To heroiske Lyn-comeback holdt ikke da Stabæk seiret på overtid

(Lyn – Stabæk 2-3) Lyn kjempet seg inn igjen i kampen to ganger etter at Stabæk tok ledelsen, men dypt inne på overtiden kom det siste Stabæk-målet som Lyn ikke klarte å svare på. Dermed ble det exit i cupen på Lyns retur til Bislett.

BISLETT (Dagsavisen): Lyn gjorde et par endringer etter poengtapet for Grei, der Ole Breistøl ble utvist. Toppscorer David Tavakoli var for eksempel ikke med, og mot Eirik Kjønøs menn var det ikke uventet Stabæk som tok initiativet fra start. Gjestene fra Bærum trillet mye ball i starten, men skapte ikke stor de første ti minuttene. Men det skulle ikke ta så mye mer tid før det første målet kom.

Stabæk radet opp en god kontring, som endte med et skudd fra like utenfor 16-meteren. Den slo Lyn-keeper Alexander Hurlen Pedersen ut til corner. Den ble godt slått inn i feltet, der Kasper Pedersen steg opp og stanget ballen i mål. Hadde Lyn hatt noen på den bakerste stolpen ville nok det målet vært unngått, da headingen var god og snek seg utenfor Hurlen Pedersens rekkevidde og ned i hjørnet.

Etter det tidlige målet til Stabæk kunne man tro at favorittene skulle kontrollere det inn, men Stabæks ledelse holdt bare i ti minutter før Lyn utlignet. Lyn fikk ballen opp på kanten, der Eirik Haugstad svingte ballen inn. Stabæk fikk ikke klarert ballen i første omgang, som til slutt falt ned til Herman Solberg Nilsen. Han snudde seg rundt og skjøt i samme bevegelse, og sendte Bislett til himmels.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Herman Solberg Nilsen og lagkameratene jubler sammen med Lyn-fansen for 1-1-scoringen.

Stabæk tok tilbake ledelsen i god Lyn-periode

Målet ga Lyn en virkelig vitamininsprøytning, og vertene i sin første kamp på Bislett for året tok over kampen og skapte flere halvfarligheter. En halvtime var spilt da Haugstad chippet ballen over Stabæk-forsvaret til en lagkamerat som la inn. Innlegget var egentlig helt ufarlig, men en Stabæk-spiller klønet det til slik at Anders Olsen fikk en kjempemulighet på bakerste stolpe. Han kom litt for nære keeper, som reddet.

I det som var en god periode for Lyn, kom det så et Stabæk-mål ut av intet. Gjestene slo ballen ut på kanten, og litt passivt forsvarsspill gjorde at ballen ble slått inn i Lyns 16-meter. Der kastet Thor Lange seg inn og fikk taklet ballen videre gjennom hele Lyn-feltet til en totalt umarkert Sturla Ottesen. Den tidligere Lyn og Kjelsås-spilleren fikk stå totalt alene og hadde all verdens tid til å bredside inn et nytt ledermål for Stabæk.

Tidligere Lyn-junior og Kjelsås-spiller Sturla Ottesen gir Stabæk ledelsen 2-1.

Anders Olsen fikk en strålende mulighet til å utligne like etterpå, da han ble sendt igjennom alene med Stabæk-keeper Marius Ulla. Olsen prøvde å runde keeper, men fikk en dårlig touch som gjorde at Ulla klarte å få kastet seg ned og få kontroll på ballen. Fem minutter før pause rullet Stabæk opp et strålende angrep, som til slutt endte opp med at Lange kom alene med Hurlen Pedersen, som plukket fram en god beinparade for å holde stillingen på 1-2.

Anders Olsen får en strålende mulighet til å score Lyn, men Stabæk-keeper Marius Ulla redder.

