trikkeligaen

Et frekkere Skeid trengs også på banen

Skeid har klart å erte på seg Lyn-supportere i påsken. Men frekkheten utenfor banen må overføres til det dårlige kunstgresset.

Påskens lille lokale fotballsnakkis handlet om at Skeid skrudde opp prisene til lokaloppgjøret i 3. divisjon (!) mellom klubbens andrelag og Lyn til 1200 kroner for bortesupporterne. På grunn av Lyn-supporternes betalingsevne. Kampen spilles ikke før 26. april, men oppgjøret er viktig for Lyns lange vei tilbake til toppen av norsk fotball. Det er jo nærmest ydmykende at de er i samme avdeling som rekruttlagene til Skeid og Kjelsås på nivå fire i norsk fotball.

Men dette må de igjennom, og på veien må de håndtere fintene fra Skeids daglige leder Daniel Holmeide Strand, som har gjort det til en av sine hobbyer å leke med motstanderne. Utenfor banen. Etter alle reaksjonene fra Lyns supportere Bastionen er billettprisene satt ned til tilnærmet normalt nivå.

For Skeids A-lag er det en annen virkelighet som gjelder. Det handler om å overleve i comeback-sesongen i OBOS-ligaen. Den samme Strand var tidlig ute med å promotere tirsdagens oppgjør mot Brann, laget som var to divisjoner over Skeid for noen måneder siden. Billettmaset på sosiale medier har bidratt til å selge ut tirsdagens oppgjør på Nordre Åsen. I andre hjemmekamp på rad vil Skeid trekke godt over tusen tilskuere, uvante tall for denne klubben de siste 20 årene.

Vi liker frekke ledere som fyrer opp litt, men det er viktigere for Skeid å ha frekkere spillere som klarer å finte ut motstandere mentalt og fysisk. Det er ikke like lett. Skeid har kanskje den tøffeste åpningen av alle lagene i denne divisjonen, etter kampen mot Brann tirsdag venter Start (b), Mjøndalen (h) og Fredrikstad (b) 16. mai. De største pessimistene kalkulerer med null Skeid-poeng når nasjonaldagen kommer. Overlevelsen skal sikres i kampene etter det.

Så ille trenger det ikke å gå. Men i den andre enden av skalaen handler det også om å hindre opprykk for Lyn, som på sikt kan utfordre Skeid, Grorud og KFUMs kamp om å være nest best i byen. Vårt ønske er at alle lagene samler seg et sted nær norsktoppen. Oslo har plass til flere topplag og ikke minst enda friskere rivalisering mellom øst, vest og nord. Lyn var en gang kongene på haugen. Ikke bare på grunn a betalingsevnen....

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen