Trikkeligaen

Kvarekvål centimeter unna å berge poeng for Skeid: – Nesten på gråten etter målet

Skeid-keeper Lars Kvarekvål gjorde igjen flere gode redninger, men igjen holdt det bare nesten. Han er lut lei av å gjøre gode redninger til ingen nytte, og mener laget må bli flinkere til å spille inn resultater etter igjen å ha gått tapende ut av nok en jevnspilt batalje.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Som i kampen mot Stabæk i serieåpningen fikk Skeid ikke med seg noe etter å ha levert en god prestasjon, og mot Brann holdt det i 96 minutter før Brann avgjorde med kampens siste touch. Det smertet selvsagt enormt for keeper Lars Kvarekvål, som var centimeter unna å ta målet.

– Det er helt jævlig å avslutte kampen på den måten. Jeg var nesten på gråten etter det siste baklengsmålet, da det blir for dumt å tape en kamp på den måten vi gjør. Det er ikke tilfeldig at de to antatt beste lagene vinner, og vi ikke klarer å få med oss noe etter to så gode prestasjoner, sier en skuffet Kvarekvål til Dagsavisen etter kamp.

– Må lære oss å spille på resultat

Keeperen hadde flere gode redninger kampen igjennom, og vartet spesielt opp med en helt glimrende redning på et volleyforsøk av Niklas Castro.

– Jeg er drittlei av å levere sånne redninger, og få null poeng. Jeg har lyst til å vise meg fram og ta tre poeng de gangene jeg gjør det. Det er en helt forferdelig følelse, og det er ufattelig surt at det skjer gang på gang, sier Kvarekvål og fortsetter:

– Det er dessverre symptomatisk for kampene vi har spilt til nå i år. Mot Kongsvinger er vi ikke med det første kvarteret, men ellers har vi vært fullt på høyde i nesten samtlige minutter så langt i sesongen. Så er det noen enkle feil, og juniorfeil, som gjør at vi ikke får med oss noe. Det er noen spillere i Skeid som vet hvordan vi skal spille på resultat, men så er det også en del som må se kamper på litt høyere nivå og se hvordan du spiller inn poeng etter en god prestasjon. Det er ikke snakk om fra 85 og inn, men vi må starte på 75 og 70 minutter, sier han.

Trener Gard Holme var selvsagt også en skuffet mann etter den dramatiske avslutningen, som ga Skeid årets tredje strake tap.

– Det er veldig bittert nå. Vi forsvarer oss godt lenge, men forsvarer oss ikke så godt de siste ti minuttene da vi blir for lave. Det handler om å få satt et press litt høyere opp i banen, slik at vi ikke blir så baktunge. Det er noe vi må ta læring av, slik at vi ikke havner inne i egen boks på slutten, men det er klart at når det siste innlegget deres blir mål er det naturligvis bittert, sier Holme til Dagsavisen.

Skeid-trener Gard Holme måtte innse at det også mot Brann ble null poeng etter en god prestasjon som ikke holdt helt inn.

Måtte ta av Berglie og Hickson før slutt

Fem minutter før slutt tok han av både Fredrik Berglie, klippen i midtforsvaret, og David Hickson som hadde skapt mye problemer og vært et konstant uromoment for Skeid. Det var noe han egentlig ikke ønsket, men som tvang seg fram.

– De sa selv at de ikke klarte mer, og Fredrik hadde kramper i begge beina. Da klarer du heller ikke å heade unna innlegg eller stå imot, så når de ikke orker mer måtte vi få inn friske bein. Tomas (Borgersen) gjør et godt innhopp han, så tapet har ikke noe med det at vi måtte bytte på slutten. Vi kan ikke spille fotball med de marginene vi gjorde de siste minuttene, det får du ikke med deg noen poeng av, sier Holme.

Også keeper Kvarekvål skryter av Lopez Borgersen som kom inn mot slutten.

– Jeg synes Tomas gjorde alt han skulle helt riktig da han kom inn. Han spilte smart og direkte, og var med på å avklare mange farlige situasjoner. Alt i alt er jeg godt fornøyd med den bakre femmeren, men de to leddene foran der må være mer oppmerksomme på hvor vi slipper til innlegg fra og hvor vi slipper til rom, sier Skeid-keeperen.

Skeid-keeper Lars Kvarekvål var langt nede etter tapet mot Brann, men var likevel helten til flere av den yngre garde.

En lærdom rikere

Etter nytt knepent tap er det nå Start, Mjøndalen og Fredrikstad som venter i de tre neste kampene. Også det vanskelige oppgjør.

– Vi har sagt at kamper som de mot Stabæk og Brann er litt bonuskamper for oss, da det ikke er kampene mot dem som avgjør sesongen for oss. Vi henger godt med i begge kampene, og må ikke tenke at vi er så mye dårligere enn dem. Vi er fullt på høyde i begge kampene, og må levere like gode prestasjoner mot andre lag. Vi må levere gode prestasjoner som også sikrer poeng, og da må vi klare å spille på resultat i langt større grad enn vi har gjort til nå i år, forteller Kvarekvål.

Selv om det ble et nytt tap, tror begge at det er en kamp spillerne kan ta mye læring fra. Både fra selve kampen, men også rammene rundt med 1400 mennesker på plass og et storlag som Brann.

– Vi er et ungt og uerfarent lag, med mange spillere som ikke har vært på det nivået her før. De trenger å få den erfaringen som de fikk i dag, da mange av dem ikke har spilt for så mange mennesker heller. At de får den erfaringen her er bare fint, da er de virkelig klare når de andre kampene kommer, sier Holme og fortsetter:

– Vi må lære å være litt smartere, litt mer kynisk og bruke litt mer tid med ballen selv slik at vi får pustet ut og spart på energien. Får vi til det klarer vi også å ta vare på spillerne våre bedre, slik at vi ikke må gjøre bytter som i dag med fem minutter igjen å spille, sier Holme.

---

Kampfakta:

OBOS-ligaen, runde 3:

Skeid – Brann 2–3 (1–1)

Nordre Åsen, 1400 tilskuere (utsolgt)

Mål: 0–1 Fredrik Pallesen Knudsen (30.), 1–1 Johnny Per Budusson (39.), 1–2 Mathias Rasmussen (58.), 2–2 Jakob Romsaas (60.), 2–3 Vegard Moberg (90.)

Gule kort: Sivert Heltne Nilsen, Brann

Dommer: Ajdin Medic (Trosvik IF)

Skeid (3-5-2): Lars Kvarekvål – Anders Johansen, Fredrik Berglie (Tomas Lopez Borgersen fra 85.), Stian Kommandantvold Pettersen – David Hickson (Gabriel Andersen fra 85.), Morten Renå Olsen, Bendik Rise, Marcus Melchior (Erik Nordengen fra 62.), Ulrich Næss – Jakob Napoleon Romsaas (Felix Anthonessen fra 62.), Johnny Buduson (Ousmane Diallo Toure fra 75.).

---

Mer fra Dagsavisen