leverer en god prestasjon, og kan ta med oss mye positivt inn i seriespillet her på Bislett, sier han.

Også trener Jan Halvor Halvorsen hadde innstilt seg på ekstraomganger, men avslører at det kanskje var like greit at det ikke ble 30 minutter ekstra på Bislett torsdag.

– Vi er litt uheldige på et par av baklengsmålene, og det er små marginer som gjør at vi ikke klarer å snu det her til seier. Vi blir straffet for feil vi gjør, på en måte som vi vanligvis ikke blir i 3. divisjon, og det er noe vi kommer til å lære av alle sammen. Summa sumarum var det kanskje greit at det ikke ble ekstraomganger, da vi har kamp igjen allerede på søndag, sier Halvorsen og flirer.

Hvilte Tavakoli til ligakamp

Det er nemlig ingen tvil om hva som er viktigst for Lyn denne sesongen, og det er å sikre opprykket til 2. divisjon. Det var også grunnen til at blant annet toppscorer David Tavakoli ble hvilt, siden det har blitt mange kamper på han i det siste, og det tar litt tid å bli vant til gressunderlaget.

– Endelig er vi hjemme igjen, og det å få én trening onsdag før denne kampen som en gjennomkjøring før vi møter Fyllingsdalen her på søndag er gull verdt. Vi må bli vant til underlaget, og det å spille på gress, men det er deilig å ha en hjemmebane som vi skal være på ut sesongen, sier Halvorsen.

– Etter seks bortekamper i starten av sesongen har vi endelig kommet hjem dit vi hører hjemme. Her skal vi bevise at vi hører til, avslutter målscorer Bjørntvedt Olsen.


Mer fra Dagsavisen