Skeid gikk på sitt tredje strake tap etter Brann-scoring seks minutter på overtid

(Skeid – Brann 2-3) Som i kampen mot Stabæk, var Skeid fullt på høyde med Brann selv om laget som spilte i Eliteserien i fjor tok ledelsen to ganger. Skeid kom tilbake begge gangene, men seks minutter på overtid røk alle poengene også denne gangen.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Etter tap for Stabæk og Kongsvinger (borte) kom det storfint besøk fra Bergen i tredje serierunde for Skeid. Fantastisk vær, utsolgt stadion og helt perfekte rammer for det som var Skeids største kamp på en mannsalder, og på banen startet det med at Brann trillet ball og prøvde å finne luker i et godt organisert Skeid-forsvar.

De første ti minuttene skjedde det ikke veldig mye, da Skeid forsvarte seg godt og Brann ikke fant noen åpninger. Johnny Buduson ble spilt opp i bakrom, og kom seg alene med keeper, men spydspissen ble avvinket for offside. Likevel var det ganske tydelig å se hva som kom til å bli kampbildet oppgjøret gjennom.

Skeids største sjanse for kampen kom etter et kvarters spill, da Skeid løftet laget etter et frispark midt på Branns banehalvdel. Ballen endte opp på vingen, der den ble slått inn i midten. Midtstopper Fredrik Berglie hadde blitt værende siden frisparket, og kastet seg rundt og prøvde seg på en volley i krysset. Hele Nordre Åsen var på beina og fulgte ballens ferd mot krysset, men dessverre for Skeid og Berglie smøg det som hadde vært en drømmescoring seg like utenfor målet.

Brann tok ledelsen etter halvtimen

Den første halve omgangen bar ikke preg av noen større forskjell på lagene, selv om Brann hadde ballen mest. Skeid var farlige på kontringer, og Johnny Buduson skapte problemer for Brann-forsvaret med sine løp i bakrom. Men gjestene fra Bergen kunne også angripe, som bevist da Aune Heggebø og Niklas Castro spilte vegg inne i Skeids 16-meter mens Fredrik Børsting hoppet over. Castro kom litt nære Skeid-keeper Lars Kvarekvål, som fikk avverget.

Fire minutter før halvtimen vartet Skeid opp med et nytt godt angrep, der ballen endte opp hos David Hickson. Han lurte sin mann og spilte ballen ut til Ulrich Ness på kanten av 16-meteren. VIngbacken ladet kanonen og skjøt, men ballen traff en Brann-forsvarer på vei mot mål, som headet den ut til innkast.

Da vi passerte halvtimen spilt tok Brann ledelsen på en corner. Den ble slått inn midt i haugen, og stusset bakover på bakerste stolpe. Der var det to Brann-spillere og Skeid-keeper Lars Kvarekvål. På fiffig vis klarte stopper Fredrik Pallesen Knudsen på akrobatisk vis og få lurt den inn oppe ved krysset. Minuttet senere kom Mathias Rasmussen seg til et godt skudd, som Kvarekvål slo ut til corner. Den steg Sivert Heltne Nilsen opp og stanget mot mål, men denne gang kom Kvarekvål seg ned og reddet.

Buduson utlignet for Skeid

I minuttene rundt halvtimen og Branns scoring hadde gjestene et visst press, men Skeid slo tilbake. Igjen var det Melchior som spilte gjennom Hickson som kom seg til dødlinja og la inn. Det innlegget ble blokkert ut til corner, som ble svingt inn på pannebrasken til Anders Johansen. Hans heading ble til slutt plukket opp av Jakob Napoleon Romsaas som la ballen inn på bakerste stolpe, der Johnny Buduson dukket opp. På like snedig vis som Pallesen Knudsen, klarte også Buduson å lirke ballen i mål bak en Mathias Dyngeland som også slo målet ut av stilling.

Flere mål ble det ikke før pause, og dermed gikk lagene inn i garderoben på 1-1, som var et ganske fortjent resultat egentlig. Brann hadde en fem-seks minutter rundt halvtimen og ledermålet der de var gode, men ellers var Skeid fullt på høyde. Og etter pause gikk Skeid ut i hundre, og satte virkelig en støkk i Brann-laget. Spesielt David Hickson skapte problemer på kanten, og presset fram flere cornere.

