Gamle Oslo imponerte, men KFUM gjorde jobben og er videre i cupen

(Gamle Oslo - KFUM 0-3). Divisjonsforskjellen til tross, det ble en jevn kamp i Gamle Oslos møte med KFUM. Men det var bare ett lag som tok vare på sjansene sine.

BJØLSEN KUNSTGRESS (Dagsavisen): Det ble ikke lett for 1. divisjonslaget mot Oslos eneste 4. divisjonslag i første runde av cupen. Kanskje var dette tøffere enn noen av kampene i forrige sesongs vei til kvartfinale? Gamle Oslo debuterte i cupens første ordinære runde og var fullt på høyde med et for dagen ungt KFUM-lag og burde ha scoret minst to, men det er viktig å være effektiv med sjansene sine. Det var Håkon Stavrum som scoret begge målene tidlig i førsteomgang før Remi-André Svindland trygget seieren femten minutter før slutt. Dermed er KFUM oppskriftsmessig videre til andre runde.

– Det er her det starter, man må gjøre drittjobben på Bjølsen kunstgress om det skal kopiere de to siste cupsesongene, sier en lettet Jørgen Isnes til Dagsavisen etter kampen. Han er lettet over at laget hadde en profesjonell tilnærming til oppgjøret. - Det er en veldig profesjonell gjennomføring. Det må jobbes knallhardt i disse første rundene. Også er vi effektive inne i boksen, ironisk nok. Det har vi slitt med i serien. Det er nok der kvalitetsforskjellen kommer til syne, i tillegg har vi litt mer løpsstyrke, sier Isnes.

KFUM-trener Jørgen Isnes og Gamle Oslo-trener Adam Larsen Kwarasey.

Gamle Oslo ledes av Adam Larsen Kwarasey og han så mye av det samme som Isnes. Den tidligere landslagskeeperen er stolt over sine gutter.

– Vi gjør et sterkt forsøk. Jeg teller sju sjanser der vi kunne scoret, sier Larsen Kwarasey til Dagsavisen og ramser opp sjansene. Særlig Severin Sørlie i førsteomgang og Lowrens Rosinelli helt i starten av andreomgang var svært nære nettsus. - De er bedre enn oss i begge bokser, der kommer divisjonsforskjellen til syne. Også er de bedre trent, men jeg syns gutta gjorde alt de kunne. Vi holder jo på bare en eller to ganger i uka, men ga dem likevel en real fight. Jeg tror de synes det ble tøffere enn de forventet seg. Det er jeg veldig stolt over, sier Larsen Kwarasey.

Effektiv Stavrum

I det som ble en flott og varm kveld i hovedstaden gikk Gamle Oslo, eller FC Oslo, som de internt heter, fryktløst til verks. Her skulle gjestene bli tatt på senga med et høyt og intenst press. Og gjenvinningsspillet satt ganske bra. Med en gang de vant ballen var Severin Sørlie klar i bakrom. Hjemmelaget var best i starten, men de fant ikke veien helt igjennom.

Det gjorde derimot gjestene på sin første sjanse. Og kvalitetsforskjellen kom godt til syne. Et meget presist og godt slått innlegg fra venstre traff den lille meteren Håkon Stavrum befant seg i, mellom hjemmelagets stoppere. Spissen var klinisk, rett i mål med et kontrollert hodestøt. Fire minutter senere var han på rett sted til riktig tid. Spissmakker Johannes Hummelvoll-Nunez skjøt på keeper Robin Vikskjold som reddet solid, men Stavrum luktet returen.

– Det er synd vi ikke står imot på de to situasjonene, da kunne dette sett annerledes ut, sier Larsen Kwarasey.

Stor sjanse til Severin Sørlie

Plutselig sto det 0-2 etter 13 minutter selv om Gamle Oslo startet kampen best. Det dempet det aggressive presset deres. KFUM fikk nyte litt rolig balltrilling fram til halvveis i omgangen. Da kom Gamle Oslo inn i det igjen, samtidig som KFUM begynte å slurve. Hjemmelagets beste sjanse kom etter halvtimen. Severin Sørlie fikk rommet til å skyte, han siktet mot lengste hjørnet, men måtte fortvilet se ballen gå like utenfor stolpen. Så var det Lowrens Roseinellis tur. Han fikk avslutte enda nærmere mål, men traff ikke ballen skikkelig. Begge sjansene kom etter vellykket gjenvinningsspill høyt i banen. De to spissene, sammen med særlig høyrekant Thierry Dabove, viste at de er i stand til å lage trøbbel for 1. divisjonslaget. Sørlie kom til en ny god avslutning i kjølvannet av en corner, men halvvolleyen var Mats Viken med på.