Tett og jevnt etter pause

Omgangen ebbet ut på den samme stillingen, og selv om Lyn gikk i garderoben målet under var det en oppløftende omgang tilbake på Bislett. Stabæk startet best og scoret først, men Lyn klappet ikke sammen og kom seg inn igjen i kampen. Ikke bare det, men de tok faktisk over mye av spillet og klarte å utligne. Den største forskjellen mellom lagene var Stabæks evne til å sette sjansene, og presisjonen i kontringsspillet som blant annet førte til bæringenes 2-1-mål.

Lyn prøvde å sette tempo på det fra start etter hvilen, men et par Stabæk-skader gjorde at det ble litt mer oppstykket enn det Jan Halvor Halvorsens menn ønsket. I det hele tatt var det mange taklinger og frispark det første kvarteret, og et par gule kort som ble delt ut uten at det var en spesielt amper kamp.

I form av sjanseskaping og situasjoner foran mål var det lite å skrive hjem om de første 25 minuttene etter pause, da den første halvdelen av andre omgang var en stillingskrig med mye oppstykket spill. Stabæk var naturlig nok mest opptatt av å ikke slippe til sjanser bakover, og tok veldig liten risiko i sitt angrepsspill. Dermed var det opp til Lyn å skape noe, og det var ikke like enkelt for Jan Halvor Halvorsens menn.

To sene mål sendte Lyn ut

Ti minutter før slutt kom Stabæk seg til en skuddmulighet, men ballen seilet et par meter over. Stabæk kontrollerte kampen ganske godt, og lot ikke Lyn få store muligheter til å komme på angrep. I stedet trillet bæringene seg gjennom til nok en sjanse åtte minutter før slutt, men det skuddet gikk utenfor målet til Hurlen Pedersen.

Fem-seks minutter før slutt ble Ole Breistøl sendt ut på løp, før han la ballen inn i midten. Der kom Anders Olsen løpende, men voldsomt hardt presset gikk headingen langt utenfor. Minuttet senere kom Håkon Sjåtil til en skuddmulighet, men Stabæk-keeper Marius Ulla plukket det skuddet nokså enkelt fra kanten av 16-meteren.

Minuttet før slutt fikk Lyn frispark fra 20 meters hold. Henrik Elvevold tok det, og sendte ballen rett i tverrliggeren over Marius Ulla. Ballen gikk via Stabæk-keeperens rygg og trillet inn mot mål, der Anders Olsen satt ballen i mål fra kloss hold. Da alle trodde kampen gikk til ekstraomganger satte Stabæk inn et voldsomt press, og skapte to-tre enorme sjanser.

Til slutt klarte ikke Lyn å holde ut, og kampens første målscorer ble også kampens siste målscorer. Kasper Pedersen fikk satt inn målet som endte Lyn ut av cupen på overtid.

Lyn-spillerne jubler for utligning til 2-2 helt på tampen av oppgjøret mot Stabæk, men det skulle likevel ikke holde til ekstraomganger.

---

NM menn, runde 1

Lyn – Stabæk 2-3 (1-2)

Bislett, 1438 tilskuere

Mål: 0-1 Kasper Pedersen (12.), 1-1 Herman Solberg Nilsen (21.), 1-2 Sturla Ottesen (34.), 2-2 Anders Olsen (89.), 2-3 Kasper Pedersen (90.)

Gule kort: Magnus Tvedte, Herman Solberg Nilsen, Anders Olsen, Lyn. Nicolas Pignatel Jensen, Fredrik Krogstad, Stabæk.

Dommer: Jørgen Haugen (Kurland)

Lyn (4-4-2): Alexander Hurlen Pedersen – Magnus Tvedte (August Randers fra 46.), William Sell, Christopher Lindquist (Kristijan Coric fra 82.), Eirik Haugstad (Sander Nordeide fra 61.) – Håkon Sjåtil, Martin Bakken, Herman Solberg Nilsen, Noah Hermansen (Daniel Schneider fra 61.) – Anders Bjørntvedt Olsen, Matias Victorio (Ole Breistøl fra 68.)