Ti minutter ut i omgangen fikk Brann litt mer kontroll på oppgjøret igjen, etter at Skeid hadde rast fra seg. Innbytter Vegard Moberg kom seg til et skudd som strøk stolpen, og like etter kom Brann seg til en ny sjanse etter et innlegg. Headingen var så dårlig at det nesten ble en god pasning, men Skeid fikk ballen under kontroll.

Skeid slo tilbake umiddelbart etter nytt Brann-mål

Det gjorde de ikke to minutter senere, da Mathias Rasmussen kunne stange inn nok et ledermål for Brann. Ruben Kristiansen kom seg ned til dødlinjen og slo over på bakerste stolpe. Der hadde Skeid-forsvaret trukket for langt over, slik at Rasmussen enkelt kunne heade ballen i mål fra kloss hold.

Det skulle imidlertid ikke gå så lenge før Skeid utlignet på ny, og også denne gang kom målet på en heading. Igjen var det David Hickson som skapte ubalanse i Brann-forsvaret, men det så litt ut som at han mistet kontroll på ballen og stemplet Sivert Heltne Nilsen. Dommeren lot spillet gå videre, før Hickson plukket opp ballen og sendte den inn foran mål. Der steg Romsaas opp og stanget inn 2-2 med en utsøkt heading ned i hjørnet.

Fem minutter over timen spilt var det utrolig nære på 3-2 til Brann, da Lars Kvarekvål plukket fram en alle tiders redning. Vegard Moberg plukket opp en retur etter et innlegg fra Fredrik Børsting, og la det inn i midten. Niklas Castro kastet seg rundt, som Fredrik Berglie gjorde i første omgang, og fikk god dreis på volleyen. Ballen hadde stø kurs mot mål, men Kvarekvål hentet fram en suveren redning til corner.

Brann avgjorde seks minutter på overtid

Brann koblet et visst trykk etter utligningsmålet, og var laget som presset på for et tredje mål. Brann-fansen bak mål ropte på straffespark omtrent hver eneste gang Brann var over midtbanen, men Skeid holdt godt unna innleggene og cornerne som kom mens minuttene smøg seg mot både 75, 80 og 85 minutters spill.

Trener Gard Holme plukket av både Fredrik Berglie og David Hickson med fem minutter igjen å spille, og gikk tydelig for å forsvare seg til ett poeng hjemme mot Brann. Gjestene fra Bergen banket og banket på døra, men til tross for et visst press og mye ball kom heller ikke Brann til så mange store sjanser på slutten. Bergenserne fikk seks overtidsminutter på seg mot tampen av kampen.

To minutter gikk, tre minutter gikk og fire minutter gikk av overtiden. Brann slo inn, Skeid headet ut og Brann slo inn igjen. Fem minutter på overtid klarte ikke Skeid å stange unna noe mer, og da steg Branns Vegard Moberg opp og headet inn nok et mål. Dermed ble det Brann-seier etter avgjørende mål med siste spark på ballen.

Lars Kvarekvål er sååå nære på å redde headingen fra Vegard Moberg, men må gi tapt med et par centimetere.

---

Obosligaen, runde 3:

Skeid – Brann 2-3 (1-1)

Nordre Åsen, 1400 tilskuere (utsolgt)

Mål: 0-1 Fredrik Pallesen Knudsen (30.), 1-1 Johnny Per Budusson (39.), 1-2 Mathias Rasmussen (58.), 2-2 Jakob Romsaas (60.), 2-3 Vegard Moberg (90.)

Gule kort: Sivert Heltne Nilsen, Brann

Dommer: Ajdin Medic (Trosvik IF)

Skeid (3-5-2): Lars Kvarekvål – Anders Johansen, Fredrik Berglie (Tomas Lopez Borgersen fra 85.), Stian Kommandantvold Pettersen – David Hickson (Gabriel Andersen fra 85.), Morten Renå Olsen, Bendik Rise, Marcus Melchior (Erik Nordengen fra 62.), Ulrich Næss – Jakob Napoleon Romsaas (Felix Anthonessen fra 62.), Johnny Buduson (Ousmane Diallo Toure fra 75.).