Det hjelper også å ha en god keeper. Robin Vikskjold måtte flere ganger i aksjon, og det krevdes ofte solide redninger. Like før pause hindret han Håkon Stavrum hattrick med en kattemyk enhåndsredning helt nede langs gresset.

Burde redusert med en gang

Ett minutt etter hvilen kom sjansen hjemmelaget håpte på. Igjen vant de ballen høyt, Morten Wenaas stakk igjennom til Rosinelli, men spissen skjøt rett på Mats Viken helt alene fra tolv meter. Det var nesten en perfekt start på en opphenting. Og fem minutter senere var igjen marginene på feil side for hjemmelaget. John Valstad kom til skuddhold fra 20 meter, han brente til, ballen endret retning på veien mot mål, men Mats Viken fikk likevel en fot på ballen og reddet. Både heldig, men mest god i den situasjonen, bortelagets keeper.

– Det hadde ikke vært noe å si på om de hadde scoret et par de også. Vi er nok litt heldig som slipper unna uten baklengs i dag, innrømmer Jørgen Isnes. - Vi så det mot Frigg i fjor, med en gang de reduserte på oss fikk de blod på tann og kampbildet endrer seg, sier Isnes.

– Vi er ikke skarpe nok når det gjelder, erkjenner Larsen Kwarasey.

Severin Sørlie var en konstant trussel og fortsatte det gode spillet etter pause. Han kom nesten forbi Mats Viken på en lang bakromspasning, men igjen ble det bare nesten. Enda verre for Gamle Oslo, Sørlie skadet seg i situasjonen og måtte gi seg. Halvveis i omgangen ropte hele hjemmelaget på hands da Aaron Kiil Olsen tilsynelatende var borti ballen med hånda. Midtstopperen så ikke på ballen og kastet høyrehånda rundt seg. Dommer lot spillet gå. - Det var en soleklar straffe, det er synd vi ikke får den, sier Larsen Kwarasey om situasjonen der alle var sikker på straffe.

Severin Sørlie i aksjon for Gamle Oslo mot KFUM i cupen torsdag.

Og da Remi-André Svindland scoret på et av sine første touch som innbytter gikk piffen ut av hjemmelaget. Etter det ble det komfortabelt for KFUM som styrte inn til et sikkert avansement.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

God stemning

Til tross for exiten var det bare god stemning å se i begge leire etter kampen. For mange av hjemmelagets spillere var dette en av deres absolutte høydepunkt. Adam Larsen Kwaraseys menn imponerte og fikk kanskje noen nye tilhengere i dag. Det vil nok bli mye å juble for i 4. divisjon denne sesongen. - Det er meget positivt at vi er såpass ofte på høyde med KFUM i dag. Det tar vi oss i resten av sesongen. Nå er vi visstnok favoritter til opprykk til 3. divisjon, sammen med KFUMs andrelag. Med litt mer backing og midler kan vi få til mye spennende i tiden som kommer, avslutter Larsen Kwarasey.

Jørgen Isnes tenker ikke så mye på prestasjonen i dag og er egentlig bare fornøyd med avansementet. - Det er deilig at vi fikk jobben gjort, bare det at vi avanserer er det viktigste i dag, sier han.

– De har jo spillere som holder et høyere nivå enn 4. divisjon, og enkelte av dem har erfaring fra høyere nivå også. Det er klart vi gir dem sjanser og slurver litt, men det får så være. VI er videre og det er det viktigste. Det er her det starter og så drømmer vi om at noe lignende som i fjor kan skje igjen, smiler Jørgen Isnes.

---

NM menn, 1. runde torsdag:

Gamle Oslo - KFUM 0-3 (0-2)

Bjølsen kunstgress.

Dommer: Satha Sritharan, Oppsal

Mål: 0-1 Håkon Stavrum (9′), 0-2 Håkon Stavrum (13′), 0-3 Remi-André Svindland (76′)

Gule kort: Petter Nosakhare Dahl

Gamle Oslo: Robin Vikskjold - Ivar Erlien Furu, John Valstad, Mats Solberg, Nikolai Lund Aarø - Dennis Obeng (Paul Driscoll 71′), Morten Wenaas, Remi Jenssen Telle, Thierry Dabove - Severin Sørlie (Mohammed el Gharbi 58′), Lowrens Rosinelli

KFUM: Mats Viken - Keivan Ghaedamini (Noah Jakobsen 79′), Mathias Tønnessen, Momodou Njie, Aaron Kiil Olsen - Håkon Helland Hoseth, Tore André Sørås, Kristian Aarstad, Mohammed Mahnin - Håkon Stavrum (Petter Nosakhare Dahl 75′), Johannes Hummelvoll-Nunez (Remi-André Svindland 73′)